Böyle bir sistemde ciddi taşıyıcı ebatlarına rağmen sistemi rijit hale getiremedim. Hata mı yapıyorum acaba?
Devamını Oku ⇾25 cm döşeme de sadece vx ve y yönünde tek hasır döşeme ne kadar uygun olur ? farklı bir çözüm yolu var mı ?
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhabalar. 2018 Deprem Yönetmeliğinden sonra çizdiğim projelerde kolonların bazılarına çok fazla donatı atıyor. Hemen hemen her projemde böyle kolonlar ortaya çıkıyor. Uygulama esnasında yapılması mümkün...
Devamını Oku ⇾çatı tabliyesi döşeme kenarıyla çizilen saçakta donatı yetersiz hatası veriyor, her türlü olasılığı denememe rağmen hata gitmedi. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾Merhabalar mevcut projede sadece bodrum kat "S001" kolonunda donatı yığılması var aynı kattaki ve üst katlardaki kolonlara kıyasla %50 daha fazla donatı alıyor mimari proje hassasiyeti sınırları içerisinde yapmış...
Devamını Oku ⇾modellediğmiz sistemdeki hataları gideremiyoruz yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾merhabalar ekte yollamış olduğum statik projede çatı katındaki beton eğimi bir türlü kolonla örtüşmüyor.yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾İdecad'de ve mühendislikte yeniyim. Mantar döşeme bir otopark tarzı bir yer yapmak istiyorum. Alan projemde belirttiğim gibi lakin ne yaptıysam radye döşeme kurtaramadım ve bir kaç sorun daha var. Projeyi kontrol...
Devamını Oku ⇾Merhaba Projemde mod sayısı neden yetersiz acaba. Döşemelerin olmamasından mı kaynaklı ? Çatı ahşap olacağı için boş bıraktım. Mod sayısı artırarak sorun çözülebilir ama sebebini merak ettim. Kirişler üzerine...
Devamını Oku ⇾Merhaba, defalarca denediğimiz halde olmadı mimari projeye göre eğimli hali. yardımcı olabilirseniz seviniriz. ekte mimari proje ve idecad halini sunuyorum.
Devamını Oku ⇾Merhaba Neden olduğunu anlamadığım şekilde birden perde ve kirişlerin yazıları taramaları kayboldu...
Devamını Oku ⇾demo sürümü kullanıyorum, Yapı analiz kısmında sadece modal analize tıklayabiliyorum, eş değer deprem yöntemi aktif değil ,demo sürümü olduğu için mi?
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Radye temelde negatif zemin gerilmesi hatası alıyorum. Bu durumu çözmek için neler yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾Bu hatadan nasıl kurtulabilirim? "radye temel negatif taşıma gücü kontrolü yap" seçenegini kapatmak istemiyorum. Teşekkür ediyorum.
Devamını Oku ⇾statik açıdan inceleyip hatam varsa söylerseniz sevinirim.
Devamını Oku ⇾Üstyapı etkileşimli çözüm tikini aktifleştiriyorum, analiz yapıp tekrar analiz ayarlarını açtığımda aktifleşmemiş olduğunu görüyorum. Ne yapmam lazım?
Devamını Oku ⇾merhaba asmolen döşemede tek yön çalışmak mı yoksa iki yönlü çalışarak kirişleri rahatlatmak mı daha sağlıklı olur acaba
Devamını Oku ⇾FORUMDA BU BAŞLIKLA İLGİLİ ARASTIRMA YAPTIM.VE SÖYLENEN DURUMLARI YAPTIM AMA HATADAN KURTULAMDIM.VERİ GİRİŞİYLE İLGİLİ Bİ SORUN MU VAR YADA ÇÖZÜME GİTMEK İÇİN NE YAPMALIYIM YARDIMCI OLSANIZ SEVİNİRİM...
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar herkese yapı denetimde çalışmaktayım ve bize bir proje geldi, bodrum katında devam etmeyen ve perdede gömülü 25lik kolonlar var proje müelif ile görüştüm kendisi dediki yönetmelik bu durumlarda izin...
Devamını Oku ⇾İyi günler, iyi çalışmalar. Benim sorunum istinat duvarında çizim aldığımda ampatman alt dağıtma donatısı sayısı ve üst dağıtma donatı sayısı şematik çizimdeki donatıların sayısı uyuşmamaktadır. Benim atladığım...
Devamını Oku ⇾