V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mahal kenarı sorunu!
v.6.53

eğer duvarların kotu 0 dan farklı ise mahal kenarını çizsek bile sonra mahal oluştururken mahal oluşturma aracı mahal kenarını görmüyor...

Örnek: 4 duvar bir oda çizelim ve duvar kotunu 1m olarak verelim.
sonra odayı mahal kenarı ile ortadan ikiye bölüp parke ve seramik gibi iki farklı mahal oluşturmayı deneyelim...
işte bu anda mahal oluşturma aracı mahal kenarını görmeyecek ve tüm odaya mahal atayacaktır...

Çözüm: duvarları normal kotunda çizip bölün ve duvarların kotu ile mahal kotunu sonradan değiştirin...

Çözümün böyle olması 4 kenar duvar için gayet kolay ancak asansör ve merdiven 'in yanyana olduğu ve birçok farklı duvarın birleşimiyle oluşan bir yapıda bu şekilde yapmak baya sıkıntı çıkarıyor...
Mahal kenarı özelliğinin bu problemini aşmasını talep ediyorum...
Başka bir yolu varsa lütfen yardımcı olunuz...

Teşekkürler, iyi çalışmalar...

ARZU HANIM BELEDİYELERDE MAHAL LİSTESİ ZORUNLULUĞU GELDİ ÜÇ BOYUTLU TASARIM YAPIYORUZ PROGRAMA OTOMATİK OLARAK MAHAL LİSTESİNİ DÜZENLİYEN BİR BÖLÜM KOYMA İMKANINIZ VARSA ÇOK İYİ OLUR. SAYGILARIMLA

MEHMETSIRAY":39if1e2l' Alıntı:
ARZU HANIM BELEDİYELERDE MAHAL LİSTESİ ZORUNLULUĞU GELDİ ÜÇ BOYUTLU TASARIM YAPIYORUZ PROGRAMA OTOMATİK OLARAK MAHAL LİSTESİNİ DÜZENLİYEN BİR BÖLÜM KOYMA İMKANINIZ VARSA ÇOK İYİ OLUR. SAYGILARIMLA
evet bu konuya bende katılıyorum. örnek verecek olursak

mahal no -- mahal ismi -- alan -- taban -- duvar -- tavan
M1 -- Salon -- 25.47m² -- parke -- saten boya -- saten boya
M2 -- Mutfak -- 12.30m² -- karo -- karo -- saten boya

selamlar,
taban genişliği 260 üst genişliği 180 olan yerden yukarı doğru daralan şekildeki gibi 3b bir obje yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    3.4 KB · Görüntüleme: 13,662
akif tekin":3lviul6d' Alıntı:
selamlar,
taban genişliği 260 üst genişliği 180 olan yerden yukarı doğru daralan şekildeki gibi 3b bir obje yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Merhaba,
Resmini eklediğiniz obje Uzatılmış obje komutu kullanılarak yapılabilir.
-Çizgi veya rota komutu ile geometrik şekli çizin.
-Çiz/3b Geometrik Objeleri/Uzatılmış obje komutunu tıklayın.
-Çizgilerle oluşturduğunuz şekli seçin. Sağ tuşa basın. Geometrik şeklin sanal görüntüsü oluşacak. Sol tuşa basarak çizimi yerleştirin.
-Yerleştirdiğiniz objeyi çift tıklayarak obje özelliklerine girin.
-Açılan diyalogta Uzunluk satırından obje kalınlığı belirleyin.
-Plan görüntüsünden tutma noktasını belirleyin.
- Dönüş Açısı X satırına 90 derece yazın. Perspektif görüntüde obje X ekseni etrafında döndürülecek. Tamam butonuna basarak diyalogtan çıkın.

Ekli dosyalar

• 3b_obje.PNG
    3b_obje.PNG
    69.5 KB · Görüntüleme: 13,646
  • 3b_obje.ide6
    3b_obje.ide6
    168.6 KB · Görüntüleme: 572
selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum bana iyi bir şekilde çizilmiş bir tane kat planı lazım var sa elinizde yollarsanız çok sevinirim şimdiden sağolun

Sn. teknick'in aşağıda bildirdiği durum, 6.54 güncellememizde giderilmiş olup mahal oluşmama problemi kalmamıştır.
Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

teknick":dvtx86uh' Alıntı:
Mahal kenarı sorunu!
v.6.53

eğer duvarların kotu 0 dan farklı ise mahal kenarını çizsek bile sonra mahal oluştururken mahal oluşturma aracı mahal kenarını görmüyor...

Örnek: 4 duvar bir oda çizelim ve duvar kotunu 1m olarak verelim.
sonra odayı mahal kenarı ile ortadan ikiye bölüp parke ve seramik gibi iki farklı mahal oluşturmayı deneyelim...
işte bu anda mahal oluşturma aracı mahal kenarını görmeyecek ve tüm odaya mahal atayacaktır...

Çözüm: duvarları normal kotunda çizip bölün ve duvarların kotu ile mahal kotunu sonradan değiştirin...

