V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Projede 1'e 1 çalışmak istediğinizi belirmiştiniz. İki aks arasındaki mesafeyi ölçtüğümüzde 120 cm, 120 metre çıkıyor. Programda örneğin temel aplikasyon planı aldığınızda çizimler zaten 1'e 1 oluşturulur. 120 cm'in 120 cm olarak kalması için pafta dizaynı yaparken ölçeği 1/1' yerine varsayılan değer 1/100 almanız daha mantıklı. 1/100 dizayn edip değerleri ölçün, tüm ölçülerin 1'e 1 dizayn ettiğinizi fark edeceksiniz.

Pafta dizaynında paftaları 1/1 ölçeğe göre dizdiğinde tüm sistemi 100 kat büyütmüş oldunuz. Bu durum sonucunda paftanın boyutları çok büyümüş. Sorun bundan kaynaklanıyor.

Çözüm için pafta dizaynını 1/100 yapın.
 
Teşekkürler dediğiniz gibi ben idede problem olmayınca dwg çizimlerine baktım ve örneğin 120 cm gelen yeri ölçtüğümde 120 gelince ok dedim ama çok büyük olduğundan her seferinde fatal error veriyormuş.
 
sates":vpxa4cjj' Alıntı:
İki kolon arasındaki panel boyları akstan aksa olan boy olarak yazılmakta, kolon iç yüzlerinden yani temiz açıklık boyları yazılsa daha uygun olmaz mı?

Merhaba
6.01'de dediğiniz şekilde yapıyoruz. İki kolon arasına girilen panellerin boyları kolon iç yüzlerinden alınıyor. Resimde akslar arası mesafe 400 cm olmasına karşın panel uzunluğu 360 cm görünmektedir.
 
hakan bey dediğiniz gibi yaptım. hem 6.010 de hemde 6.0055 de problemin dwg olarak gözükme kısmındaki sorun gitti. Ama autocad' e girip layerlere baktıgımda renklerin ayrı ayrı fakat layer ismi ( Standart) olarak aynı olduğunu gördüm.4 ila 6 layer ismi gözüküyor fakat çogunlukla standart layer diyor. bu bendenmi kaylandı yoksa program dwg uzantısı verirken layer adına bakmıyor mu?
 
ide 6.01 kolon aplikasyon planında etriye aralığı @8/15/10/9 gözükürken düşey açılımda @8/10 olarak detaylandırıyor .. ? sebebi ne olabilir? projeyi 6.0055 de çizmiştim. eski versiyonun açılımlarında sıkıntı yok.
 
İbrahim bey tekrar merhaba,

Her çizim kendi katmanı ile oluşturuluyor. Çizimlerin kendisi dwg yapıldığında katmanlarıyla aktarılıyor.

Ancak, onları pafta olarak bloklayıp birleştirdiğinizde çizimlerin kendilerine ait katmanları için özel bir ayar çekilmiyor programda. O yüzden standart geliyor.
 
Hakan bey tekrar merhaba,

Her çizim kendi içinde dediğiniz gibi katmanı ile oluşturuluyor. Pafta birleştirlmesinde yeni bir düzenlenme yakın bir zamanda yapılabilirmi? Ben Şimdilik bunları tek tek dwg yapıp birleştireceğim. Sizlere iyi çalışmalar.
 
şekilde bi kolon gözüküyo tüm kolonlarda aynı bodrum kat hariç diğer katları bu şekilde yapıyor. kolon sıklaştırmasını kople yapıyor.. ?
 
saridurmus":6sfssewu' Alıntı:
Hakan bey tekrar merhaba,

Her çizim kendi içinde dediğiniz gibi katmanı ile oluşturuluyor. Pafta birleştirlmesinde yeni bir düzenlenme yakın bir zamanda yapılabilirmi? Ben Şimdilik bunları tek tek dwg yapıp birleştireceğim. Sizlere iyi çalışmalar.

Siz kullanıcılarımızın görüşlerini ve tespitlerini önemsiyoruz...

Teşekkürler, iyi çalışmalar...
 
Re: İdeSTATİK 6

6.055 versiyonda;
süneklik düzeyi karma seçili bir sistem,
analiz sonrası alınan "deprem yönetmeliği genel raporu"nda alfa s katsayıları hem x hem de y yönünde 0.4 ile 2/3 arasında olmasına rağmen, 5 versiyonundaki gibi seçilen R (Ra) yeniden hesaplanmıyor(?)
projede girilen (Taşıyıcı Sistem Davranış Katsayısı) R=6, x yönü alfa s=0.45 ve y yönü alfa s=0.64
bu sonuclara göre (Deprem Yükü Azaltma Katsayısı) Seçilen Rax= 4+1.5*0.45(6-4)=5,35 ve Ray=4+1.5*0.64(6-4)=5.92 olması gerekirken raporlarda seçilen R=6 (her iki yön için) olarak gözüküyor...
5 versiyonunda böyle bir durumda program otomatik hesaplayıp Ra degerini rapora yansıtıyordu. 6.055 versiyonunda gözden mi kacmıs yoksa benim mi bir hatam var?
bir sorun oldugu kanısındayım, umarım sorun benden kaynaklanıyordur. tekrar tekrar kontrol edecegim ancak sizin de kontrol etmenizde yarar var sanırım...

