V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
programı açtığımda resimde ki gibi bir uyarı çıkıyor.programda bir problem uyarı kapatıp çalışmaya devam ediyorum ama daha önce böyle bir uyarı çıkmıyordu.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    263.7 KB · Görüntüleme: 14,966
ide 6.52 ekteki resimde görüldüğü gibi bir uyarı çıkıyor ve kapanıyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 14,930
Merhaba,
yardımcı olabilmemiz için öncelikle projenizi görmemiz gerekiyor ve tam olarak ne yaparken bu hatayı aldığınızı tanımlamanız.
Foruma ekleyebilirsiniz.

ARZU HANIM 6.053 VER. SÖVELERE KİLİT TAŞI KOYDUĞUMDA GÖRÜNÜŞ ÇİZERKEN BAZI PENCERELERDE SÖVELERİN BİR BÖLÜMÜ GÖRÜNMÜYOR DAHA ÖNCE BÖYLE BİR SORUN YOKTU...

Merhaba Mehmet Bey,
bildiriminiz için teşekkür ederiz. Sonraki güncellemede düzeltilmek üzere notumuzu alıyoruz.
İyi çalışmalar.

vers. 6.053 te ide5 açma sorunu ve yazı sorunu

6.053te daha önceki ide 5 versiyonda yaptığımız çizimleri açmak istediğimizde
Uyumsuz dosya versiyornu. bu dosyayı açmak için güncellenmiş bir program versiyonu kullanın. iletisi veriyor

ayrıca 6.2007 versiyon ve daha önceki versiyonlarda yapılmış projelerde
yazı türleri 6.2007 sonrasında çıkan sürümlerde açtığımızda yazıların yatay uzunluklarında genişlemler oluşuyor ve pafta çizgileri yışına taşıyor.
tek tek bütün yazıların boyutlarında küçültmeler yapmak gerekiyor.
bu sorununda giderlimesini rica ediyoruz.
ek resimlerde görüldüğü gibi

Ekli dosyalar

• 6.2007 versiyon dar yazı.JPG
    6.2007 versiyon dar yazı.JPG
    33.7 KB · Görüntüleme: 14,833
  • 6.053 versiyonu yazı büyümesi.JPG
    6.053 versiyonu yazı büyümesi.JPG
    31.2 KB · Görüntüleme: 14,833
6.53 versiyonundan itibaren internette dolaşan seneler önceki kırık versiyonla yapılmış dosyaları okumuyoruz. Uyarı o sebeple çıkıyor olabilir, siz hangi versiyonla hazırladığınız dosyayı açarken bu uyarıyı aldınız?
Eski projelerden gelen yazı boyutlarının büyümesi ise son versiyonda yazı boylarının autocad ile uyumlu olması için yaptığımız bir değişikliktendir(Aksi takdirde dwg çıktısı alırken yazı boyutlarında değişmeler oluyordu), geçiş sürecinde sadece bir kere yaşanacaktır. Eski versiyonlarda yaptığınız projelerin çıktısını eski versiyonla alınız.

1999 DAN BUYANA MİMARİ VE STATİK LİSANSLI OLARAK KULLNIYORUZ.VE SÜREKLİ GÜNCELLEMEKTEYİZ. İDE 5 VERSİYONUNDA ÇİZLMİŞ AMA HANGİ SÜRÜMDE OLDUĞUNU BAKAMIYORUM TABİKİ.
İLGİNİZE TŞKLER.

KUBA2009":1cgcvf64' Alıntı:
6.053te daha önceki ide 5 versiyonda yaptığımız çizimleri açmak istediğimizde
Uyumsuz dosya versiyornu. bu dosyayı açmak için güncellenmiş bir program versiyonu kullanın. iletisi veriyor

Merhaba,

Projenin neden açılmadığını tespit edebilmemiz için projeyi mesaja ekler misiniz?

İyi çalışmalar...

KUBA2009":3h05gpxm' Alıntı:
6.053te daha önceki ide 5 versiyonda yaptığımız çizimleri açmak istediğimizdeUyumsuz dosya versiyornu. bu dosyayı açmak için güncellenmiş bir program versiyonu kullanın. iletisi veriyor

Bahsettiğiniz sorunla karşılaşmadık. Mesaja eklediğiniz proje programda sorunsuz açılmaktadır.

selamlar,
resimdeki köşe duvara eğik pencere seçeneği ile pencere yerleştiremiyorum.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    4.7 KB · Görüntüleme: 14,008
akif tekin":3vt9vin3' Alıntı:
selamlar,
resimdeki köşe duvara eğik pencere seçeneği ile pencere yerleştiremiyorum.
Merhaba,
Bu iki duvar, eğrisel duvar komutuyla çizilirse köşe pencere yerleştirilebilir.
Duvar Ayarları/İleri Ayarlar sekmesinde Eğri duvar nokta sayısını 1 verin. Duvar yardımcı toolbarından eğrisel duvar komutunu tıklayıp, köşe duvarınızı çizin.Kapı pencere ayarlarında yerleştirmek istediğiniz pencereyi seçtikten sonra Tip kısmından eğik kapı/pencere satırını işaretleyin. Pencerenizi duvar üzerine yerleştirin.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

iyi günler
iki sorum olacak
1.ekteki ide 5 te çalıştığım dosyayı ide 6 da açarken program hata verip kapanıyor programdamı yoksa pcdemi problem var bilemedim ide6 ya çevirmeniz mümkünmü
2.mahali oluşturuken o mahalin 1 kenarında perde varsa perdenin etrafını mahal kenarları ıle dönmeden mahal oluşturamıyorum bunu böylemi yapmam gerekiyor yoksa atladığım bir püf noktasımı var

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Projenizin açılabilir hali ektedir.
Mahaller şu an perdelere tanımlanamıyor, bahsettiğiniz gibi mahal kenarı ile yapmanız (ya da projeyi statik olarak kullanmayacaksanız perde yerine duvar girmeniz) gerekir.

Ekli dosyalar

selamlar,
6.53 versiyonu yükledikten sonra sorun yaşamaya başladım.resimde görünen hatayı verip kapanıyor.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    37.2 KB · Görüntüleme: 13,903
akif tekin":1ewuiklu' Alıntı:
selamlar,
6.53 versiyonu yükledikten sonra sorun yaşamaya başladım.resimde görünen hatayı verip kapanıyor.
Merhaba
Ayarlar Menüsü/Genel Ayarlar Diyaloğunda -OpenGL donanım hızlandırıcısını kullan - satırının işaretini kaldırıp, programı kapatıp açtıktan sonra tekrar dener misiniz?

Ekli dosyalar

• openGL.PNG
    openGL.PNG
    27.3 KB · Görüntüleme: 13,891
Geri