V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

PERDELİ TAŞIYICI SİSTEM PERDE KAT YÜKSEKLİĞİ ORANI

(a) 7.6.1.3’te belirtilen özel durumlar dışında, dikdörtgen ve U, L ve T gibi perdelerin gövdebölgesindeki perde kalınlığı kat yüksekliğinin 1/16’sından ve 250 mm’den küçük olmayacaktır.

7.6.1.3 – Taşıyıcı sistemi perdelerden oluşan binalarda, Denk.(7.14) ile verilen koşulların herikisinin de sağlanması durumunda perde kalınlığı, binadaki en yüksek katın yüksekliğinin1/20’sinden ve 200 mm’den az olmayacaktır. Ayrıca, 7.6.1.1’deki koşula uyulacaktır.

Yönetmelikde bu maddeye istinaden Taşıyıcı sistemi perdelerden oluşan binalarda demesine rağmen benim perde+kolon taşıyıcı sistemli bir binamda en yüksek kat yüksekliğim 580 cm ben 580/16 yaptığımda 36,25 cm cıkmakda ancak benim U şeklindeki asansör perdelerimi grup yapıp 35 cm yaptığımda raporlarda herhangi bir uyarı vermemekde. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleme:
Bu hata geometri kontrolünde verilmektedir. Yönetmelik koşuluna uygun şekilde perde kalınlıklarının belirlenmesi uygun olur.
1788771015405.png

Perde doğrultusundaki kirişleri perdelerin düğüm noktasına bağlayınız.
Bu durum geometri kontorlünde hata olarak verilmiştir.
1788771133709.png

Bu hata geometri kontrolünde verilmektedir. Yönetmelik koşuluna uygun şekilde perde kalınlıklarının belirlenmesi uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 63783

Perde doğrultusundaki kirişleri perdelerin düğüm noktasına bağlayınız.
Bu durum geometri kontorlünde hata olarak verilmiştir.
Ekli dosyayı görüntüle 63784
Diğer hatalar daha düzenlenmedi. düzenlenecektir.
ama tek katta yüksekliğim 580 diğer katlar normal.
kesinlikle perdeleri 36 cm üstünde yapmak zorundamıyım mimari açıdan sorun yalşıyporum.
sadece o katta kesit büyütsem yeterli olurmu

Yönetmelik açısından sadece bodrum katta kesit arttırmanız yeterlidir.
Fakat uygulama ve çizimler açısından kesiti devam ettirmeniz uygun olur.
Kesit azaltarak devam ederseniz perdelerde donatı sürekliliklerini kontrol edin.
Kesit değişiminden dolayı devam etmeyen gönye yapan donatıların yerine filiz çizimleri otomatik olarak verilmez.
Kesit değişimi olan konumda filiz donatılarını sizin çizmeniz gerekir.

Geri