ayrıca bir şey daha dikkatimi cekti; "statik materyal tanımlanması"nda;
beton basınç dayanımı ve çelik akma gerilmeleri Mpa cinsinden tanımlı iken beton çekme dayanımında bir terslik var sanırım...
beton karakteristik ÇEKME dayanımında default olarak 15.6524758425 yazılı sanırım bir hata var orda!!!
TS 500 3.3.2' de fctk=0.35 (fck)^(1/2) bagıntısından; BS 20 için fctk= 1.565247584 MPa eder...
default olarak orda bulunan degerde bir virgül kayması yapmak yerinde olacaktır... umarım proje yapan arkadaslar buna dikkat ederler...
iyi çalışmalar...
saygılar...
 
Re: İdeSTATİK 6

Sayın Mirza
Öncelikle Projede Seçilen R katsayısın Girilen R katsayısından farklı ise projenizde B1 düzensizliği var demektir. Program bu durumda girilen R katsayısını 1.25*nci değeri ile çarpıp Seçilen R yi hesaplamaktadır. Bu durum hem Ver 5 te hem de Ver 6 da bu şekildedir. Eğer girilen ve Seçilen R aynı ise projede B1 düzensizliği yok demektir.
Karma sistem seçildiğinde ise Ver 5 te Raporlarda min alfa s değeri ile birlikte Rnç+1.5alfas(Ryp-Rnç) değeri de verilmektedir. Buradaki değeri Proje Genel Ayarlarında R katsayısı olarak kullanıcı tarafından girilmesi gerekiyor.
Ver 6 da ise şu an için sadece alfa s değerleri basılmaktadır. Bundan sonra yapılması gereken işlem alfa s değerini Rnç+1.5alfas(Ryp-Rnç) formülünde yerine koyup yeni R değerini hesaplamak ve bu değeri Analiz ayarları diyaloğunda Taşıyıcı sistem davranış Katsayısı olrak girmektir.
Buna göre Ver 5 ile ver 6 arasında tek fark 6 versiyonunda raporlarda kullanıcıya yeni girilecek R katsayısını önermemesidir. Bu istek listemize kayıt edilmiştir.

Statik materyal tanımlamasındaki Beton karakteristik çekme dayanımı gösterimdeki farklılıktan kaynaklanmaktadır.
Eleman betonarme diyaloglarına bakılırsa çekme dayanımının doğru alındığı görülür. Burada bir ayarlama yapmaya gerek yoktur.
 
İdestatik te kN biriminde işlem yapmak istiyorum. Fakat, ölçülendirme birimlerinde farklı kullanım seçeneği var. Yük için kN seçeneği varmı, varsa yerini bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz?
 
Re: İdeSTATİK 6

alakanız için teşekkürler Levent Bey
iyi çalışmalar...
saygılar...
 
Merhaba
Programda çalışma birimleri değiştirmek için Yapı Ağacı Penceresinde Dizayn satırı üzerinde sağ tuş basılır. Açılan diyologta çalışmak istenilen yeni birimler seçilir.


Ayrıca betonarme diyaloglarında malzeme bilgilerinin yazılı olduğu satırlarda sağ tuş menüden de birim değiştirilebilir.
 
Merhabalar.

Versiyon 6.01 de Render almak mümkün olacakmı? Render ve İdeCAD Render'e aktar butonunu bulamadım..
 
Sn Bolvadinim, statik programda render komutu 6 versiyonunda kaldırıldı.
Projenizi mimari programdan ideCAD Render'a aktarabilirsiniz. Şu an için eski versiyon kaydet komutu ile 6.0055 datası olarak kaydedip, 6.0055 mimari versiyonu ile ideCAD Render'a aktarın.
 
Re: ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

Merhabalar ,
Acaba ide yapı mantar döşeme ile ilgili bir örneği hesap datası ve dwg formatında çizim örneğini foruma koyup bizimle paylaşabilir mi ?
tek katlı basit bir yapı olabilir. son zamanlarda tercih edilen mantar yapı mantığı da bizlerde iyice oturmuş olur.
öneri : forumda ki arkadaşlarda farklı konularda ki detaylar koyarak programın gelişmesinde katkıda bulunmuş olurlar yada projelerde doğru detayların kullanılmasına sepep olurlar...
iyi çalışmalar
saygılarımla
 
Geri
Üst