Merhaba ; Zemin Etüt raporuna göre -400 m radye temel ve bodrumlu olarak tasarımını yapmak zorunda olduğum projemde merdiven yüksekliğinden dolayı 2 kat bodrum tanımladım. Merdiven boyunu kurtaran kısmı bodrum kat...
Devamını Oku ⇾Merhaba tasarladığım duvar biraz abartı mı acaba? ZB zeminde olacak dolgu %20 eğimle gelecek. Site içerisinde olacak. Jeoloji istediğim verilerin ne olduğunu bile anlamadığı için araştırarak verileri aldım. En...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR DEĞERLİ ARKADAŞLAR. 1) BODRUM PERDELERİNDE BELEDİYEYE VERDİĞİM PROJELERDE ÇİROZLARI ŞAŞIRTMALI YAPMAMI İSTİYOR.İDECAD DE OTOMATİK AYARLAMA YAPABİLİYOR MUYUZ ? 2) BODRUM PERDELERİ YÖNETMELİKTE EN AZ 25 CM...
Devamını Oku ⇾Herkese İyi günler, kolay gelsin Ekteki projemde kolon-kiriş bölgesi kesme birleşim güvenliği sağlanamadı hatası alıyorum mevcut proje şuanda düzenleme aşamasında ama bir türlü sorunu gideremedim yardımcı olma...
Devamını Oku ⇾KESİTİ YETERSİZ HATASI ALIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾b1 düzensizliği hatası alıyorum. Bina çok küçük ek kolon koymadan sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾merhaba yaptığımız projelerde tarih değiştirme veya tarih kaldırma opsiyonu mevcut mudur ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar, idecad datasında oluşturduğumuz bazı çizgisel yükler raporda görünmemekte. Örnek olarak bir projemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Problemin çözümü için yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum..
Devamını Oku ⇾Yanal ötelememe önlenmemiş bir sorun değil bir durumu belirtir diyorsunuz burdan çıkaracağımız sonuç onu çözmeye gerek yok mudur ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar ilgili idare benden kirişe sığmayan donatı detayı eklememi istedi, daha önce böyle bir çizim yapmamıştım. Daha önce karşılaşan örnek gösterebilecek bir meslektaşım varsa çok memnun olurum. Kirişlerde...
Devamını Oku ⇾Merhaba, iyi çalışmalar. 10 katlı bir projemiz var, radye temelimizi 130cm yaptım. Ana donatıları Q26/20 seçtim. Kolon ve perdelerde çok fazla alt ilave istiyor. Kademeli olarak temel kalınlığını artırarak kontrol...
Devamını Oku ⇾Geometri hataları, perde kesme güvenliği hataları, perde donatı yetersiz hataları alıyorum. Proje hakkında yorum yapabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba; D27- D28- D29- D30 döşemesiyle ilgili donatı yetersiz hatası alıyorum. Bunun haricinde danışmak istediğim 2 konu daha var Sizce 1)D27 ve D28 döşemelerinin oturduğu kirişlerdeki "bu kiriş konsol döşemeyi...
Devamını Oku ⇾ZEMİN KATTAN 1. KATA ÇIKARKEN S10 KOLONUNDAN K10 KİRİŞİNE KAFA KURTARMADIGI İÇİN KİRİŞ GEÇEMİYORUM. O YÜZDEN DÖŞEME KONSOL ÇALIŞIYOR FARKLI BİR YÖNTEM VEYA ÇÖZÜM ÜRETEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR.
Devamını Oku ⇾Analiz sonrası kolon kiriş birleşim bölgesindeki kesme güvenliği hatalarımı kolon boyutlarıyla ya da yönleriyle oynamadan düzeltmem lazım.Bir yerde hata yapıyorum sanıırm.Hataları düzeltemedim.Yardımcı olacak biri...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Normalde bulunduğum yerde zemin değerleri ZC olarak gelir, bu şekilde zemin değeri alarak projeyi çözdüm daha sonra zemin değerleri geldi zemin değerlerini (ZD) girdikten sonra tüm katlarda göreli kat...
Devamını Oku ⇾merhabalar kolay gelsin ekteki projemde b1 düzensizliği almaktayım proje şuanda düzenleme aşamasında ama bir türlü b1 düzensizliğini gideremedim yardımcı olma şansınız varmıdır. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾Bir projede 6 metreye 14 metre su deposuna benzer kapalı bir yapı için modelleme yaptığımda örnek 1 dosyada kolonlu yapıp aralarını subasman perdesi yaptığımda radye temel hatası vermezken aynı projeyi sadece...
Devamını Oku ⇾temel kalınlığı 60 cm kolon 60/40 zımbalama hatası alıyorum. temeli fazla arttırmak istemiyorum. aynı zamanda kolon maksimum pursantajı aşıyor. yeterli ebatlarda boyurlandırma yaptığımı düşünüyorum.incelerseniz...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Normalde bulunduğum yerde zemin değerleri ZC olarak gelir, bu şekilde zemin değeri alarak projeyi çözdüm daha sonra zemin değerleri geldi zemin değerlerini (ZD) girdikten sonra tüm katlarda göreli kat...
Devamını Oku ⇾