V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın HakanŞahin ve 2m proje ilginiz için teşekkür ederim.

3 - dxw içe aktarma işlemini ya ben yapamıyorum ya da gerçekten de bahsi geçe program kadar kolay değil. Hakan Bey'in dediği gibi 2b Mimari Proje Oku aracını kullandım ama sonuç alamadım. İki kapalı dörtgen nesne içeren bir dwg dosyasını içe aktardıktan sonra 2B Mimari Proje Oku aracıyla kolon seçeneğini seçip, ilgili katmanı seçmeme rağmen bir şey olmadı. Bence, kolon seçeneğini seçtikten sonra tıkladığımız her kapalı alan direkt kolona dönüştürülmeli. Benzer şey diğer elemanlar için de geçerli.

1 - Filtreleme yapıp, elemanları o şekilde seçmek başka bir yoldan istediğimiz sonuca ulaşmakla eşdeğer. Sonucu hemen 3D göstermesi çok daha iyi olur.

2 - v7 sürümünü denemediğim için haberim yoktu. Yani donatıların 3 boutlu görüntülenebildiğinden haberim vardı ama betonarme diyaloglarında olması da çok iyi olmuş. Tebrik ederim.

Burada, küçük bir çocuk gibi bunuda, şunu da isterim konumuna düşmek istemem. Ama istediğim şeylerin ideCAD Statk yazılımına değer katacağını düşündüğüm için bunları söyledim. Belki diğer yazılımla aynı şeyi yapmak istemeyebilirsiniz ama günümüzde herkes birilerinden esinleniyor. Elbet onların da sizden sinlendiği şeyler olmuştur.

MaFiAMaX":1p2cjker' Alıntı:
3 - dxw içe aktarma işlemini ya ben yapamıyorum ya da gerçekten de bahsi geçe program kadar kolay değil. Hakan Bey'in dediği gibi 2b Mimari Proje Oku aracını kullandım ama sonuç alamadım. İki kapalı dörtgen nesne içeren bir dwg dosyasını içe aktardıktan sonra 2B Mimari Proje Oku aracıyla kolon seçeneğini seçip, ilgili katmanı seçmeme rağmen bir şey olmadı. Bence, kolon seçeneğini seçtikten sonra tıkladığımız her kapalı alan direkt kolona dönüştürülmeli. Benzer şey diğer elemanlar için de geçerli.

Elinizde mevcutsa, 2B Mimari Proje Oku komutunu uygulayamadığınız çizimi [email protected] adresine gönderir misiniz?

eklediğim bina çok büyük olmamasına rağmen temeli bir türlü çözdüremedim. zemin emnyet gerilmesi 0.70 d/z4 grubu zemin. sistemde problem mi var yoksa boyutlarmı yetersiz? bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

İyikide çözülmemiş!!

Sn meslektaşım,

Bu kadar taşıma gücü düşük bir zeminde, yüzelsel temel yapmak pek uygun olmasa gerek.

İlla yapmak isterseniz, ya zemin iyileştirmesine gitmek gerekir, yada alt kotlardaki sağlam birimlere kadar inen kazık temel yapmanız uygun olur.

Geoteknik konusunda uzman bir inşaat mühendisinden destek almanızı öneririm.

G.KÖSE

b.ersin":3vrs0pfj' Alıntı:
eklediğim bina çok büyük olmamasına rağmen temeli bir türlü çözdüremedim. zemin emnyet gerilmesi 0.70 d/z4 grubu zemin. sistemde problem mi var yoksa boyutlarmı yetersiz? bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

İlk dikkatimi çeken döşeme hareketli yükleri oldu... Ara kat döşemelerinde 0.5, bodrumda 0.75 t/m2 alınmış. Bina türüne göre seçmiş olabilirsiniz ancak yapı önem katsayısının da 1 olduğunu görünce haretketli yüklerin veya yapı önem katsayısının gözden geçirilmesi gerektiğini not düşmek istedim.

ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDAN BERİ GÜÇLENDİRME PRO. YAPMADIM ŞU AN GEREKTİ AMA KOLONLARA MANTO TANIMLAMAK İSTEDİĞİMDE PROGRAM KAPANIYOR. NEDEN?????

MEHMETSIRAY":12qtj8y7' Alıntı:
ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDAN BERİ GÜÇLENDİRME PRO. YAPMADIM ŞU AN GEREKTİ AMA KOLONLARA MANTO TANIMLAMAK İSTEDİĞİMDE PROGRAM KAPANIYOR. NEDEN?????

Mehmet Bey merhaba,

Projeyi mesaja ekleyip, daha detaylı bilgi ile problemi açıklar mısınız?

İde raporlarına bakarken tesadüfen farkettiğim yazılar iç içe mi girmiş diye düşünürken farkettiğim bi sorun var.

Merdiven sahanlığı döşemesinin yükünün, bağlı olduğu 3 kirişe de aktarılmamış olduğunu farkettim. (Aynı projeyi ide7 versiyonda da çözdüm fakat onda öyle bir sorun yok)

Ayrıca döşeme yazıları kaymış nedeni nedir acaba?

projeyi ekliyorum.

