V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cevap için çok teekkürler.dediğinizi yaptım fakat ikiproblem daha oluştu
1-pafta ayarlarında pafta boyutunu ve çizimleri cm cinsinden ayarlamama rağmen,sol sekme üzerinde bulunan uzunluk ölçme yi seçip ölçüm yaptığımda m cinsinden sonuç veriyor
2-(heralde 1.nedene bağlı) paftayı autocad e aktardığımda çizimler çok büyük çıkıyor ve çizimin ancak onda biri gözüküyor.yani autocaddede m cinsinden çıkıyor.
ideyi alalı bir hafta oldu o yüzden yeniyim bunlarıda cevaplarsanız sevinirim.

gripin":2aobak5w' Alıntı:
cevap için çok teekkürler.dediğinizi yaptım fakat ikiproblem daha oluştu
1-pafta ayarlarında pafta boyutunu ve çizimleri cm cinsinden ayarlamama rağmen,sol sekme üzerinde bulunan uzunluk ölçme yi seçip ölçüm yaptığımda m cinsinden sonuç veriyor
2-(heralde 1.nedene bağlı) paftayı autocad e aktardığımda çizimler çok büyük çıkıyor ve çizimin ancak onda biri gözüküyor.yani autocaddede m cinsinden çıkıyor.
ideyi alalı bir hafta oldu o yüzden yeniyim bunlarıda cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba,
1-Uzaklık ölçme komutu kullanıldığında birimi seçebileceğiniz bir diyalog karşınıza gelecek. Burada ölçü birimi cm seçilebiliyor.

2-Pafta dizaynı farklı ölçekteki çizimleri bir arada toplayıp program içerisinden direkt çıktı almak amacıyla kullanılan bir çizim penceresidir. Eğer autocad ten çizim almayı düşünüyorsanız aplikasyon ve detay çizim pencerelerinde var olan çizimleri aktarmanız uygun olur. Böylece çizimde kullanılan kalem kalınlıkları da autucad e aktarılmış olur.(Dwg export edildiğinde oluşan ctb uzantılı dosya)
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• uzaklık.PNG
    uzaklık.PNG
    23.6 KB · Görüntüleme: 24,248
BAZEN MEVCUT BİR PROJEYİ AÇTIĞIMDA ENCOUNTERED AN IMPROPER ARGUMENT HATASI VERİYOR TAMAM DEYİP GEÇİYORUM AMA HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞANIR MI? KOLAY GELSİN.

Umut AYDIN:nlxjhjim' Alıntı:
BAZEN MEVCUT BİR PROJEYİ AÇTIĞIMDA ENCOUNTERED AN IMPROPER ARGUMENT HATASI VERİYOR TAMAM DEYİP GEÇİYORUM AMA HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞANIR MI? KOLAY GELSİN.
Yaşadığınız sorun türkçe karakter sorunu olabilir. Eğer içerisinde türkçe karakter olmayan proje dosyalarınızı açarken yukarıdaki mesajla karşılaşmıyorsanız, sorun türkçe karakter problemidir. Sorunun çözümü için Windows un bölgesel ve di ayarlarını Türkiye ve Türkçe olarak düzenleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi akşamlar,

Forum içerisinde üst yapı etkileşimli çözümle alakalı yazıları okudum güzel açıklamalar var ama yinede kafama takılan bir şey var sormak istedim.Ben çelik yapımın altına betonarme kolon ve bunları taşıyan radye temel tasarladım.Zemin grubum D ve epeyce yüklü bir yapı.Çözüm için ideCAD statik'e kolonumu radyemi ve yükleri girdiğimde zemin emniyeti olumsuz diyor.Üst yapı etkileşimli çözdüğümde Zemin emniyeti yönünden güvenli tarafta kalıyorum.Sadece yapımın betonarme kısmını girmem üst yapı etkileşimli çözmeme engel midir? Şimdiden teşekkürler.

