V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ver 6.010beta ile oluşturduğumuz paftaları idewrep te çizdiremiyoruz. gelen güncellemede ver 6.0055 diyor. bunu düzeltebilirmiyiz. ver 6.010 beta1 güncellemesini siteye koyalım. iyi çalışmalar..
 
6.01 (beta) versiyonunda rapor alamıyorum.. Rapor oluştur dediğimde hata veriyor ve program kapanıyor.
Kazık temel hatasında bahsettiğiniz ctrl+shift işlemini bunun için de yaptım ama olmadı. Kısacası rapor alamıyorum.
Yardımcı olur musunuz?
 
Merhaba,
Yeni versiyondaki emek için ilgililere teşekkür ediyorum.
Bahsettiğiniz autocade çizim aktarıldığında çıkan fi karakter sorunu ver 6.01 den 6.055 e eski versiyon olarak kaydet dediğimizde de çıkıyor.
6.055 versiyona aktarımda çıkan bir başka sorun da kalıp planlarında ve donatı detaylarında donatı çaplarının çıkmaması. Yani uzunluk vs. detayda çıkıyor ama aktarılan 6.055 versiyonda açtığımızda bahsettiğim yerlerde donatı çap ve miktarlarını göremiyorum. 6.01 versiyonda bunları patlatırsam aktarımda çıkıyor.
Suat
 
merhaba ben bır konuyu paylasmak ıstedım. 6.055 ı 6.1 e guncelledgıımde autocad export ettıgımde fı yazıları hatalıydı. bende tam cd ıcerıgınden kurudum ve problem kalktı. acaba guncellemede eksık dosyamı var onu sormak ıstedı. bırde ben open GL donanım hızlandırıcısını ınaktıf etmeyene kadar bayagı agır calıstı. ozellıkle verı ax gırerken tam tersı olması gerekmezmıydı. yanı aktıfken agır ınaktıfken hızlı. ılgılenırsenız sevınırm. tesekkurler
 
Ekran kartınızın modeli nedir? Ekran kartınızın son versiyon sürücülerini güncellediniz mi?
Normalde opengl hızlandırma özelliğini kapattığınız zaman programın biraz daha yavaş çalışması lazım. (Bu durumda program açılırken her seferinde opengl ızlandırması kapalı şeklinde uyarı verir. Sizde veriyor mu?) Eğer bu durumda hızlanıyorsa ekran kartınızda, sürücülerinizde ya da kurulumunuzda problem olma ihtimali var.
 
Levent Özpak":3pslrvkt' Alıntı:
saridurmus":3pslrvkt' Alıntı:
bende denedim ve siromar kardeşimn dediğ gibi katık temel ikonuna tıkladığımda kendi kendini kapattı.

Merhaba,
Sorunun çözümü için klavyenin sol tarafındaki Ctrl+Shift tuşuna basılı tutarak programı çalıştırır mısınız? Bu durumda karşınıza Registry giriş ve ayaları temizlendi şeklinde bir mesaj gelecek. Tamam ı tıklayıp devam edin. Bu şekilde programı çalıştırdığınızda kazık temel girebileceğinizi düşünüyorum. Bu işlemi 6.01 programını ilk çalıştırdığınızda bir defa yapmanız yeterlidir.
İyi çalışmalar


Yeni versiyonu bir deneyeyim dedim. Hata verip kapanınca söylediklerinizi yaptım. birde ne göreyim. bütün özel ayarlarrım klavyeden oluşturduğum kısayollarım hepsi yok oldu. Keşke bu işlemin neyi sildiğini benim gibi bilmeyenler için açıklasaydınız. Ayarları baştan yapmam gerekecek şimdi. Birde Fi karakteri sorunu kolon aplikasyonda tamamı tek parça blok olması sorunları betayı kullanmamızı imkansız hale getiriyor. hemen eski versiyona dönüyorum.
 
Ömür Bey Merhaba,

Kullanmak imkansız yazmışsınız ama bu versiyonla proje üreten kullanıcılarımız var...

