V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Temelde negatif gerilme kontrolü

Merhabalar; Bodrum katlı kirişsiz radye temelli projemde "temellerde negatif gerilme kontrolü yap" seçeneğini işaretlediğimde hata alıyorum. Bu seçeneği kirişsiz radye olduğu için işaretledim. İşaretlemeli miyim...

Devamını Oku ⇾

TEMEL TASARIMI HAKKINDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Asansör etrafındaki temelimi mütemadi olarak bağlamak istemedim saplamam gerekiyordu veya bir kolona çok fazla temel bağlanıyor sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Çözüm olarak asansörümün altını radye yaptım ve sürekli...

Devamını Oku ⇾

PROJE HAKKINDA TAVSİYE

merhabalar projemi inceleyip tavsiyede bulunur musunuz? şimdiden teşekkür ederim..

Devamını Oku ⇾

B1 DÜZENSİZLİĞİ ZAYIF KAT HATASI

MERHABALAR. X VE Y YÖNÜNDE RİJİTLİĞİ ARTIRIN UYARISI VERİYOR. X VE Y YÖNÜNDE PERDELER KOYUYORUM TEKRAR AYNI UYARIYI VERİYOR.YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

Devamını Oku ⇾

PERDE KESME KUVVETİ

MERHABA PERDE KESME KUVVETİ HATASI ALIYORUM.DONATI ÇAPI BETON SINIFINI ARTTIRMAMA RAĞMEN DÜZELMİYOR

Devamını Oku ⇾

Projem hakkında yorum yapabilir misiniz ?

Bu depremden sonra gerçekten artık korka korka proje çiziyorum. Bazı döşemelerim büyük olduğu için onları saplama kirişler ile böldüm sizce bu iyi bir uygulama mı ve genel olarak bir kontrol ederseniz projemi...

Devamını Oku ⇾

Doğrusal performans raporunda gövde donatıları görünmüyor.

İyi günler. Bir sorum olacak doğrusal performans analizi yaptıktan sonra rapor kısmında gövde donatıları görünmüyor ama mevcut projeme işledim neden görünmüyor hocam, yardımcı olursanız çok sevinirim:) iyi çalışmalar

Devamını Oku ⇾

imalatta daha yüksek beton sınıfı kullanılabilir mi?

İyi çalışmalar analizinde c30 olarak yaptığımız binanın, imalatında aynı donatılarla ve kesitlerle c30 yerine c35 olarak beton dökmenin herhangi bir olumsuz yansıması olur mu?

Devamını Oku ⇾

Yapı Davranışını Analiz Etmek İçin Hatalı Çizim Yapmak

Merhaba, Yapı denetimde çalışan bir kontrol elemanı olarak, sahada kat içerisindeki ve çıkma kenarlarındaki kirişlere bağlanan saplama kirişlerin basınç ve çekmeye çalışan boyuna donatılarının sıklıkla "saçak" adı...

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü ve radye donatı yetersiz

herkese iyi çalışmalar. zemin taşıma gücü 30 ve yatak katsayısı 2100. 8 katlı yapı ve temel derinliği 90 cm. yatak katsayısı yüksek olunca güvenli tarafta kalmış olmuyor muyuz. ama aksine 1750 yatak katsayısı...

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

projemde şuan temel kırmızı ama ilave arttırarak yeşil oluyor ama x yönünde göreli kat hatası alıyorum çözüm ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımlarınızı bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Proje hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Merhabalar. Ekteki proje için tavsiyeleriniz nelerdir? (Betonarme Kapasite hatası ve eksenel kapasite hataları mevcut)

Devamını Oku ⇾

Projem hakkında yorum yapabilir misiniz ?

Perdemde kayma hatası alıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca statik tasarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın sorunu

İyi akşamlar. Rijitlik sorununu bir türlü çözemedim. Öneride bulunabilir misiniz lütfen? Alta takatta 2 dubleks, üstte katda 1 dubleks olduğu için çok fazla seçeneğim kalmıyor kolonlama bakımından.

Devamını Oku ⇾

Kolon donatıları fazla çıkıyor

Projemde kolonlarda çok fazla donatı çıkıyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Devamını Oku ⇾
Geri