Merhaba elimizde proje olmasına rağmen kapsamlı bilgi düzeyinden neden daha fazla ölçüm yapıyoruz acaba onun yerine sınırlı düzeye göre gitsek yeterli olmaz mı? Ayrıca 15.2.5.2 de bizi 15.2.4.2 deki işlemlere...
Devamını Oku ⇾Tek bir kolona bağlanarak çift yönlü asmolen oluşturmak mantıklı mı ? veya Hangi kolonlar birbirine bağlanmalı ?
Devamını Oku ⇾Meraba arkadaşlar, b+z+1+2 şeklinde betonarme tasarım yaptığım bir binada, kutu kolon diye tabir ettiğimiz kolonlara bağlanan kirişlerde bu hatayı gideremedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. 9mx9m lik bir döşemem mevcut ve sistemi asmolen çözmek istiyorum. sormak istediğim bu açıklıktaki tek döşemede, döşeme kenarı komutunu kullanmadan çift yönlü nervür tanımlayabilirmiyim?
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Öğrenme amaçlı modellediğim projede demir metraj fazla çıkıyor diye düşünüyorum. Bu işi bilen büyüklerim projeyi inceleyip nerede hata yaptığımı söylerse çok memnun olurum. En azından nelere dikkat...
Devamını Oku ⇾Tekil temel seçtiğimde analiz sonucunda zemniyet emniyet olumsuz diye hata alıyorum ne yapmalıyım
Devamını Oku ⇾döşeme nervür bu hatayı nasıl düzeltebilirim? karma dışında seçim yaptırmıyor
Devamını Oku ⇾Aynı yapıyı temelli ve temelsiz çözdüğümde farklı donatı metrajları ve periyotlar almaktayım.Bu neden kaynaklanıyor olabilir(Üst yapı etkileşimli çözüm işaretli değil).
Devamını Oku ⇾TEMEL TASARIMI İÇİN ÇOK FAZLA ANALİZ YAPINCA PROJEDE İLK ANALİZLERDE ORTAYA ÇIKMAYAN BİRÇOK HATA ALDIM İNCELERSENİZ SEVİNİRİM
Devamını Oku ⇾Projemde kirişlerde ve nervürlerde her türlü oynamaları yapmama rağmen en son bu halde kaldım. Uzun kenar doğrultusunda nervür eklediğimde davranış değişiyor ve bu sefer plakta koşula uymuyor. Nasıl bir çözüm yapmam...
Devamını Oku ⇾çatı katındaki betonarme çatı eğiminin sol tarafı%31 ve sağ tarafı %45 olmak koşulu ile oturtamıyorum ayrıca çatıda 4 tarafına 50şer cm lik saçak oluşturamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhabalar yapmış olduğum 2 katlı bir yapıda merdiveni yapı ile birlikte çözüp mesnetlenme noktalarını tanımladıktan sonra deformasyon modelinde bitek merdiveni gösteriyor. Merdiveni sistemden kaldırdığım zaman sorun...
Devamını Oku ⇾Merhaba Mevcut zeminde bu projeyi kurtarmak mümkün mü acaba? Baya perde ekledim ama rijitliği sağlayamadım.
Devamını Oku ⇾ÇATI KATI TABLİYESİNİ NORMAL KATTAN AYRILMAZ BİR BÜTÜN OLSUN DİYE AYNI KATTA OLUŞTU . ANCAK YAPI DENETİM KABUL ETMİYOR. KAT KOPYALADAN ÇATI KATINI SEÇTİM KOPYALADIM, ANCAK BU SEFERDE ANALİZ YAPMIYOR GEOMETİR...
Devamını Oku ⇾asmolen sistemli bys=6 olarak yaptığım projede sünekliği sınırlı olarak x yönünde a33 y yönünde a31 seçerek çözmek istiyorum ancak program a34 olarak kabul ediyor ve buna izin vermiyor, çözüm önerir misiniz?
Devamını Oku ⇾projemde perde donatısı yetersiz ve zımbalama sorunu yaşıyorum.ancak buna benzer çizmiştim sorun yoktu.yardımcı olabilen varsa sevinirim.herkese iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾merhaba kolay betonarme + çelik çatılı proje var makasları birleşimleride atım ama hata vereiyor birde genel olarak bakabilir misin doğru çelik tasarımımı eksikmi
Devamını Oku ⇾Asmolen döşemeli yapı çözüyorum projemde ne tarz hatalar var bakabilirmisiniz
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Ekteki projemde bodrum kat döşemesinde zımbalama hatası almaktayım. sorunun neden kaynaklandığını anlayamadım. Yardımcı olur musunuz ?
Devamını Oku ⇾