İYİ AKŞAMLAR, A2-A3 DÜZENSİZLİĞİ İLE İLGİLİ BİR SORUNU PROJESİ İLE BİRLİKTE MAİL ATMIŞTIM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

Umut AYDIN":19shtqa1' Alıntı:
İYİ AKŞAMLAR, A2-A3 DÜZENSİZLİĞİ İLE İLGİLİ BİR SORUNU PROJESİ İLE BİRLİKTE MAİL ATMIŞTIM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
Merhaba,
[email protected] adresine gönderdiğiniz mail e cevap verildi. Yaşadığınız sorunu mail yolu ilettiğiniz durumlarda ayrıca foruma yazmanıza gerekyok.

Kısmi bodrumlu bir projem var. Biraz sıkıntı yaşadım. Acaba tasarımdamı bir hata yapıyorum. Bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• kısmi bodrum.ide6
    kısmi bodrum.ide6
    1.3 MB · Görüntüleme: 796
  • 2.jpg
    2.jpg
    175.1 KB · Görüntüleme: 23,864
projenize baktım ve zayıf katın (B1) bu kadar ciddi cıkmasının sebebi bodrum perdelerinin su basman perdesi olarak secilmesi, o sekmeyi işaretlediginizde perdeler alfas hesabına katılmaz ama b1 kontrolune katılmasında bir mahsur yok bilakis de normal olan katılması. o yuzden siz burada o sekmedeki işareti kaldırabilrsiniz veya idecad yetkilileri bir sonraki guncellemede o sekme işaretli olsa bile zayıf kat hesabı yapılırken tüm perdelerin (su basman olsun olmasın) hesaba katılmasını saglayabilirler
b2'nin bu kadar ciddi cıkması da dogal x yonunde bodrumda ciddi bir perde var ( 49m2 biryer sonucta) ve neredeyse kat otelenmesi yok gibi birşey bir üst katta tabi boyle bir durum olmadıgından ve b2 düzensizliği bir orandan ibaret oldugundan doğal olarak bu rakamlar cıkmakta
ayrıca ayarlar sekesinde yük kısmında "alt kattaki Ak'yı üst katla aynı kullanın" işaretli olması bu projede hatalı
iyi çalışmalar

Merhaba,

Su basman çerve perdeleri, kat yüksekliğinde olmayabileceği öngörüsünden yola çıkılarak kat etkili kesme alanına dahil edilmemektedir. Eğer su basman çevre perdesi kat etkili kesme alanına dahil edilmek istenirse, Analiz menüsü /Kat Parametreleri diyaloğuDüzensizlikler sekmesinde Ag sütunlarına müdahale edilebilir.

İyi çalışmalar

merhabalar;

autocad'e export ettiğimde kalem kalınlıkları bozuluyor. export ederken hangi yazı tipini seçmem gerekiyor kalem kalınlıklarının bozulmaması için? ya da başka nasıl çözebilirim bu sorunu ? yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Program export ettiğiniz çizim dosyası için ctb uzantılı bir dosya oluşturur. Bu dosyanın içinde projede kullandığınız kalem kalınlıklarına ait bilgiler mevcuttur. Bu dosyayı Autocad in kurulu olduğu klasör altındaki plot styles klasörüne kopyalayın. Autocad'de dwg dosyanızı açın. File menüsünden Plot' komutunu tıklayıp, açılan diyalogta plot style table'ı klasöre kopyaladığınız ctb dosyası olarak seçin .

Not: Pafta dizaynı komutu ile oluşturaln paftadaki çiizmler direkt programdan çıktı almak içindir. Bu dosya export edildiğinde kalem kalınlıkları aktarılmaz.

fırat inşaat":7wq4xxtb' Alıntı:
merhabalar;

autocad'e export ettiğimde kalem kalınlıkları bozuluyor. export ederken hangi yazı tipini seçmem gerekiyor kalem kalınlıklarının bozulmaması için? ya da başka nasıl çözebilirim bu sorunu ? yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular kısmına mesaj yazdığınız için yazıyorum: 7 versiyonununa ücretsiz geçiş yapabilceğinizi biliyorsunuz sanırım. 7 kullanmanızı öneririz...

İyi çalışmalar

s.a ben vıdeolara bakarak cızdım ama her defasında 3B cerceve de analız yaptıkdan sonra benım kırısller deformasıya oluo yamuk yumuk oluyo bana yardım eder mısınız

Geri