Çözümün böyle olması 4 kenar duvar için gayet kolay ancak asansör ve merdiven 'in yanyana olduğu ve birçok farklı duvarın birleşimiyle oluşan bir yapıda bu şekilde yapmak baya sıkıntı çıkarıyor...
Mahal kenarı özelliğinin bu problemini aşmasını talep ediyorum...
Başka bir yolu varsa lütfen yardımcı olunuz...

Teşekkürler, iyi çalışmalar...

6,54 VERSİYONLA İLGİLİ KARŞILAŞTIĞIM BİRKAÇ SORUN

ÖNCELİKLE YAPIĞINIZ ve YAPACAĞINIZ ÇALIŞMLARDAN DOLAYI TÜM EKİBE TEŞEKKÜR EDERİM ŞİRKETİMİZ ADINA.

1- TAMALARDA KÜTÜPHANLERİDE TARIYOR ( MİMARİDE OLUYOR. STATİKTE DENEMEDİM)
2-PAFTA BLOĞU İLE OLUŞTURULMUŞ BİR ÇIKTI İÇİN HAZIRLANMIŞ PROJELERİ PDF OLARAK KAYDETMİYOR BOŞ BİR SAYFA KAYDEDİYOR ( MİMARİDE OLUYOR. STATİKTE DENEMEDİM)
3-3 BOYUTLU ÇALIŞMLARDA ÖRNEĞİN KAPIDAN veya PENCEREDEN VE DİĞER TÜM DOKU TANIMLANAN OBJELERDEN AYARLARI ALINCA YADA AYARLARI VERİNCE O OBKEYE TANIMLANMIŞ ÖZELİKLE BİRLİKTE TANIMLANMIŞ MATERYALLERİDE KOLAYCA ATAMAK DAHADA PRATİK ÇALIŞMAMIZA DESTEK VERECEKTİR.
4-SİMETRİ KOMUTUNDA İSE SİMETRİ İÇİN SEÇTİĞİMİZ OBJELERİ SİMETRİ ALMANDA SİMETRİ EKSENİNİ İLK NOKTASINI BELİRLEDİKTEN SONRADA ESKİ OBJELERİ SİL YADA SİLME BUTONU ÇALIŞMASI GEREKLİ .
BU ÖZELLİK 4 VERSİYONLARINDA MEVCUT İKEN SONRADAN KALDIRILDI.
5- STATİKTE İSE KALIP PLANINDA , KOLON APLİKASYON PLANINDA VE DİĞER AÇILIM DETAYLARINDA ÖLÇÜLENDİRME İŞARETİ VE BOYUTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPMA SEÇENEĞİNİ BULAMADIM.

Merhaba,
1-Kütüphane ayarlarında taramayı temizle seçeneğinin işaretli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Taramaların temizlenmesi için işaretli olmalıdır.
2-Pafta dizaynlarının pdf olarak kaydedilmesinde tespit edilmiş bir sorun bulunmamaktadır. Pdf kaydetme seçeneklerinde hangi çizimlerin aktarılacağı seçilebilir.
Bu listede paftalar kısmındaki kutucuklar işaretli değilse aktarılmaz. Bunu kontrol edip işaretli değilse aktif hale getirip tekrar deneyebilirsiniz.
3-Bahsettiğiniz durum kapı-pencere ve kütüphaneler için geçerlidir. Diğer objelerde materyal özellikleri alınıp başka objeye verilebilir. Elbette kapı pencerelerde de
çalışması belirttiğiniz gibi işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır. Bu konu tespitlerimizde yer almasına rağmen tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederiz.
4.Simetri komutuna girince eski objeleri sil yüzer toolbarı çıkıyor. Bu aşamadayken silinip silinmeyeceğine karar verebilirsiniz. Simetri eksenini belirledikten sonra
yazdığınız gibi ikon inaktif hale geçiyor. Bildiriminiz üzerine bu konuyu tespitlerimize kaydediyoruz.
5. sorununuzu statik bölümüne istek olarak yazarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar...

taks-kaks raporu nasıl çalışıyor

merhabalar sayın ilgili. mimari programda taks-kaks raporu nasıl çalışıyor çözmedim ekteki dosyada taks hesabı alacağım çizim ve komut kullanım sonunda verdiği hata resmi var

Ekli dosyalar

• TAKS KAKS.ide6
    TAKS KAKS.ide6
    167.5 KB · Görüntüleme: 557
  • HATA.JPG
    HATA.JPG
    102.3 KB · Görüntüleme: 13,163
KUBA2009":txaft1mx' Alıntı:
ekteki dosyada taks hesabı alacağım çizim ve komut kullanım sonunda verdiği hata resmi var

Bu mesajı gidermek için;

1. Programdan çıkın.
2. Masaüstünde program kısayolu üzerinde sağ tuş tıklayın.
3. Açılan listeden "Yönetici olarak çalıştır" ile programı çalıştırın.
4. Program açıldıktan sonra projeyi yükleyin ve raporu alın.

İyi çalışmalar ...

Geri