saridurmus
Kıdemli Üye
Evet hiç bir ayar değiştirmedim. Analiz süresini kıyaslamak için bu işlemi yaptım.
saridurmus":q0b3qi4b' Alıntı:eski bir laptopum var onunla analiz süresi 16,69 dk. demekki hala yeterli bir bilgisayarım var.
Bu sistemi ve her sistemi baslangicta yari rijit diyafram olarak cozmeyin. Sistemi tasarlayin once, kolon perde kirisleri halledin. Eger yapiniz yonetmelikte belirtilen tiplerde elastik diyafram cozulmesi gereken bir yapiysa son asamada yari rijit diyafram cozunmyanswer":2dkasitz' Alıntı:ilk gönderdiğim projeyi 3 bloklu, blok araları bodrum katlarda birleşik dilatasyonlu, tek temel olarak modelledim analiz süresi 135 dakika 3 gündür analiz kısmını aşamadım daha. Projeyi açmak, kapatmak, kaydetmek, analiz modeline, deformasyonlara bakmak bu aralardaki geçiş süreleri de çok uzun sürüyor. bilgisayarlar proje üretim süresinde çok fazla etkili artık sistemi yenilemek gerekli
Ismail Hakki Besler":321wa794' Alıntı:Bu sistemi ve her sistemi baslangicta yari rijit diyafram olarak cozmeyin. Sistemi tasarlayin once, kolon perde kirisleri halledin. Eger yapiniz yonetmelikte belirtilen tiplerde elastik diyafram cozulmesi gereken bir yapiysa son asamada yari rijit diyafram cozunmyanswer":321wa794' Alıntı:ilk gönderdiğim projeyi 3 bloklu, blok araları bodrum katlarda birleşik dilatasyonlu, tek temel olarak modelledim analiz süresi 135 dakika 3 gündür analiz kısmını aşamadım daha. Projeyi açmak, kapatmak, kaydetmek, analiz modeline, deformasyonlara bakmak bu aralardaki geçiş süreleri de çok uzun sürüyor. bilgisayarlar proje üretim süresinde çok fazla etkili artık sistemi yenilemek gerekli
Yari ritit cozunce kolonlar icin hem rijit diyafram sonuclarina bakar program hem yari rijit . En gayri musait duruma bakar.myanswer":tgi81boc' Alıntı:bahsettiginiz şekilde taşıyıcı eleman kesitleri belirledim fakat kolon kiriş birleşim bölgesindeki hatalar çok yoruyor. kolonlardaki (B) hatalarını giderebilmek için kirişlerdeki donatıları yarı rijit çözüp donatıları azaltıyorum bundan sonra sistemdeki kolon ve kiriş ebatlarını, kaçıklıklarını değiştirip tekrar analiz yapıyorum işlem günlerce sürdü böylelikle birde yönetmelikte kolon kiriş birleşim bölgesindeki şartlar ağırlaştı baya.