Kolon aplikasyonun tamamı tek parça blok olmasınından neyi kast ettiğinizi anlayamadım. Aplikasyonda onun kullanımını imkansız hale getirecek bir sorun görmüyoruz.

Programda Fi karakteri sorunu yok. Dwg yaparken "key not found" mesajı veririyor sadece... Onu da çizimi tamamen patlatarak aşabiliyorsunuz. (Kurulumla ilgili bir sorun olasılığına karşın tam cd içeriğini tekrar kurabilirsiniz)

Programın beta(test) versiyonu olduğunu, sizlerden somut öneri ve tespitler beklediğimizi tekrar anımsatmak isteriz.

Ayrıca program beta versiyonu olmasına karşın onu, oldukça stabıl ve güvenilir bulmaktayız.

Tabi beta versiyonununda kullanıma sunulan yeni olanaklar sizin için yeterli önemlilikte görünmüyorsa eski versiyona dönmek en doğal hakkınızdır.

Mutlu seneler dileklerimizle,
 
Kolon aplikasyonun tamamı tek parça blok olmasınından neyi kast ettiğinizi anlayamadım. Aplikasyonda onun kullanımını imkansız hale getirecek bir sorun görmüyoruz.

Burada kast edilen, kolon apliksyonu parçaladığımız zaman 1 kademe parçala seçeneğini seçtiğimiz halde tamamen parçalıyor, ve iç içe giren kolonları ayırmak çok zor hale geliyor.
Sadece bu sebepten dolayı ben bilgisayarımdan 6.01 versiyounu sildim ve 6.0055 versiyonuna geçtim.
 
Kolon özellikleri/statik sekmesinde "bu kolonu dışarıda aç" isimli bir ayar var, bu ayarı karışan kolonlarınızdan birinde işaretlerseniz o kolonu aplikasyonda büyütmeme şansına sahipsiniz.
Ayrıca istediğiniz bloklama imkanı bir sonraki beta versiyon için yapıldı. Beta versiyon çıkartmamızın amacı zaten sizlerin kullanımı sonucu çıkan bu tip detayları dikkate alıp programa son şeklini vermektir.
 
merhaba, benim ekran kartım ati radeon x2300 asus laptop kullanıyorum. dedıgım gıbı open gl hızlandırma acınca yavaslıyor. oncekı versıyonda tam tersıydı.
Bırde su sorum olacak pafta/ada/parsel adlarının oldugu yerde ada kısmına 5 hanelı yazamıyorum ancak 4 hanelı oluyor. ornek olarak 60590 ada 4 parsel. ada kısmında ancak 6059 yazılıyor. bun neden olabılır. tesekkurler
 
Pafta/ada/parsel haneleri ile ilgili bahsettiğiniz düzenlemeler hazırlanan yeni versiyonda dikkate alınmıştır.

OpenGl hızlandırıcı ile ilgili seçeneğin işlevi, ekran kartı sürücülerinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Esas olan ekran kartı sürücülerinin her zaman güncellenmesidir. Bu durumda amacımız, hızlandırıcının iptal edilmesi/edilmemesinden ziyade ekran kartının verimli çalışması sağlayan seçeneği işaretlemek olacaktır.
 
kullanmadığımız katmanları projede silmemiz mümkünmü? yani autocad deki gibi pasif layerleritemizleme gibi bir seçenek konulabilirmi? çok fala katman oluyor ve deneme ile katman kapatıyoruz. bu söylediğim dwg çizimi import ettiğimiz projelerde daha fazla oluyor.
 
Merhaba. Bır ondekı versıyonda kolon aplıkasyon actıgımızda kolon adı baska layer donatı adedi ve etriyesi baska layer oluyordu. Fakat yenı versıyon actgıgımda hem donatı hem kolon aynı layer oluyor. Yanı kolon layerı. Yenı guncellemede bunları tekrar ayrı ayrı yapmanız mumkunmu acaba. ıyı calısmalar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst