V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

istinat perdesi ve kuyu temel tasarımı hakkında

Tasarımını yaptığımız kuyu temel ile ilgili temelin bulunduğu yerin hemen yanında araç yolu geçmektedir. ayrıca KT05 perdesi yanında sabit otopark alanı olacaktır. Dolayısıyla sürsarj yükü etkisine maruz...

Devamını Oku ⇾

Kirişsiz Döşeme, Tamamen Perdeden Oluşan Sistem.

Merhaba, kirişsiz döşeme sistemine sahip bir projem var. Projede bazı kısımlarda açıklıkların da fazla olması sebebi ile herhangi bir kolon kullanmadan sadece perdelerle bir çözüm gerçekleştirdim. Böyle bir tasarımın...

Devamını Oku ⇾

KESME VE PURSANTAJ SORUNU

Bodrum katlarda kesme ve pursantaj hataları alıyorum, temel ve beton sınıfını yükseltmeme rağmen çözüm bulamadım. bu binaya 100 cm radyenin ve c40 ın fazla olduğunu düşünüyorum. çözüm için yardımcı olabilirseniz...

Devamını Oku ⇾

kirişlerde hata vermiyorsa donatı eklemeye gerek var mı ?

Yaptığımız analiz sonucunda eğer kirişlerde hata vermiyorsa buna rağmen donatı eklemeye gerek var mı yoksa idecad gerekli güvenilir tarafta kalarak donatı atıyor mu

Devamını Oku ⇾

Lifli polimer güçlendirme ve performans analizi

Merhabalar. İki katlı bir villanın beton ve donatılarının girişini yaparak doğrusal olmayan performans analizi yaptım. Göçme durumu çıktı. Lifli polimer kullanarak kontrollü hasara getiremedim. Kolon sıklaştırması...

Devamını Oku ⇾

Rijit bodrumsuz yapi

3b+Z+9n kat toplamda 13 kattır .bütün bodrum katlar toprak üstünde olup hicbiri rijit değildir..radye temel ve cerceveli+perdeli sistemde çözülmüştür..radye temel yüksekliği 85 cm olup konsollar 1.5 metredir( her...

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş kesişim ve döşeme kalınlığı yetersiz hatası

merhabalar s04 kolonum var ve mimariden kaynaklı x yönüne çeviremiyorum. ve fazla da büyütemiyorum. ve bazı döşemelerimde hatalrım var döşeme kalınlığı yetersiz donatı yetersiz gibi hatalar ne yapsam düzelmedi...

Devamını Oku ⇾

yapı etkileşimli merdiven çözümü ve kolonlarda lb mesafesi

İyi çalışmalar herkese, 1.Bu zamana kadar çizdiğim bütün merdivenleri yapıdan bağımsız çözdüm, bundan sonra yapıyla merdivenleri birlikte analiz yapmak istiyorum. Yapıdan bağımsız olan kolaydı mesnetleri sabitleyip...

Devamını Oku ⇾

KONSOL KİRİŞLERİN KİRİŞ AÇILIMLARINDAKİ KESİTLERİNDE İLAVELERİN ÇİZİLMEMESİ

MERHABA KOLAY GELSİN DENEME OLARAK MODELLEDİĞİM PROJE DE KZ17 VE KZ13 KONSOL KİRİŞLERİNDE ÜST DONATI 3 fi 16 olmasına rağmen kiriş açılımlarındaki kesitlerde kz17 de 3fi16 yı gösterirken kz13 kesitinde neden göstermiyor?

Devamını Oku ⇾

Perde etriye çizimi

Merhabalar Perde çizimlerinde dikkatimi çeken konu kolon aplikasyon planında etriye ve tevzilerde donatı fi10/20 görünüyor sıklaştırma görünmüyor perde detaylarında ise fi10/20/10 sıklaştırmalı görünüyor. Bir diğer...

Devamını Oku ⇾

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

Projemde sadece 1 aksı üzerinde ki kolonlardan dolayı göreli kat ötelemesi hatası alıyorum ve bir çözüme ulaşamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim... zemin değerleri doğru girilmiştir.

Devamını Oku ⇾

döşeme donatı seçimi

Arkadaşlar kolay gelsin radye döşemede altta üstte düz donatı seçtiğim de hata alıyorum ama düz donatıyı seçtiğim de almıyorum. bunun nedeni ne uygulamada hangisi doğru altta üstte düz donatı doğruysa o hatayı nasıl...

Devamını Oku ⇾

performans analizi

merhabalar 99 öncesi yapılmış bir yapının performans analizini yapmam istendi ben hem doğrusal performans hemde nonlineer itme analizi yaptım sonuçlar farklı çıktı rica etsem bakabilir misiniz? beton c20 hazır...

Devamını Oku ⇾

Bölme duvar yükü olan döşemeyi tek parça halinde nasıl geçebilirim

6.5 x 6.2 = 40.3 metrekarelik ve üstünde oda bölme duvar yükü olan döşemeyi tek parça halinde nasıl geçebilirim sorun olmadan yada saplama kirişlerle ortadan ikiye mi böleyim aklıma şöyle geliyor ortadan saplama...

Devamını Oku ⇾

Proje hakkında görüş ve tavsiye

Merhaba proje hakkında görüşlerinizi bildirebilir misiniz ? Farklı alternatifler denememe rağmen s08 kolonu x yönünde kolon kiriş kesme güvenliğini bir türlü sağlamıyor. Şimdiden teşekkürler

Devamını Oku ⇾
Geri