2m proje":3dmwk3ho' Alıntı:Merhaba;
Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. Radye üzerinde nekadar su yükü varsa okadar almalısınız. Ayrıca perdelere de su yükü vermeyi unutmayın.
Merhaba,ryildiz":19knjygv' Alıntı:Kiriş donatılarını otomatik olarak mesnet te birleştirme seçeneği var mı?
yoksa hepsini "Birleştir" e tıklayıp yapmak zorundayız.
Levent Özpak":30f5y5u0' Alıntı:Merhaba,ryildiz":30f5y5u0' Alıntı:Kiriş donatılarını otomatik olarak mesnet te birleştirme seçeneği var mı?
yoksa hepsini "Birleştir" e tıklayıp yapmak zorundayız.
Kiriş donatıları müdahale edilmediği sürece otomatik birleştirilmektedir.
Eklediğiniz resimde üst donatı mesnette birleştirilmiş ancak boyuna donatı uzunluğu 12 m. yi geçtiği için bindirme yapılmış. Alt donatı uzunluğu ise iki kirişte toplamda 12 metreyi geçtiği için T.D.Y. 3.4.3.1.C) şekil 3.7' ye göre mesnette bölünmektedir.
Üst donatıları mesnette bölmek istiyorsanız, Kiriş ayarları/Donatılar sekmesinde "Üst Donatıları sağ uçta komşu kirişle sürekli çiz" satırının işaretini kaldırıp, analiz yapınız. (Bu durum mesnette donatı artışına ve Birleşim kesme güvenliği (B) sorunlarına neden olabilir.)ryildiz":329cd3ke' Alıntı:Kiriş alt donatıları hep mesnetlerde bölünürken üst donatılar neden bölünmez?
Opsiyon olarak sunulabilir mi? Yada ayarlardan birşey mi kaçırıyorum?
(elle tek tek düzeltmek büyük projelerde sorun olabiliyor)
Levent Özpak":35npqmnz' Alıntı:Üst donatıları mesnette bölmek istiyorsanız, Kiriş ayarları/Donatılar sekmesinde "Üst Donatıları sağ uçta komşu kirişle sürekli çiz" satırının işaretini kaldırıp, analiz yapınız. (Bu durum mesnette donatı artışına ve Birleşim kesme güvenliği (B) sorunlarına neden olabilir.)ryildiz":35npqmnz' Alıntı:Kiriş alt donatıları hep mesnetlerde bölünürken üst donatılar neden bölünmez?
Opsiyon olarak sunulabilir mi? Yada ayarlardan birşey mi kaçırıyorum?
(elle tek tek düzeltmek büyük projelerde sorun olabiliyor)
-Tk99-Tk100 temellerinin aralarında açı farkı var.Betonarme/Parametreler/Genel Betonarme Parametreleri diyaloğunda "Arasındaki açı farkı küçük olan kirişleri sürekli kabul et" satırına temel kirişleri arasındaki açı farkını girip, analiz yapın.(Maksimum 30 derece girilebilir) Temeller sürekli çizilecektir.ryildiz":3j6629l1' Alıntı:Ekteki projemde sürekli temellerin düğüm noktası aynı olmasına rağmen temeller çizimde ayrı çiziliyor. Geometri kontrolünde sorun yok. Ve bazı temellerde as hatasını gideremedim.
K92 kirişinin ayarlarında "Sol uçta donatıyı kıvır" seçeneği işaretlenmiş. İşareti kaldırıp, analiz yapınız.ryildiz":3j6629l1' Alıntı:Normal katlarda ise k91-92 kirişleri aynı düzlemde aynı ölçülerde olmasına rağmen çizimde sıkıntı var.
Proje dosyasını ekler misiniz?meryemakdil":1rsubvb5' Alıntı:kolonlarda kesme kuvvetinde (B) birleşim hatası alıyorum Vmax değerim negatif çıkıyor neden acaba?