önerilerim;Projemde radye döşemede ne yaparsam yapayım donatı yetersiz hatası alıyorum. Sorun neyden kaynaklı anlamadım. Hatalı bir tasarım yaptıysam eğer tavsiyelerini alabilirim Teşekkür ederim şimdiden.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Radyeyi dilatasyonlu mu çözmeyi öneriyorsunuz. Bazı öneriler temelde dilatasyon yapılmaması gerektiğini söyler kafam karıştı açıkcası. Alaknız için tekrardan teşekkür ederimönerilerim;
--yapınızı dilatasyonlu yerden ayırarak ayrı ayrı çözünüz, tek katlı bölümü de ayrıca ortadan dilatasyonla ayırırsanız uygun olur,
(forumda dilatasyon yazarak arama yaptırırsanız, neden yapılması gerekçeleri var.)
--temel donatıları kurtarmazsa donatı çapı artırılabilir, ilave donatı ara mesafe 5 cm kadar düşürülebilir, kalınlık artırılabilir.
Radye betonarme tasarım diyaloğunun altındaki "yatayları göster" "dikeylari göster" satırlarından sadece biri işaretli olabilir. Her ikisini de işaretleyiniz veya hiçbirini işaretlemeyiniz. Her iki durumda da iki donatı aksı görünecektir.Merhaba kolay gelsin,radye temelde analiz yaptığımda 2 yöne de hesap aksı çizmeme rağmen tek yön donatı çıkıyor. Nasıl düzeltebilirim.
ilave donatılarda aralığı azaltıp as yi sağladıktan sonra dediğiniz şeyleri yapıyorum ve ardından analiz yapınca sistem tekrardan o aralıkları yükseltiyor ve donatı yetersiz hatası veriyor. ilave donatıları azaltıp sabitlemenin bir yolu yokmudur hocam?Radye temelde 2 nolu Aksta iki bölgede donatı yetersiz. Bu bölgelerde donatı çapını arttırmak veya aralık azaltarak Gerekli As. yi sağlayın. Mevcut As. Gerekli As. 'den fazla olmalı
Düzenledikten sonra Temel aplikasyon planını yeni duruma göre alın. Rapor alın.
Tekrar analiz yaparsanız Donatı seçimini diyaloğunda Max. Ø16 donatı seçtiğiniz için tekrar yetersiz donatı verecektir.
ilave donatı min aralığını ayarlarsanız program otomatik olarak gerekli donatıları gerekli aralıkla yerleştirecektir.ilave donatılarda aralığı azaltıp as yi sağladıktan sonra dediğiniz şeyleri yapıyorum ve ardından analiz yapınca sistem tekrardan o aralıkları yükseltiyor ve donatı yetersiz hatası veriyor. ilave donatıları azaltıp sabitlemenin bir yolu yokmudur hocam?
otomatik olarak değil de elle değiştirince neden tekrar büyütüyor peki ben onu anlamadım hocamilave donatı min aralığını ayarlarsanız program otomatik olarak gerekli donatıları gerekli aralıkla yerleştirecektir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
otomatik olarak değil de elle değiştirince neden tekrar büyütüyor peki ben onu anlamadım hocam