V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Proje ekte. Düşük Döşeme de hata çıkıyor.

gencideci

Etkin Üye
Hali hazırda bir binanın statik projesini çiziyoruz. Banyo ve wc düşük döşemeymiş. önce normal bir şekilde modelledim. daha sonra zemin kattan düşük döşemeyi ayarlamaya başladım. Banyo ve wc yi döşeme kenarı ile ayırıp 20 cm aşağıya çektim. ancak iki döşeme de hata verdi. projeyi ve kesit in ekran görüntüsünü alıp dosyaya ekledim. Görüşlerinizi bekliyorum. (sadece zemin katta düşük döşeme yapmaya başladım hata verince diğer katlara uygulamaya geçmedim)

Ekli dosyalar

Re: Proje ekte. Düşük Döşeme de hata çıkıyor lütfen yardım.

uygulama hatası mevcut düşük döşeme ekteki gibi yapılabilir.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    210.8 KB · Görüntüleme: 12,267

gösterdiğiniz şekilde kiriş geçince hol ün bir kısmı düşük döşeme yapacağım tarafta kalıyor?

Yerinde orasıda doldurulacak bu çözümde.

hol kısmına 25/50 lik kiriş atarsanız hol un ortasından kiriş geçer bu da görüntüyü kötü bozar zaten sisteminiz klasik döşeme olduğu için yırtık yapabilirsiniz yada kiriş dönebilirsiniz bu da sisteminizde rahatlıkta çözülebilir.

arkadaşım düşük döşeme yapılacaksa orda mutlaka kiriş geçirmek zorundasın ..

Düşük döşeme yapmayın gerek yok. İmalatı da kolay düşük olmayan döşemenin.

Kiriş olmalıdır. Ancak holün ortasından geçmesine gerek yoktur diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• dusuk doseme.jpg
    dusuk doseme.jpg
    357.6 KB · Görüntüleme: 11,996
iyi günler. Yeni öğrenmeye başladığım için nasıl yapabilirim diye düşünüyordum. D03 döşemesi düşük döşeme yapılacak ama nasıl yapılcak bilmiyorum. Bir yardım edebilirmisiniz. Düzeltip atma şansınız varmı. Şimdiden çok teşekkürler

Ekli dosyalar

batuhann28522":33pr3v24' Alıntı:
iyi günler. Yeni öğrenmeye başladığım için nasıl yapabilirim diye düşünüyordum. D03 döşemesi düşük döşeme yapılacak ama nasıl yapılcak bilmiyorum. Bir yardım edebilirmisiniz. Düzeltip atma şansınız varmı. Şimdiden çok teşekkürler
Merhaba,

D03 döşemesinin özelliklerinden kot kısmına negatif değer gireceksiniz. (Döşeme yüksekliği 15 cm., Kiriş yüksekliği 35 cm. olduğuna göre kot değerini -20 cm. verebilirsiniz.)

Levent Özpak":3a3ubwve' Alıntı:
batuhann28522":3a3ubwve' Alıntı:
Merhaba,

D03 döşemesinin özelliklerinden kot kısmına negatif değer gireceksiniz. (Döşeme yüksekliği 15 cm., Kiriş yüksekliği 35 cm. olduğuna göre kot değerini -20 cm. verebilirsiniz.)

Ek bilgi:
Oluşturduğunuz temel modeli hatalı ...7 versiyonunda kirişsiz radye temel sistemi döşeme kenarları ile oluşturulmalı.

batuhann28522":24o2uqs5' Alıntı:
Teşekkürler verdiğiniz cevaplar için. Çevresi şerit temelle olduğundan yine döşeme kenarı çizmelimiyim radye temel için.
7 versiyonunda oluşturduğunuz temel sistemi program veri girişi açısından kesinlikle hatalı. Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolonların etkisi radyede dikkate alınmaz. Kirişsiz radye temelde radye döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmalı, sürekli temel kullanılmamalıdır. Kirişli radye temel sisteminde de tüm kolon ve perdeler sürekli temellerle birbirine bağlanmalı, arada oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmelidir.

