V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: ideCAD 6.01 Çıktı . İndirin , deneyin , görüş bildirin .

fmwaral":9ji85hdn' Alıntı:
6.01 de taşıyıcı sistemdeki bazı kolonları mantoluyorum. Normal Analiz ve performans analizden sonra güçlendirme perdesi ilave ediyorum. Tekrar analiz etmek istedigimde program bir exception verip kırılıyor/kesiliyor/kapanıyor. Perdeleri sistemden kaldırıp tekrar deniyorum. Ama sonuc yine aynı oluyor. Şükür ki her işlem basamagında dosyamı yedekleyip yapıyorum. Takıldım kaldım. Yetiştirmem gereken bir proje var.

6.01 kullanıyoruz ve bahsettiğiniz şekilde güçlendirme projeleri yapıyoruz. Tarif ettiğiniz şekilde bir hatayla karşılaşmadık hiç. Projenizi cde formatında kaydedip foruma eklerseniz biz de bakabiliriz.

P38-P39-P40 isimli perdeler sadece deneme amaclı eklenmiştir. P35- P36-P37 perdeleri projede asansor perdeleridir.

Sayın Fmwaral ,

Online olduğunuzu gördüm dayanamadım mesaj yazmak istedim.

Projenizi indirdim oylece analiz yaptım analizden sonra 8 adet güçlendirme perdesi ilave edip bunlar tum katlara kopyaladım ve tekrar analiz yaptım. herhangibir hata almadım. Bu projenize ve sizin makinanıza ozel bir durum olmalı. ideYAPI teknik servisi size yardım edebilir bu konu beni aşar. iyi geceler iyi çalışmalar.

fmwaral":6kyd8wb1' Alıntı:
6.01 de taşıyıcı sistemdeki bazı kolonları mantoluyorum. Normal Analiz ve performans analizden sonra güçlendirme perdesi ilave ediyorum. Tekrar analiz etmek istedigimde program bir exception verip kırılıyor/kesiliyor/kapanıyor. Perdeleri sistemden kaldırıp tekrar deniyorum. Ama sonuc yine aynı oluyor. Şükür ki her işlem basamagında dosyamı yedekleyip yapıyorum. Takıldım kaldım. Yetiştirmem gereken bir proje var.

ben şuan projeyi indirdim ve analiz yaptırdım program kendini kapatmadı. ayrıca performans analizini de yaptırdım yine kapanma yönünden bir hata olmadı. senin bilgisayarda bir problem var ona bak. iyi çalışmalar..

Re: İdeSTATİK 6

Merhabalar...
V6'da kiriş detayları alınırken bazı tuhaflıklara rastladım;
4 adet kirişin çalıştığı bir kiriş aksı düşünün,
bu kirişlerin detaylarında donatılar 12m sınır şartına uyulmadan uzamış da uzamışş (13, 14, 15 m gibi)
en baştaki kirişin ilave donatısı en son kirişin sonuna kadar uzuyor!
pliyeler karşı kirişe geçme boylarında da aynı durum var, aksın en sonuna kadar çiziliyor!!!
montaj ve düz donatılar için de durum pek farklı değil...
(bu durumla ilgili bir projeyi paylaşıyorum, sürekli temel detayları alınmıştır, oradan bakılarak ne istedigim daha net anlışabilir sanırım)

ikinci bir husus ise egrisel objeler...
eğri eksenli bir kirişe saplama kiriş yapılamıyor !(kücük bir örnek projede mevcut)
bu eğrilik olayı ne zaman tam olarak netleşecek ve pratikleşecek?
tek basına iki kolona mesnetlenen ve kendisi mesnet olmayı kabul etmeyen bir eğri kiriş pek de kullanıslı olmuyor...
yay kiriş çizilirken sürekli yay kiriş sekmesi kullanılınca kac kolon gecerseniz gecin tek bir kiriş gibi modelliyor. yani tam bir daire bile tek bir kirişle çizilebiliyor ama bu egri kirişlerin hic birini bölemiyoruz...
yöntemini mi bilmiyoruz? program mı daha pratikleştiremedi?
benzeşimler yapa yapa proje çözer olduk,çok sorun değil ama yorucu oluyor bi yerden sonra...

iyi çalışmalar...
saygılar...

