Merhaba. Mevcut yapıda çıkmalardan dolayı çerçevedeki kirişler oda içinde sarkmakta bu kirişlerin derinliğini 36 cm yapmak işitiyorum aynı aksta duvar altında kalan kiriş derinliğimde 50 cm yapmak istiyorum bu...
Devamını Oku ⇾Biten proje hakkında önerilerinizi alabilir miyim arkadaşlar
Devamını Oku ⇾ekte bulunun dosyamda 2. bodrum kattaki d26 nolu döşememde ağ oluşturulamıyor hatası almaktayım bir türlü hatayı gideremedim yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmlar.
Devamını Oku ⇾Çok fazla sorun var. Bİ yerde görmediğim bi hata yaptım diye düşünmeye başladım. inceleme şansınız var mı acaba
Devamını Oku ⇾merhabalar elimdeki projede döşeme yetersiz diyo kalınlığı arttırmama rağmen hata giderelemiyor.birde bu şekilde dilatasyonu modelledim doğrumudur incelerseniz çok sevinirim:)
Devamını Oku ⇾Benzer konuları inceledim fakat kendi projemde hatayı çözemedim Projemi inceleyebilir misiniz değerli arkadaşlar Başlık bölgesi donatılarını arttırıyorum ama çok az fark ediyor.
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba. Idecadin istinat duvarı parametrelerinde sursarj yükü q=1.2 ton\m çizgisel yük var. Azda olsa tır geçebilen bir yolu tutan istinat duvarında sursarj yükü cizgisel olarak be alınmalı yaklaşım ne...
Devamını Oku ⇾merhabalar projemi çizdim analizde sıkıntı var.kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı diyor. kolon boyutlarını büyüttüm donatı arttırdım çözüm bulamadım ne yapmam gerekiyor
Devamını Oku ⇾kolon kiriş kesme güvenliğini çözemedim projemde yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾herkese iyi çalışmalar. kiriş yüksekliği genişliğinin 3,5 katından az olamaz ibaresi almadım burda ama merdiven kulesindeki kademeden dolayı yapmam gerekiyor. bu şekilde çözüm yapmam doğru mu
Devamını Oku ⇾hayırlı ramazanlar 25/50 kiriş - 50/32 kiriş bağlı olduğu kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmadı. sürekli temel bağlantısı nasıl, daha iyi bağlanabilir mi? merdiven kirişleri güvenli olarak bağlanmış mı? 14 küsür ton...
Devamını Oku ⇾Bir proje cizdirdim ve belediyeden onay çıkmasını bekliyorum.Projede dikkatimi ceken bir hususta bilgi paylaşımı talep ediyorum. Radye kalınlığı 30 cm beton C30 donati 25 ara 14 fi .Sehpa yüksekliği 17 cm.Ben düz...
Devamını Oku ⇾herkese merhabalar, 6 katlı bir projem mevcut kahramanmaraş depremi sonrası müthait fore kazık yapma uygulaması yaptı yalnız mevcut projeme fore kazık sonucu yeni zemin değerleri girdikten sonra metrajda 3-5 ton...
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Yapımda sadece y yönünde 1,2<nbi<2 olacak şekilde burulma düzensizliği var. Bir katta 1.45 bu katsayısı. Yapıyı mod birleştirme ile çözdüm. Raporda burulma düzensizliğinin önemi yoktur yazıyor...
Devamını Oku ⇾projem ektedir. tavsiyelerinizi yardımlarınızı bekliyorum.
Devamını Oku ⇾Temel üstü dolgusu olan bir yapıda merdivenin ilk basamağının altına resimde paylaştığım gibi 30 cm (dolgu yüksekliği) yüksekliğinde bir su basman perdesi mi tanımlamak gerekir sonuçta dolgudan önce merdiven imalatı...
Devamını Oku ⇾bu şekilde analiz yapsam sıkıntı olur mu? yoksa sıkıntıyı gidermeli miyim? hep zorlanıyorum en son merdiven şeklinde tasarlamak zorunda kalıyorum
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar idecad ile proje çizerken attığım kirişler analiz işleminden sonra dikdörtgen kesitten T kesite dönüyor. Bu sorun hakkında yardımcı olabilecek var mı ?
Devamını Oku ⇾Çizdiğim veya hazır poligon kolonlar radye temeli yırtarak boşluk oluşturuyor nasıl düzeltebilirim. Yorumlarınız bekliyorum.
Devamını Oku ⇾