V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Temelli ve temelsiz yapıdaki farklar(Üst yapı etkileşimli çözüm işaretli değil).

Aynı yapıyı temelli ve temelsiz çözdüğümde farklı donatı metrajları ve periyotlar almaktayım.Bu neden kaynaklanıyor olabilir(Üst yapı etkileşimli çözüm işaretli değil).

Devamını Oku ⇾

FAZLA ANALİZ SONRASI ÇIKAN HATALAR

TEMEL TASARIMI İÇİN ÇOK FAZLA ANALİZ YAPINCA PROJEDE İLK ANALİZLERDE ORTAYA ÇIKMAYAN BİRÇOK HATA ALDIM İNCELERSENİZ SEVİNİRİM

Devamını Oku ⇾

Asmolen döşeme çözümü.

Projemde kirişlerde ve nervürlerde her türlü oynamaları yapmama rağmen en son bu halde kaldım. Uzun kenar doğrultusunda nervür eklediğimde davranış değişiyor ve bu sefer plakta koşula uymuyor. Nasıl bir çözüm yapmam...

Devamını Oku ⇾

çatı katındaki betonarme çatının eğimleri kolona tam oturmuyor

çatı katındaki betonarme çatı eğiminin sol tarafı%31 ve sağ tarafı %45 olmak koşulu ile oturtamıyorum ayrıca çatıda 4 tarafına 50şer cm lik saçak oluşturamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Deformasyon Modelinde Sıkıntı Yaşıyorum

Merhabalar yapmış olduğum 2 katlı bir yapıda merdiveni yapı ile birlikte çözüp mesnetlenme noktalarını tanımladıktan sonra deformasyon modelinde bitek merdiveni gösteriyor. Merdiveni sistemden kaldırdığım zaman sorun...

Devamını Oku ⇾

ZE Zeminde proje

Merhaba Mevcut zeminde bu projeyi kurtarmak mümkün mü acaba? Baya perde ekledim ama rijitliği sağlayamadım.

Devamını Oku ⇾

ÇATI KATI İLAVESİ . ANALİZ YAPMIYOR HATA VERİYOR.

ÇATI KATI TABLİYESİNİ NORMAL KATTAN AYRILMAZ BİR BÜTÜN OLSUN DİYE AYNI KATTA OLUŞTU . ANCAK YAPI DENETİM KABUL ETMİYOR. KAT KOPYALADAN ÇATI KATINI SEÇTİM KOPYALADIM, ANCAK BU SEFERDE ANALİZ YAPMIYOR GEOMETİR...

Devamını Oku ⇾

süneklik düzeyi sınırlı asmolen

asmolen sistemli bys=6 olarak yaptığım projede sünekliği sınırlı olarak x yönünde a33 y yönünde a31 seçerek çözmek istiyorum ancak program a34 olarak kabul ediyor ve buna izin vermiyor, çözüm önerir misiniz?

Devamını Oku ⇾

PROJEDE KESİTİ YETERSİZ PERDE VE ZIMBALAMA SORUNU

projemde perde donatısı yetersiz ve zımbalama sorunu yaşıyorum.ancak buna benzer çizmiştim sorun yoktu.yardımcı olabilen varsa sevinirim.herkese iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

çelik makas hatası

merhaba kolay betonarme + çelik çatılı proje var makasları birleşimleride atım ama hata vereiyor birde genel olarak bakabilir misin doğru çelik tasarımımı eksikmi

Devamını Oku ⇾

asmolen döşeme

Asmolen döşemeli yapı çözüyorum projemde ne tarz hatalar var bakabilirmisiniz

Devamını Oku ⇾

Bodrum Katta Döşeme Zımbalama Hatası

Merhabalar, Ekteki projemde bodrum kat döşemesinde zımbalama hatası almaktayım. sorunun neden kaynaklandığını anlayamadım. Yardımcı olur musunuz ?

Devamını Oku ⇾

Taşıyıcı sistem yetersizliği

Böyle bir sistemde ciddi taşıyıcı ebatlarına rağmen sistemi rijit hale getiremedim. Hata mı yapıyorum acaba?

Devamını Oku ⇾

25 cm döşeme

25 cm döşeme de sadece vx ve y yönünde tek hasır döşeme ne kadar uygun olur ? farklı bir çözüm yolu var mı ?

Devamını Oku ⇾

Kolonlara gereğinden fazla donatı atması

Arkadaşlar merhabalar. 2018 Deprem Yönetmeliğinden sonra çizdiğim projelerde kolonların bazılarına çok fazla donatı atıyor. Hemen hemen her projemde böyle kolonlar ortaya çıkıyor. Uygulama esnasında yapılması mümkün...

Devamını Oku ⇾

döşeme donatı yetersiz hatası

çatı tabliyesi döşeme kenarıyla çizilen saçakta donatı yetersiz hatası veriyor, her türlü olasılığı denememe rağmen hata gitmedi. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

BODRUM KAT S001 KOLONUNDA AŞIRI DONATI YIĞILMASI

Merhabalar mevcut projede sadece bodrum kat "S001" kolonunda donatı yığılması var aynı kattaki ve üst katlardaki kolonlara kıyasla %50 daha fazla donatı alıyor mimari proje hassasiyeti sınırları içerisinde yapmış...

Devamını Oku ⇾

Projedeki hatalarımızı gideremiyoruz

modellediğmiz sistemdeki hataları gideremiyoruz yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

çatı katı kat yüksekliğine göre çatının eğimi kesişmiyor.

merhabalar ekte yollamış olduğum statik projede çatı katındaki beton eğimi bir türlü kolonla örtüşmüyor.yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾
Geri