Depremin binadan istediği deplasmanı nerden okuyabilirim. sonuçları rapor olarak alabilir miyim.
Devamını Oku ⇾projemde fazlasıyla kolon kiriş kesme hatası alıyorum kolonlarımın büyümeye ihtiyacı yok pursantajları çok ideal nasıl bir yol incelemeliyim.
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar ekteki proje de zemin katta p4 perdesinde zımbalama uyarısı alıyorum,; parsel yola 0 olduğu için ampatman yapamıyorum, uygulanabilir şekilde zımbalama donatısı atıyorum oda yetmiyor, boyutunu artırdım...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, betonarme proje hakkındaki tavsiyeler kısmında projemi paylaşmıştım. Perde ekledim, perde grubu yaptım. Kiriş boyutlarını artırdım ama yine de değerlerim çok yüksek. Yardımcı olabilir misiniz ? Başka bir...
Devamını Oku ⇾Merhaba, öncelikle hepinize kolay gelsin. Projemde temel donatı hatasını bir türlü gideremiyorum. Bir de bu projenin daha rijit olabilmesi adına tavsiyeleriniz nelerdir?
Devamını Oku ⇾PROJEMDEKİ HATALARI İNCELEYEBİLİR MİSİNİZ ? YARDIM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Devamını Oku ⇾merhabalar yapmadığım şey kalmadı ampatman büyüttüm temelin kalınlığını 120 ye kadar çıkarmama rağmen zemin taşıma gücü yetersiz hatası geçmedi yardımlarınızı bekliyorummm.
Devamını Oku ⇾Yönetmelikte 17.2.11 – Bina temeli, taşıyıcı sistemin çerçevelerden oluştuğu durumda radye veya sürekli temel, taşıyıcı sistemin perde ve çerçevelerden oluştuğu durumda ise radye temel olarak oluşturulmalıdır. Ama...
Devamını Oku ⇾merhabalar, projem diletasyonlu bir kısma ampatman veremedim. perdelerimde zımbalama hatası alıyorum. radye kalınlığını 120 ye kadar çıkarmama rağmen bir sonuca varamadım yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Devamını Oku ⇾bodrum katta perde bitişiği kirişlerde n max hatası alıyorum . kiriş tasarımda hata almıyorum burulma ihmal edilebilir diyor. ne yapmam gerekiyor?
Devamını Oku ⇾ZE zemin sınıfında olan yapımda zemin iyileştirmesi yapmadan , esnek derz kullanmadan çözme ihtimalimiz var mı perde ekledim kolon büyüttüm ama göreli düşmüyor gözden kaçırdığım birşey mi var anlayamadım nasıl...
Devamını Oku ⇾programı yeni kullanıyorum projeye bakabilirmisiniz hata yaptığım bir yer varsa öğrenmek istiyorum
Devamını Oku ⇾Yardımcı olabilir misiniz? Elimde ekte paylaştığım gibi bir proje var. Analiz yaptırıyorum ama program donatı atamıyor. Sebebini anlayamadım.
Devamını Oku ⇾Ekteki projede radye bir türlü kurtaramadım. bina iki taraftan bitişik ön cephe yola sıfır ve 18 taşıma gücü yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Devamını Oku ⇾döşemelerde maks. çekme gerilimi koşulu sağlanamadı uyarısını gideremedim(döşeme kalınlığı artırdım ,donatı artırmama rağmen) ve bi perde de hata veriyor nasıl giderecem yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾perde kesme güvenliği sağlamıyor, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. temel tasarımını da bakabilir misiniz, asansör çukuru ve mütemadi temel daha iyi bağlanabilir mi
Devamını Oku ⇾Merhabalar eklemiş olduğum projemin göreli kat ötelemeleri konusunda ne yaptıysam kurtaramadım. Koyabildiğim yere perde de koydum ama kulede dahi göreli kat öteleme hatası alıyorum. Gözümden kaçan mutlaka birşeyler...
Devamını Oku ⇾X ve Y yönlerinde karma süneklilik düzeyi sağlamıyor. mimariye göre perde konulabilecek yerlere perde yaptım ama sağlamıyor.. ne yapabilirim...
Devamını Oku ⇾Merhabalar projelerde temel seviyesini indirme amaçlı toprak dolgulu katlar yapıyoruz bu katları bazı belediyeler 150 cm ve üzerindeyse ayrı kat olarak modelleyin diyor bu projemde ise 80 cm bir dolgum var ve...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, 10m'ye 35m yapının ısı hesabını yapınca farklı hatalar alıyorum. Hem ekonomik hem de sistemin rahatlaması için dilatasyon yapmalı mıyım? -Kısa yönde göreli kat hatası aldığım için mimariye uygun perde...
Devamını Oku ⇾