V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar,
kolon kesme güvenliği yapılırken kullanılan ln değeri benim projemde olması gerektiğinden fazla değerler çıkıyor.bazı kolonlarda 3.23 olması gerekirken 6.06 gibi değerler var raporumda...projeyi mail olarak atıyorum boyutu büyük oldugu için ..ilgilenirseniz sevinirim...teşekkürler

dexana":2ezs71k5' Alıntı:
merhabalar,
kolon kesme güvenliği yapılırken kullanılan ln değeri benim projemde olması gerektiğinden fazla değerler çıkıyor.bazı kolonlarda 3.23 olması gerekirken 6.06 gibi değerler var raporumda...projeyi mail olarak atıyorum boyutu büyük oldugu için ..ilgilenirseniz sevinirim...teşekkürler
Merhaba,

Projede bodrum katta 6 ve f aksındaki kirişlere 38 cm kot verilmiş. Ancak bu kirişlerin bağlandığı kolonlara kot verilmemiş. İlgili kolonlara bodrum katta 38 cm üst kot verin. Aynı kolonlara zemin katta 38 cm kot verilip kısaltılmalı.
İyi çalışmalar

ANALİZ SIRASINDA SEÇTİĞİM ZEMİN SINIFINI ( Z2 ) DAHA SONRA YAPI AĞACINDAN DEĞİŞTİRİYORUM ( Z3 ) FAKAT RAPOR ALDIĞIM ZAMAN HALA Z2 OLARAK GÖSTERİYOR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Teknik servisimiz projenizi incelemeden bir yorum yapamaz (aynı durum bizde oluşmuyor), projenizi gönderir misiniz?

Umut AYDIN":3d64um62' Alıntı:
dosya ekte mevcuttur. rapor aldığımda z2 olarak gözüküyor. iyi çalışmalar.

Yapı ağacında davranış spekrum fonksiyonlarından birincisinde (DSF1) Z2 olarak görünüyor. Z3 yaptığınızda hesap sonuçlarında Z3 olduğunu göreceksiniz.

Projenizde 5 ayrı tepki spektrumu fonksiyonu ve programın yönetmeliğe uygun oluşturduğu RespX-RespY tepki spektrumu hesaplarına ek bir DSD3 tepki spektrumu hesabı tanımlamışsınız. Bu sebeple büyük ihtimalle yanlış spektrum fonksiyonundaki değerleri değiştiriyorsunuz.
Projenizdeki DSF1 fonksiyonu ve RespX-RespY hesap durumları haricindekileri silin, sorun kalmayacaktır. Alternatif olarak hepsini silip tekrar hesap yaptırırsanız program tekrar analiz aşamasında size soracak ve tepki spektrumlarını oluşturacaktır.
Ekte silmeniz gereken fazla spektrum fonksiyonlarını ve hesaplarını işaretledim.

Ekli dosyalar

• spektrum.png
    spektrum.png
    7 KB · Görüntüleme: 21,548
davranış durum fonksiyonları ve durumları linki altında herhangi bir zemin durumu mevcut değil. yeni zemin durumu z3 olarak eklediğim zaman, rapor aldığımda yine z2 olarak gözüküyor. ilginiz için teşekkür ederim.

Yeni eklemeyeceksiniz, DSF1 fonksiyonundaki (DSF1'i sağ tıklayıp özelliklerine girin) zemin grubunu değiştirmeniz gerekiyor. Sorun zaten yeni fonksiyon eklemenizden kaynaklanıyor, program raporlamada sizin yeni eklediğiniz fonksiyonun zemin grubunu değil, DSF1'de tanımlanan zemin grubunu dikkate alıyor.

BENDE SİZİN BELİRTTİĞİNİZ GİBİ (ŞEKİLDE GÖSTERMİŞSİNİZ) DSF1,DSF2,DSF3,DSF4,DSF5 GİBİ İBARELER YOK. SADECE DAVRANIŞ SPEKTRUM FONKSİYONLARI VE DAVRANIŞ SPEKTRUM DURUMLARI VAR. DAVRANIŞ DURUM SPEKTRUMLARI ALTINDA HERHANGİ BİR DSF1 GİBİ İBARE DE YOK, GÖREMİYORUM. RESİMDE GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ GİBİ DSF1,DSF2... İBARELERİ ZATEN GÖRÜLMÜYOR.DAVRANIŞ SPEKTRUM FONKSİYONLARINA SAĞ TIKLADIĞIMDA YENİ EKLE ÇIKIYOR Kİ ODA SIKINTIMI ÇÖZMÜYOR ZATEN.

Ekran görüntüsünü sizin gönderdiğiniz projeden aldım. Davranış spektrumu fonkisyonlarının yanındaki küçük + işaretine tıklayıp fonksiyonları açmayı denediniz mi?

Selamlar öncelikle analiz ayarları kısmından zemin sınıfını değiştirebilirsiniz.Zemin sınıfı dışında projenizde kurallara uymayan objeler mevcut ( döşeme kenarı çaıkışıyor ,yetersiz döşeme heap aksı vs vs) bunları geometrik kontrollerde kontrol edip düzeltin

Umut AYDIN":32kj7dbw' Alıntı:
davranış spektrumu fonksiyonlarının yanında o bahsettiğiniz küçük + işareti yok dolayısıyla durumlarda yok. ben aynı projeyi birdaha gönderiyorum
Projede admin in belirttiği gibi 5 ayrı davranış spekturumu tanımlanmış. Ekteki projede gereksiz fonksiyonlar silindi ve zemin sınıfı Z3 olarak tanımlandı.

Ekli dosyalar

• yapıağacı.PNG
    yapıağacı.PNG
    138.4 KB · Görüntüleme: 22,543
  • h.-özyurt_1.rar
    h.-özyurt_1.rar
    1.3 MB · Görüntüleme: 374
daha önce yaptığım 2 projenin de davranış spektrum fonksiyonlarını kontrol ettim onlarda da yukarıda göstermiş olduğum durum var. sizin göndermiş olduğunuz projede davranış spektrum fonksiyonlarını (dsf1) görebiliyorum ama bendeki projede göremiyorum. 6.54 versiyonu kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

merhabalar iki sorum olacaktı...
1-çizimleri paftaya yerleştirirken çizim boyutlarını nereden ayarlıyoruz
2-export-dwg deyip autocad e paftanın hepsini aktaramıyorum,çizimler parça parça çıkıyor autocadde.
cevaplarsanız sevinirim...

paftaya atacağınız çizimi hazırladıktan sonra çizim sekmesi altında hangi plan yada detayı alacaksanız seçin, çizim özelliklerinden pafta altında, kağıt boyutunu ve çizim ölçegini girin.tamam dediğinizde ilgili çizim oluşacaktır.

çizimleri bir araya getireceğiniz pafta dizaynını anlatmama gerek yok sanırım.

2) ide autocad de yapabileceğiniz hemen her işlemi yapabilecek kabiliyete sahip iken, neden ihtiyaç duydunuz?. plankopya noktalarında çıktı almak için ise, ide nin ücretsiz sunduğu çıktı alımında kullanılan ide wrep imkanından yaralanabilir, yararlandırabilirsiniz.

illa export yapmak isterseniz, export, dwg dediğinizde:
blok: parçalanmış olarak kaydet
export: 2 boyutlu export et
yazı tipi: ture type yada autocad fontu olabilir
renk:temel renklere dönüştür
tarama faktörü: 1

seçerek tüm paftayı her objesi ile export edebilirsiniz.

Selamlar

G.KÖSE

Geri