15 Kasım 2025 tarihinden sonra ürün fiyatları güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

(Video yayınlandı) ideCAD ile Betonarme Tasarım Bölüm 1

Merhaba bu projede herhangi bir sabit yük etkisinden bahsedilmemiş. Kaplamaların ve diğer katmanların döşemelere ve temele etkisi konusunda nasıl bir yol izlenebilir ? Mesela burada 80 cm bir radye temel mevcut bir okul projesi ısı yalıtımı xps bunun ağırlık anlamında etkisi yok sayılabilir polipropilenin mesela radyede gösterilmesi gerekir mi ? Gösterilecekse nasıl gösterilmeli program betonarmeden kaynaklı beton ve çeliğin ağırlığını sabit yük hesabına ekliyor mu bizim mi girmemiz bekleniyor ? Kullanıcı tanımlı kısmını nasıl değiştirebilirim ? Polipropilenle ilgili bir sekme bulunmamakta çünkü. Diğer bir sorum buradaki radyede asansör kuyusu mevcut temel kuyunun olduğu yerde kırılıyor ve aşağı doğru bir kademe daha çıkma yapıyor. Kesit görselini ekledim bu şekilde değişik geometrideki radyeleri programa nasıl modelleyebiliriz ?
1761463243933.png
1761463082181.png1761462852955.png

program betonarmeden kaynaklı beton ve çeliğin ağırlığını sabit yük hesabına ekliyor mu bizim mi girmemiz bekleniyor ?
Yapının zati ağırlıkları , yani kolon, kiriş, döşeme ve temel gibi taşıyıcı sistemin kendi ağırlığı otomatik olarak hesaplanır ve analizde dikkate alınır.

Döşeme ve temellerde "G" olarak bu yükü görebilirsiniz. Donatılı beton birim ağırlığı 2.5t/m3 alınır
Malzeme birim hacim ağırlıkları ile ilgili İMO'nın dokümanını inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1761548548152.png

1761548490555.png

Örnek : 40cm temel için
Zati ağırlık : 2.5t/m3 x 0,4 = 1 t/m2
Kaplama yükü olarak : 0,15t/m2 tanımlanmış.
Planda 1.15 t/m2 gözükmektedir.

1761548225883.png

Kullanıcı tanımlı kısmını nasıl değiştirebilirim ? Polipropilenle ilgili bir sekme bulunmamakta çünkü. Diğer bir sorum buradaki radyede asansör kuyusu mevcut temel kuyunun olduğu yerde kırılıyor ve aşağı doğru bir kademe daha çıkma yapıyor. Kesit görselini ekledim bu şekilde değişik geometrideki radyeleri programa nasıl modelleyebiliriz ?

Yardım sayfalarını inceleyiniz

Geri