akif tekin
Üye
teşekkür ederim levent bey
evet bu konuya bende katılıyorum. örnek verecek olursakMEHMETSIRAY":39if1e2l' Alıntı:ARZU HANIM BELEDİYELERDE MAHAL LİSTESİ ZORUNLULUĞU GELDİ ÜÇ BOYUTLU TASARIM YAPIYORUZ PROGRAMA OTOMATİK OLARAK MAHAL LİSTESİNİ DÜZENLİYEN BİR BÖLÜM KOYMA İMKANINIZ VARSA ÇOK İYİ OLUR. SAYGILARIMLA
Merhaba,akif tekin":3lviul6d' Alıntı:selamlar,
taban genişliği 260 üst genişliği 180 olan yerden yukarı doğru daralan şekildeki gibi 3b bir obje yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?
yokazad":3an0ka81' Alıntı:demo versiyondaki çizimi normal versiyonda açmamın bir yolu var mı
teknick":dvtx86uh' Alıntı:Mahal kenarı sorunu!
v.6.53
eğer duvarların kotu 0 dan farklı ise mahal kenarını çizsek bile sonra mahal oluştururken mahal oluşturma aracı mahal kenarını görmüyor...
Örnek: 4 duvar bir oda çizelim ve duvar kotunu 1m olarak verelim.
sonra odayı mahal kenarı ile ortadan ikiye bölüp parke ve seramik gibi iki farklı mahal oluşturmayı deneyelim...
işte bu anda mahal oluşturma aracı mahal kenarını görmeyecek ve tüm odaya mahal atayacaktır...
Çözüm: duvarları normal kotunda çizip bölün ve duvarların kotu ile mahal kotunu sonradan değiştirin...
Çözümün böyle olması 4 kenar duvar için gayet kolay ancak asansör ve merdiven 'in yanyana olduğu ve birçok farklı duvarın birleşimiyle oluşan bir yapıda bu şekilde yapmak baya sıkıntı çıkarıyor...
Mahal kenarı özelliğinin bu problemini aşmasını talep ediyorum...
Başka bir yolu varsa lütfen yardımcı olunuz...
Teşekkürler, iyi çalışmalar...
KUBA2009":txaft1mx' Alıntı:ekteki dosyada taks hesabı alacağım çizim ve komut kullanım sonunda verdiği hata resmi var