Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına kendimize güldürmeyelim.
Bu yasak,
Şu yasak,
Buna izin vermeyiz,
Şunu yapamazsın,
Böyle mühendislik mi olur.
Mühendis dediğin kişiler dünyada denizi kumla doldurup üstüne gökdelen yapıyor, biz hala kolon 30/60 mı olsun 40/60 mı olsun, kiriş kolona kenarından mı bağlansın ortasından mı bağlansın onu tartışıyoruz.
Şunları konuşalım, neden böyleyiz:
- Eğitim sistemimiz kötü, eksi matematik netiyle mühendis olunabiliyor.
- Akademisyenlerimiz yetersiz, bir kısmı bilgi olarak yetersiz bir kısmı da bilgisini parayla satma peşinde bu sebepten bilgiyi paylaşmıyor.
- Önüne gelen proje yapabiliyor, bilgiye gerek yok. zaten yapılanı kontrol edecek onay makamı da yok. Yanlış iş daha kolay kabul görüyor (kafalar aynı çalışıyor çünkü)
- Projeniz süper bile olsa uygulayacak adam yok, kafasına göre değiştiriyorlar şantiyede, nasılsa her koşulda mühendis suçlanacak.
- Malzeme kalitemiz hala kötü. Beton firması düşük kalitede beton satıyor anlaşılmasın diye laboratuvara rüşvet verip beton kalitesini yüksek gösteriyor. Müteahhit adım çıkmasın deyip bunlara göz yumuyor. Yapı denetim zaten parasını saymakla meşgul. Yine suçlu mühendis.
- Deprem bölgesindeki bilir kişi dosyalarını gözde üniversitelerimiz para uğruna topluca alıyor, asistan ve öğrencilerine içler acısı raporlar hazırlatıyor gerçek suçlu ortada yok, yine suçlu mühendis.
daha söylenecek çok şey var ama biz yine suçlu, işini iyi yapan mühendislermiş gibi davranıp yönetmelik çıkartmak peşindeyiz.
bence tüm sistemler yasaklansın, tünel kalıp yapalım hepsini, kolon kiriş derdi de ortadan kalkar, perde oranı derdi de!
Saygılarımla.