V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İdeSTATİK 6

1) Yeni programı kurdum ve ilk projemi girdim. Ancak betonarme eleman girerken beton materyal isteyen programın donatı için materyal istemediğini proje girişim bittikten sonra farkettim. Solda açılan dizayn pencersinde materyal eklemek istedim. Ancak gördüm ki: Çelikle ilgili ön materyal yok. Şimdi çelikle ilgili hangi değerleri nerden bulup nereye yazacağım konusunda tereddüt oluştu. BÇI ve BÇIII için değerleri bir arkadaş ekrandaki birim ve sıra ile verebilirse sevinirim. Şimdi bu değerleri girmeden yaptığım projenin doğruluğu konusunda ne dersiniz?
2) B+Z+4 NK bir projede rapor almak istedim toplam 1908 sayfa rapor hazırlandı. Bana çok gibi geldi. Size?

Re: İdeSTATİK 6

Sayın Canlar İnş.
1-Projede kullanılacak malzeme için Materyal tanımlarken eğilme ve etriye akma donatı gerilmesi de tanımlanabiliyor.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

2-Seçmeli raporlardan hangi raporların alınacağı belirlenebilir.(Döşeme statik sonuçları ve eğer varsa kirişsiz radye sonlu eleman bilgileri bastırılmazsa rapor çok daha az sayfa tutacaktır)

İyi çalışmalar

Seçmeli raporlarda döşeme sonlu eleman sonuçlarını da dahil ettiyseniz raporu çok fazla şişiriyor olabilir.

Re: 6.0053 versiyonunda subasman perdesi...

Farz edelim su basman perdesi yüksekliği 100 cm ve kat yüksekliği o kadar daha fazladır.

İşlem tam sırasıyla adım adım şu şekildedir:
1.) Zemin kat yüksekliği 380 yapılır.

2.)Panel tıklanır. Ayarlarında üst kot değerine -280 yazılır.

3.)Tamam tıklanır ve toolbarda panel başka elemanlarla" bölünmesin diye kesişimle" böl inaktif yapılır. Sonra panel kolonlar arasına girilir.

4.) Girilen (subasman olarak kabul edilen) paneller seçilir. Özelliklerine girilir ve subasman seçeneği işaretlenir. Ayrıca kabuk seçeneği işaretlenir.

Bu seçenekle tanımladığımız perdeleri R katsayısı, alfas hesabı ve B1 düzensizliği etkili kesme alanından bağımsız hale getiriyoruz.

Zemin katta kat yüksekliğini arttırdığımız ve perde tanımı yaptığmız için B2 düzensizliği vermesi normal. Alt katta deplasman üst kata göre azalıyor. Katın deplasmanlarını yüksekliklere bölüp alt katı üst kata oranladığımızda Nki değerleri büyük çıkacaktır. Zaten programda her zaman %5 eksantriste uygulanıyor. Aksi durumda o katı rijit bodrum kabul edebilirsiniz.

5.)Yapı periyotların sapla karşılaştırılması:

Lisansız program kullanımı suçtur ve bu forum ideYAPI'nın resmi forum sitesidir Sn. musa_01.
Özetle yanlış yerde yanlış soru soruyorsunuz. Programlarımızı öğrenmek için demo formatında kayıt da yapabilen
obje, süre, kat sınırlaması olmayan 6 versiyon demomuzu indirip üzerinde çalışmanızı tavsiye ederim.
Yine forumda ve web sitemizde linkleri bulunan sesli eğitim videolarından da faydalanabilirsiniz.

Re: ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

L tipi perde nasıl tanımlanıyor bilgilendirirseniz sevinirim.

saridurmus":7nflpcl5' Alıntı:
6.01beta da analiz yapıp çzimlere geçtiğimde kat görünüşünde merdiven planı görünmedi fakat kesit aldığımda kesitte göründü. hesaplamalar sonucu değerleri ve çizimlerini alıyorum ama kat penceresinde sadece dış kontur çizgisi oluştu bu nedendir.

