NYILMAZ":2aw3gq2d' Alıntı:Yazımı fazla dağılmaması anlamında bu başlık altında yazmak istedim. Ekteki dosyamda riskli yapı analizi yaptığımda program kırılması meydana geliyor.
mgeresin":ctrymmsv' Alıntı:Riskli bina tespit yönetmeliği 3.4.1 deprem etkisinin tanımında DBYBHY verilen elastik (azaltılmamış) ivme spektrumu kullanılacaktır. Deprem hesabında bina önem katsayısı uygulanmayacaktır (I:1) denilmiş
Ben bunu analyamadım bu yönetmelikte deprem kuvvetleri nasıl hesaplanıyor. 2007 dy konut 50 yıl %10 için tasarım depremi bu yönetmelik için geçerlimi yoksa farklı mı hesaplanmaktadır. Açıklarsanız bizi aysınlatırsınız.
İyi çalışmalar.
Merhabamhanifiata":1854aa55' Alıntı:BETON SINIFINA GÖRE 0.85*KAROT ORTALAMASINI fcm OLARAK HESAPLAMASI GEREKİYOR-RBTE-2013. ANCAK ANALİZ SONUCUNDA FARKLI BİR DEĞER VAR.
Hanifi Bey,mhanifiata":w1axnf6b' Alıntı:LEVEN BEY;7.34/8=0.9175 OLUYOR. YANİ BEN BETON SINIFINI 80 KGF/CM2 GİRİYORUM RİSKLİ YAPI DEĞERLENDİRME RAPORUNDA BU RAKAM 73.4 OLUYOR. DEDİĞİNİZ GİBİ 8*0.85=6.80 DEĞERİNİ GİRDİM BU KEZ RİSKLİ YAPI DEĞ. RAPORUNDA 6.31 DEĞERİ VERDİ. 6.31/6.80=0.9175 OLUYOR. YİNE BU ORAN ÇIKTI. YANİ PROĞRAM BENİM GİRDİĞİM DEĞERİ 0.9175 GİBİ BİR RAKAMLA ÇARPIYOR. BİLGİ DÜZEYİNİ KAPSAMLI YAPTIM BETONU 8 GİRDİM BU KEZ RİSKLİ YAPI DEĞ. RAPORUNDA 8.16 DEĞERİNİ GÖRDÜM. İYİCE KAFAM KARIŞTI
Her iki analizde kullanılan eleman rijitlikleri farklı olduğu için nbi değerleri de farklı çıkabilir. Mod birleştime yöntemi ile analiz bütün yapılarda uygulanabilir.mgeresin":1xna7dm5' Alıntı:Riskli bina analizinde nbi<1,4 eşdeğer dy nbi>1,4 mod birleştirme yönt kullanılacağından bahsetmektedir. hesap çıktılarında düzensizlik raporlarında nbi<1,4 olmasına karşılık rbte analiz eşdeğer dy uyguladıpımız zaman rbte analiz raporunda 1,4 karşına x atmakta dır. Yani 1.4 den büyük mod birl uygulayın demektedir. nbi değeri düzensizliklerde farklı bir değer rbte analizde farklı değer çıkabilirmi aynı olması gerekmez mi . Mod birl bütün yapılara uygulanabilirmi yanı hem nbi<1,4 hem nbi>1,4
iyi çalışmalar
Programda yığma türü yapıların performans ve risk analizi yapılmamaktadır.mgeresin":6aqbgou0' Alıntı:Bir yapı var, dış duvarları 50cm taş duvarlarla cevrili içinde kolon yok , yapının ortasında kolonlar mevcut. Bu yapıyı betonarme çözmek için taş duvarları panel olarak tanımlayabilirmiyiz. Bu panel leri donatısız malz nasıl seceğiz beton değerini kaç vermemiz gerekiyor yada bu yapıyı nasıl modelleriz.
R=1 alınarak hesaplanan Sigma/h değerleri Kat Kuvvetleri bölümünde Sigma/h sütunlarındaki değerlerdir.mgeresin":3ojvoehe' Alıntı:Riskli Yapı tespit raporu hesap çıktılarında d/h sınır sütununda sınır değerler eşitliğin sağındaki değerler midir? d/h göreli kat ötelemesi oranımıdır?.
d/h sınır ile ilgili d/h sınır sütunu sınır değerler eşitliğin sağ tarafımıdır diye sormuştum , d/h biraz açabilirmisiniz