Ekli dosyalar

• HATAMI.jpg
    HATAMI.jpg
    261.1 KB · Görüntüleme: 23,603
  • HATAMI2.jpg
    HATAMI2.jpg
    415.8 KB · Görüntüleme: 23,603
  • yük aktarım hata.cde
    yük aktarım hata.cde
    1.8 MB · Görüntüleme: 638
ryildiz":10wm72cp' Alıntı:
İde raporlarına bakarken tesadüfen farkettiğim yazılar iç içe mi girmiş diye düşünürken farkettiğim bi sorun var.
Merdiven sahanlığı döşemesinin yükünün, bağlı olduğu 3 kirişe de aktarılmamış olduğunu farkettim. (Aynı projeyi ide7 versiyonda da çözdüm fakat onda öyle bir sorun yok)
Ayrıca döşeme yazıları kaymış nedeni nedir acaba?projeyi ekliyorum.

Merhaba,
Projenizi Ver 6.54 analiz yapıp rapor aldım. Bahsettiğiniz sorun bizde oluşmuyor. D12 döşemesinin yükü ilgili kirişlere aktarılıyor. Herhangib ri karışıklık ta oluşmuyor. Acaba değişiklik yaptıktan sonra son bir kez analiz yapmamış olabilir misiniz?
Gerekirse bizimle iletişime geçin. Bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayalım.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ver6.54rapor.PNG
    Ver6.54rapor.PNG
    157.7 KB · Görüntüleme: 23,582
Merhaba,
Projenizi Ver 6.54 analiz yapıp rapor aldım. Bahsettiğiniz sorun bizde oluşmuyor. D12 döşemesinin yükü ilgili kirişlere aktarılıyor. Herhangib ri karışıklık ta oluşmuyor. Acaba değişiklik yaptıktan sonra son bir kez analiz yapmamış olabilir misiniz?
Gerekirse bizimle iletişime geçin. Bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayalım.
İyi çalışmalar

Levent Bey teşekkürler problem çözüldü. Ancak akşam o kadar uğraşmama denememe rağmen düzelmemişti.

Re: ideCAD ile verimli çalışmak için sistem tavsiyeleri

PROGRAM BİR SÜRE ÇALIŞTIKTAN SONRA TAKILMA YAPIYOR
STABİL ÇALIŞMA SAĞLAMIYOR BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR.

KULLANDIĞIM SİSTEM
Intel i7-2600
64 bit Windows 7
8 GB RAM
GTX 560

Re: ideCAD ile verimli çalışmak için sistem tavsiyeleri

KIRAÇ YAPI":2hyqz4xf' Alıntı:
PROGRAM BİR SÜRE ÇALIŞTIKTAN SONRA TAKILMA YAPIYOR
STABİL ÇALIŞMA SAĞLAMIYOR BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR.

KULLANDIĞIM SİSTEM
Intel i7-2600
64 bit Windows 7
8 GB RAM
GTX 560
Merhaba,

Stabil çalışmıyor derken neyi kast ediyorsunuz.? Detaylandırır mısınız?
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? , ideCAD hangi versiyon kurulu bilgisayarınızda?
İsterseniz telefonla iletişime geçebilirsiniz.

Re: ideCAD Statik 6 Kalem kalınlıklarıyla ilgili

İdestatik te kalıp planı,kolon aplikasyon vs çizimleri oluşturup Autocad'e export ettiğimizde layerların Kalem kalınlıkları default olarak atılıyor. çıktı alıncada çizfilerin hepsi aynı kalınlıkta çıkıyor.
( ide de pafta oluşturup export ettiğimde layerlar standart oluyor bende tek tek export ediyorum)
İdestatikten direk çıktı aldığımızda kalınlıklar orjinal haliyle çıkıyor.

Autocadde kalem kalınlıklarının aynı çıkmasını nasıl ayarlayabilirim. Basit bir yolu varmı?
Yada her pafta oluşturduğumda kalem kalınlıklarını autocadte düzeltmem mi gerekiyor.

esinözen":20tel3zz' Alıntı:
projem bodrum artı 5 katlı mod sayısı yetersiz hatasını düzeltemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Projenizi eklerseniz veri girişi ile ilgili sıkıntı olup olmadığını kontrol edebiliriz.

Dinamik analizde deprem yüklerinin, dinamik kütle oranı %90 ı geçmelidir, bu oranı geçene kadar modal analiz tekrarlanır, mod sayısını artırmalısınız,
yapı ağacı/veri, modal analiz/modal analiz durumu ozellikler den ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.

G.KÖSE

Re: güçlendirme projesi

arkadaşlar merhaba ben idecad de yeniyim. güçlendirme projesi çözmek isyorum ama tam anlamıyla nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. en başta mevcut yapıyı idecade girerken nasıl bir yol izleyeceğiz ? mevcut yapının donatılarını nasıl gireceğiz ?
Kısacası aşama aşama anlatımın olduğu bir döküman varsa paylaşır mısınız?

Geri