RAM DAN OLMA İHTİMALİ DE VAR RAM İN MODELİ BİLE FARK EDER O ANKİ İŞLEMCİ SICAKLIĞI BİLE BİR ETKEN CPU OC DEĞİLDİ ANALİZ YAPARKEN BENDE 4000 MHZ DE ANALİZ ETTİM SSD NİN HIZIDA ÖNEMLİsiromar":3fmt0dtr' Alıntı:Intel Core i7-4790K, 4000 MHz
Anakart Adı MSI Z97A Gaming 7
Sistem Belleği 16Gb
Muvayapi'nin işlemci OC sanırım
Ram farkımız da var ama benim sonuç 2:51 - Kaspersky açıkken sonuç 3:29 onu da belirteyim
muvayapi":1pg22wek' Alıntı:RAM DAN OLMA İHTİMALİ DE VAR RAM İN MODELİ BİLE FARK EDER O ANKİ İŞLEMCİ SICAKLIĞI BİLE BİR ETKEN CPU OC DEĞİLDİ ANALİZ YAPARKEN BENDE 4000 MHZ DE ANALİZ ETTİM SSD NİN HIZIDA ÖNEMLİsiromar":1pg22wek' Alıntı:Intel Core i7-4790K, 4000 MHz
Anakart Adı MSI Z97A Gaming 7
Sistem Belleği 16Gb
Muvayapi'nin işlemci OC sanırım
Ram farkımız da var ama benim sonuç 2:51 - Kaspersky açıkken sonuç 3:29 onu da belirteyim
siromar":2o0b03dp' Alıntı:İşlemci hızı 4400MHz yazmışsınız. Ona binaen OC demiştim. Zamanının efsane işlemcisiydi, sonuçlara bakınca hala da gideri var.
ideCAD, analiz sırasında sistem rijitlik ve yük matrisleri, bilgisayarın belleğine sığmayacak kadar büyük olur ise parça parça diske kaydederek çözüm yapar. Bu sebeple depolama biriminin kullanıldığını görmuş olabilirsiniz. Eğer bu durum oluşuyor ise, diskin SSD olması HDD olmasından daha hızlı olacaktır. Ancak tercih edilen, tüm matrislerin sistem belleği bellek üzerinde kurulması ve çözülmesidir. Sistem belleği kullanma, disk kullanımına oranla kıyaslanamayacak hızlıdır (1000'lerce kat).civilization":1kuz32wp' Alıntı:ide7'de yaptığım bazı büyük projelerde fark ettiğim bir durum var. biz işlemci ve ram üzerinden bir yorum yapıyoruz fakat analiz yaparken şunu gördüm. program analiz süresi boyunca program belli aralıklarla depolama birimini de çok kullanıyor. hdd yada ssd olması durumu analiz süresini değiştirebiliyor. biraz karmaşık gibi olacak ama test yaparken depolama bilgisini sata arayüzünü de belirtmekte fayda var. ismail bey analiz süresi boyunca programın süreç algoritması hakkında kısa bir bilgi verebilirse en optimum sistemle ilgili daha doğru bilgiler toplanabilir diye düşünüyorum.