Eğrisel kiriş , arc kiriş , spline kiriş ve daire kirişler mesnet olarak kullanılır. Mesnet yapmak istediğiniz noktada duğum noktası olmalı. ideCAD 6.01 ile bir ornek proje koydum.

Kolay gelsin

Sn. cassabotanic
alakanız için teşekkürler ancak eklentiyi açamadım, 6.0055 olmasına ragmen versiyon güncellemesi uyarısı veriyor program...
iki ayrı kiriş gibi çizip (kademeli) daha sonra saplama kirişi çizip, egrisel objeleri aynı isimle adlandırmayı kastediyosunuz sanırım? denedim oldu ancak sadece egrisel olan objeyi secip kiriş detaylarını alamıyorum (seçili obje bulunamadı) diyor...
bunun da herhangi bir yolu varmı yoksa tümünün detaylarını alıp digerlerini silmekle mi hallediyoruz?
teşekkürler iyi calısmalar...
saygılar..

Sayın Mirza

Projenizde sürekli temel çizimleriyle ilgili sorunun bu projeye özel bir nedenle açığa çıktığını düşünmekteyim. Aynı ayarla sistem, dosyaya bloklama yöntemiyle yeniden oluşturduğunda sorunun ortadan kalktığını görebiliyoruz. Ekteki projeyi kullanarak çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Ayrıca temel sisteminizde, data girişi ile ilgili dikkat etmeniz gereken bazı hususlar da bildirmek istiyorum:

1. Projenizde panel objelerin altına sürekli temeller bağlarken, temelleri tek seferde çizmeye hakkınız yoktur. Başka deyişle panel ojbesi, çubuk(kolon) elemanlarda olduğu gibi tek düğüm noktasından oluşmamaktadır. Panel objeleri levha elemanlar tanımında olduğundan, planda iki düğüm noktası bulunmakta ve bu düğüm noktalarına da sürekli temel bağlanması gerekmektedir. Projenizde panel altına tanımladığınız sürekli temeller bu hususa uymamaktadır.

Örnek: Üsteki resime göre TK2 temelinizi tanımlarken, sürekli temelin sağ ucunu, önce 1 noktasını ve ardından 2 noktasını vererek tanımlamalısınız. Sonra diğer kolona geçebilrsiniz. 1 ve 2 noktaları arasında kalan temel parçasının adını da TK2 vermelisiniz.

2. Projenizde sağ kısımda kalan alanda sürekli temel ile oluşturudunuz konturun içine tek bir döşeme tanımlamı yapılmış. Bu şekide bir tanım doğru değildir. Eğer bu kısım kirişli radye olacaksa iç kısımlarda kalan kolonları da sürekl temellerle birbirleriyle bağlamalısınız. Sürekli temelleri dilerseniz gizli kiriş gibi tanımlayabilirsiniz.

3. Eğrisel kirişler konusunda yazıldığı üzere, eğri kirişlerin bağlangıç ve bitim noktarına mesnet koymalısınız. Şu an için eğrisel kirişleri tek başına seçerek çizim alma olanağı programda yoktur.

İyi çalışmalar

Mirza":3122pxn4' Alıntı:
Merhabalar...
V6'da kiriş detayları alınırken bazı tuhaflıklara rastladım;
4 adet kirişin çalıştığı bir kiriş aksı düşünün,
bu kirişlerin detaylarında donatılar 12m sınır şartına uyulmadan uzamış da uzamışş (13, 14, 15 m gibi)
en baştaki kirişin ilave donatısı en son kirişin sonuna kadar uzuyor!
pliyeler karşı kirişe geçme boylarında da aynı durum var, aksın en sonuna kadar çiziliyor!!!
montaj ve düz donatılar için de durum pek farklı değil...
(bu durumla ilgili bir projeyi paylaşıyorum, sürekli temel detayları alınmıştır, oradan bakılarak ne istedigim daha net anlışabilir sanırım)

