3. olarak makas şeklinde stabilite kirişi tanımlayacaksanız makası altlık olarak kullanarak kiriş komutuyla çizmeniz gerekiyor bu kirişleri
burada ne demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın, kot olarak aşağı mı çekmek doğru olacaktır yani?
dönüşünüz için teşekkürler, uygulayacağımstabilite kirişi olarak tanımlarsanız daha doğru bir davranış elde edersiniz demek istedim
tekrar merhaba, ben bahsettiğiniz şekilde çapraz sayısını arttırdım hatta bence fazla bile arttırdım, fakat eksenel kapasite yetersizliğini aşamıyorum çözemedim bir türlü, acaba başka bir sebebi mi var? güncellemiş halini de ekliyorum bakma şansınız olursa.nedemek iyi çalışmalar dilerim
Estağfurullah, dönüşünüz için teşekkür ederim, bulunduğumuz bölge hiç kar görmüyor akdeniz bölgesinde olduğu için, önlem olarak yine de tanımlamak gerekir mi kar yüklerini ?Ekli dosyayı görüntüle 55492
merhaba yoğunluktan ancak dönüş yaptım kusuruma bakmayın.
modelde eksenel kapasite sıkıntısı çapraz ve uygun stabilite elemanlarıyla hallediliyor ama kesitlerde büyütülünce tabi. Birde kolonlarınızı makas hizasına yükselterek modelleyin tavsiyem.
Ekli dosyayı görüntüle 55493bazı narinlik uyarıları var onlarda halledilir diye düşünüyorum.
Ancak bur da modeliniz ile ilgili problemlerde var mesela yanlarda bulunan makaslarda kesinlikle kar birikmesi olacaktır buda hem kesit arttıracak hem de dikkate almanız gereken ekstra bir yükleme olacak.
Yapı da düşey çapraz kullanmanızıda tavsiye ederim yardımı olacaktır.
Birde R katsayısı seçiminiz hatalı bu yapı taşıyıcı sistemi çelik sizin moment aktaran çerçeve yada diğer sistemleren uygun olanını seçmeniz lazım.
Burda betonarme sistem seçilmiş!!
Ekli dosyayı görüntüle 55494
Birde benim indirdiğim modelinizde kar yükleri etkitilmemiş yapıya bilginiz olsun. Bunların biriken kar yüklemesiyle birlikte etkitilmesi gerekir.
Ekli dosyayı görüntüle 55495
son hali bu şekilde, şimdiden teşekkür ederim destekleriniz için.analizin doğruluğu için çözülmelidir. son datanızı paylaşırsanız bakılıp bilgi verilsin tarafınıza.
son hali bu şekilde, mod sayısını artırarak çözümledim analiz 7 dakika sürdü ama problem çözüldü, rijitlik konusunda fikrinizi alabilirim, şimdiden teşekkür ederim destekleriniz için.