[flash=]
batuhann28522":vx8sn709' Alıntı:
Levent Özpak":vx8sn709' Alıntı:
7 versiyonunda oluşturduğunuz temel sistemi program veri girişi açısından kesinlikle hatalı. Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolonların etkisi radyede dikkate alınmaz. Kirişsiz radye temelde radye döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmalı, sürekli temel kullanılmamalıdır. Kirişli radye temel sisteminde de tüm kolon ve perdeler sürekli temellerle birbirine bağlanmalı, arada oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmelidir.
peki şimdi nasıl ben şerit temelle kolonları dönüyorum arada kalan boşluğa radye temel koyuyorum. Böyle yanlış mı oluyor anlamadım ?
Eklediğiniz bir önceki modelde tüm kolon ve perdelerin altına sürekli temel girilmemişti. Bu modelde tüm kolon ve panellerin altında sürekli temel girilmiş. Bu modeli uygulayabilirsiniz. (S6-S7, S05-P01 ve p01-P02 arasına da sürekli temel çizilmesini öneririm.)
Notlar;
- PP1 ve P02 panelleri altına düğüm noktasından düğüm noktasına olacak şekilde sürekli temelleri tanımlayınız.
-7 versiyonunda kirişli radye temel sisteminde üst yapı etkileşimli çözüm öngörülmemektedir. Zemin grubu C veya D ise Tdy 2007 de üst yapı etkileşimli çözüm çözüm istendiği için program ve yönetmelik uyumu açısından temel sistemini Kirişsiz radye olarak tasarlamanız uygun olur.[/flash]