ikinci bir husus ise egrisel objeler...
eğri eksenli bir kirişe saplama kiriş yapılamıyor !(kücük bir örnek projede mevcut)
bu eğrilik olayı ne zaman tam olarak netleşecek ve pratikleşecek?
tek basına iki kolona mesnetlenen ve kendisi mesnet olmayı kabul etmeyen bir eğri kiriş pek de kullanıslı olmuyor...
yay kiriş çizilirken sürekli yay kiriş sekmesi kullanılınca kac kolon gecerseniz gecin tek bir kiriş gibi modelliyor. yani tam bir daire bile tek bir kirişle çizilebiliyor ama bu egri kirişlerin hic birini bölemiyoruz...
yöntemini mi bilmiyoruz? program mı daha pratikleştiremedi?
benzeşimler yapa yapa proje çözer olduk,çok sorun değil ama yorucu oluyor bi yerden sonra...

iyi çalışmalar...
saygılar...
projenize bir göz gezdirdim. sürekli temellerle ilgili sorunlarınız daha çok temellerin perde/kolon akslarını tam yakalamamasından kaynaklanıyor. özellikle panel olarak tanımlı elemanların düğüm noktalarını tam yakalamamış temeller. bir de radye çevresine sürekli temel tanımlamak gerekli değil gibi. döşeme kenarı ile dönmek daha uygun sanki. çünkü kirişlerde 3h yüksekliğini sağlama durumu da var. bence panel obje yerine kolon objesi ile perdeleri tanımlamak bir çok kolaylık sağlar. kolay gelsin. :)

Eğer perde, aşağıdan yukarıya devam eden tek elemansa ve gerçekten çubuk olarak ifade edilecekse, kolon objesi olarak tanımlanabilir.

Eğer elemanlar, poligon perdeler gibi birleşik veya bodrum çevre perdeleri gibi sürekli levhalardan oluşuyorsa, panel objesi olarak tanımlanmalı ve kabuk olarak modellenmesi tercih edilmelidir.

Dilatasyonlu bir binayı idestatik te tek proje olarak çözebilirmiyim. Yoksa iki ayrı proje olarak mı çözmem gerekiyor. Programda tek proje olark çözme imkanı varmı?

sates":tlp3via8' Alıntı:
Dilatasyonlu bir binayı idestatik te tek proje olarak çözebilirmiyim. Yoksa iki ayrı proje olarak mı çözmem gerekiyor. Programda tek proje olark çözme imkanı varmı?

Dilatasyonlu projeleri tek proje olarak çözebilirsiniz .

cassabotanic":3d3ks07i' Alıntı:
sates":3d3ks07i' Alıntı:

Dilatasyonlu projeleri tek proje olarak çözebilirsiniz .

örnek ekleyebilir misiniz...

sayın ide yetkilileri ve forum sakinleri,
döşeme boşluğu çizdikten sonra kalıp planı alınca, döşeme donatıları boşluk içinde de devam ediyor. bunun için bir öneriniz var mı?

çözüm : donatı aksini döşeme boşluğu üzerinden gecirmemek ...

ideCAD Statik 6.01 Beta1 Versiyonuyla oluşturulan basit bir örnek ekledim

Projede Birbirinden tamamen bağımsız iki Blok vardır ( A Blok ve B Blok ) tamamen bağımsız iki ayrı yapı . Aynı projede birden çok n tane yapı olabilir

Bloklardan bir tanesi ortak radye temel üzerine oturan dilatasyonlu ikiz yapı gurubudur ( Kısım A1 ve Kısım A2 ) . Kısımlar istenirse ortak temel uzerine oturtulabilir.

Bloklardan diğeri ayrık sürekli temeller üzerine oturan dilatasyonlu ikiz yapı gurubudur ( Kısım B1 ve Kısım B2 )

Umarım faydalı olmuştur ...

benım sorum katboyunca devam eden perdelerle ılgılı. kolon aplıkasyonda son kata kadar aynı gozukuyor fakat perde dusey acılımlarında krıtık perde yukseklıgınden sonra donatılarda degısme var heralde kolon aplıkasyonda bırazdaha duzelme olası gerektıgını dusununyorum. kolay gelsın

Geri