V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Tek Temel Dilatasyonlu Projem Hakkında Yorum Öneri-Görüş

a.a

Yeni Üye
Sağlık yapısı olarak planlanan B+Z+1+2 katlı projemde analiz yaptıktan sonra aldığım hataları çözüp tekrar analiz yaptığımda başka elemanlarda hata alıyorum. Bir yeri düzeltince diğer taraf bozuluyor.
Bunun dışında ne kadar simetrik kolonlar kirişler birbirini orantılı karşılayacak şekilde bir tasarım yapsam da hataları bitiremiyorum. Farklı farklı tasarım modelleri denedim donatı kombinasyonları denedim fakat hep bir hata düzelince diğer elemanda başka hata veriyor.

Analiz tasarım sekmesinden elemanlara ait hataları düzeltip tekrar genel analiz yapmadan rapor alınması yanlış bir yöntem mi olur?

Zemin sınıfından kaynaklı sahaya özel parametreler kullanıyorum. ZF sınıfı olmasından kaynaklı mı bu kadar uğraştırıyor sizce?

Proje hakkında önerilerinizi ve yorumlarınızı yazarsanız çok mutlu olurum.

Ekli dosyalar

Zemin sınıfınızın zf ve bina önem katsayısının 1.5 olması ayrıca tbdy perde oranı koşullarının sağlanaması nedeni ile r katsayılarının azaltılmasından dolayı deprem etkileri artıyor. Bu durumlardan dolayı çözümlemede sorun yaşıyorsunuz.
Sorunlarınız için yardım sayfalarını inceleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
11.24 güncellemesini yapınız.

Analiz tasarım sekmesinden elemanlara ait hataları düzeltip tekrar genel analiz yapmadan rapor alınması yanlış bir yöntem mi olur?
Projede yapılan değişikliklerden sonra analiz yapılmalıdır.

Geri