Levent Özpak":3u51epzw' Alıntı:
7 versiyonunda oluşturduğunuz temel sistemi program veri girişi açısından kesinlikle hatalı. Bu şekilde temel tasarımında radye döşemeye oturan kolonların etkisi radyede dikkate alınmaz. Kirişsiz radye temelde radye döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmalı, sürekli temel kullanılmamalıdır. Kirişli radye temel sisteminde de tüm kolon ve perdeler sürekli temellerle birbirine bağlanmalı, arada oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmelidir.

peki şimdi nasıl ben şerit temelle kolonları dönüyorum arada kalan boşluğa radye temel koyuyorum. Böyle yanlış mı oluyor anlamadım ?

Ekli dosyalar

[flash=]
batuhann28522":2eqz6q2e' Alıntı:
Levent Özpak":2eqz6q2e' Alıntı:

peki şimdi nasıl ben şerit temelle kolonları dönüyorum arada kalan boşluğa radye temel koyuyorum. Böyle yanlış mı oluyor anlamadım ?
Eklediğiniz bir önceki modelde tüm kolon ve perdelerin altına sürekli temel girilmemişti. Bu modelde tüm kolon ve panellerin altında sürekli temel girilmiş. Bu modeli uygulayabilirsiniz. (S6-S7, S05-P01 ve p01-P02 arasına da sürekli temel çizilmesini öneririm.)
Notlar;
- PP1 ve P02 panelleri altına düğüm noktasından düğüm noktasına olacak şekilde sürekli temelleri tanımlayınız.
-7 versiyonunda kirişli radye temel sisteminde üst yapı etkileşimli çözüm öngörülmemektedir. Zemin grubu C veya D ise Tdy 2007 de üst yapı etkileşimli çözüm çözüm istendiği için program ve yönetmelik uyumu açısından temel sistemini Kirişsiz radye olarak tasarlamanız uygun olur.[/flash]

Levent Özpak":vx8sn709' Alıntı:
[flash=]
batuhann28522":vx8sn709' Alıntı:
Levent Özpak":vx8sn709' Alıntı:

Eklediğiniz bir önceki modelde tüm kolon ve perdelerin altına sürekli temel girilmemişti. Bu modelde tüm kolon ve panellerin altında sürekli temel girilmiş. Bu modeli uygulayabilirsiniz. (S6-S7, S05-P01 ve p01-P02 arasına da sürekli temel çizilmesini öneririm.)
Notlar;
- PP1 ve P02 panelleri altına düğüm noktasından düğüm noktasına olacak şekilde sürekli temelleri tanımlayınız.
-7 versiyonunda kirişli radye temel sisteminde üst yapı etkileşimli çözüm öngörülmemektedir. Zemin grubu C veya D ise Tdy 2007 de üst yapı etkileşimli çözüm çözüm istendiği için program ve yönetmelik uyumu açısından temel sistemini Kirişsiz radye olarak tasarlamanız uygun olur.[/flash]

çok teşekkür ederim gerçekten ayrıntılara kafam takılıyor forumu çok aktif kullanıyorum bu yüzden umarım rahatsızlık yoktu. Şimdide kafama takılan birşey va size ekte örnek olarak çizmiş bulunmaktayım. Çizmiş olduğum kiriş S01 kirişine oturmuş olurmu böyle bir durumda.

Ekli dosyalar

batuhann28522":2cqkf8rp' Alıntı:
çok teşekkür ederim gerçekten ayrıntılara kafam takılıyor forumu çok aktif kullanıyorum bu yüzden umarım rahatsızlık yoktu. Şimdide kafama takılan birşey va size ekte örnek olarak çizmiş bulunmaktayım. Çizmiş olduğum kiriş S01 kirişine oturmuş olurmu böyle bir durumda.
Evet olur... 3B çerçeve analiz modelinden ve raporlardan kontrol edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• analiz_modeli.PNG
    analiz_modeli.PNG
    69.6 KB · Görüntüleme: 10,842
  • kiriş_raporu.PNG
    kiriş_raporu.PNG
    22.5 KB · Görüntüleme: 10,847
Geri