Sn saridurmus, bu iki merdiven için herhalde farkında olmadan "obje kontur çizimi" özelliğini açmışsınız. Görüntü->Obje kontur Çizimi->tüm kontur objelerini iptal et komutu ile tekrar görünür hale getirebilirsiniz.

Perde duvarlarda boşluk nasıl açılır? Tarif ederseniz memnun olurum. İyi bayramlar, iyi çalışmalar.

sates":3oq3zlas' Alıntı:
Perde duvarlarda boşluk nasıl açılır? Tarif ederseniz memnun olurum. İyi bayramlar, iyi çalışmalar.

Merhaba

Kalıp planı modundaysanız , Mimari plan moduna geçin. Kapı / Pencere komutunu tıklayın
Toolbarda Ayarlara tıklayarak, Kapı / Pencere ayarlar diyaloğuna geçin
Tipler Sekmesinde Kapı / Pencere tipini belirleyin.
Yerleşim Sekmesinden, boyut ve kot bilgilerini tanımladıktan sonra Tamam a basarak diyaloğu kapatın.
Panelin sağ /sol veya orta bölgesine yaklaştığınızda yerleşim öngörüntüsü oluşacaktır.
Bu durumda mousun sol tuşunu tıklayarak objeyi yerleştirebilirsiniz.
Panelde tanımladığınız boyutlarda boşluk açmış olursunuz.

İyi bayramlar, iyi çalışmalar.

Dik çıkmayan, açılı bir kolonu nasıl gireceğim.. ?

Oznb":2l68jfdc' Alıntı:
Dik çıkmayan, açılı bir kolonu nasıl gireceğim.. ?

Merhaba

Kolon komutuna tıklayın, Ayarlara girin,
Ayarlar Diyaloğunda , Genel Ayarlar Sekmesinde, Eğiklik özelliğine kolonun alt ve üst ucunun Plandaki kaçıklığını girin
Yani Örn. Kolonun üst ucu, alt ucundan 100 cm ötelenmiş olarak tanımlamak istiyorsanız bu değeri 100 cm yapın
Planda kolonun alt ucunun yerleşim noktasını mousun sol tuşunu tıklayarak tanımlayın
İlk tıklamayı yaptıktan sonra kolonun plandaki açısını, kolonu döndürerek ve mousun sol tuşunu tekrar tıklayarak tanımlayın.
Kolonu döndürürken , Kolonun üst ucunun kesitinide görebileceksiniz. Kolon açısını tanımlarken bunu dikkate alın.
Perspektif penceresinden çizdiğiniz kolonu kontrol edebilirsiniz.

Selamlar,
6.01 de çizdiğim ve çizimlerini 1/1 ölçekte alığım projenin çıktısını almak üzere dwg olarak kayıt yaptığımda. Autocadde açmada zorlanıyorum. Çizimler atuocad da alınırken ekranda bir işlem yapmaya kalktığımda fatal error veriyor ve recover dosyası oluşturuyor açılmıyor. Bu neden olur. Recover dosyasını açıp kurtarıyorum fakat o dosyayı açmak istediğimde yine aynı işlemler tekrarlanıyor. ayrıca Recuver ile düzenleğim dosyada purge komutunu çalıştırınca sadece üç tane layet kalıyor. layerlari nasıl kaybetmeden düzenlerim.
Not : işi yaptıran firma 1/1 ölçekte çizimleri görüp autocad de ise layout çizimlerini alacğını söyledi onun için bu ölçekte aldım. ne yapmam lazım.

İbrahim Bey merhaba,

Projeniz incelenmektedir.

Şimdilik projenizi, 6.0055 olarak kayıt edip ideCAD Wrep programı veya 6.0055 demo versiyonu ile incelenmesini sağlayabilirsiniz. Demo sitemizden indirilebilmektedir.

hakan Bey merhaba,
göndereceğim yer italyan firması olduğundan autocad ile göndermem lazım. Şimdi 6.0055 ile deneyeceğim.

İki kolon arasındaki panel boyları akstan aksa olan boy olarak yazılmakta, kolon iç yüzlerinden yani temiz açıklık boyları yazılsa daha uygun olmaz mı?

Geri