V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

merhabalar. idecad ten merdiven çizimini alınca yandaki kirişler gelmiyor yani görünmüyor onlara nasıl bağlarım yada nasıl gösteririm. projeyi ve söylemek istediğimin örneğini attım yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

batuhann28522":ceacvee6' Alıntı:
merhabalar. idecad ten merdiven çizimini alınca yandaki kirişler gelmiyor yani görünmüyor onlara nasıl bağlarım yada nasıl gösteririm. projeyi ve söylemek istediğimin örneğini attım yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba,

Gönderdiğiniz gibi bir detay otomatik olarak çizilmemektedir. Merdiven çizimlerine, kalıp planında gereken bölüm kopyala yapıştır yöntemi ile merdiven çizimlerine aktarılabilir. 2B Çizim düzenleme komutları ile hazırlanabilir.

YasinTezel":1vmyzots' Alıntı:
Merhaba,

Gönderdiğiniz gibi bir detay otomatik olarak çizilmemektedir. Merdiven çizimlerine, kalıp planında gereken bölüm kopyala yapıştır yöntemi ile merdiven çizimlerine aktarılabilir. 2B Çizim düzenleme komutları ile hazırlanabilir.

cevabınız için teşekkürler. 2B çizim ile nasıl yapıcam 2b çizim düzenle komutu nerde acaba biraz acemiyim paftalama işinde de k.bakmayın rahatsız ettiğimden dolayı.

Kalıp planı oluşturulduktan sonra merdiven detay paftasına kopyalamak istediğiniz kısmı seçin CTRL + C ile kopyalayın.
Merdiven detay paftasına geçin ve CTRL + V ile yapıştırın. 2B çizim düzenleme araçlarından kasıt çizgi, offset, trim ve taşı gibi komutlardır.

Ekli dosyalar

• toolbar.png
    toolbar.png
    15.8 KB · Görüntüleme: 21,595
YasinTezel":1b3jukg1' Alıntı:
Kalıp planı oluşturulduktan sonra merdiven detay paftasına kopyalamak istediğiniz kısmı seçin CTRL + C ile kopyalayın.
Merdiven detay paftasına geçin ve CTRL + V ile yapıştırın. 2B çizim düzenleme araçlarından kasıt çizgi, offset, trim ve taşı gibi komutlardır.

teşekkürler. peki merdiveni döşemedeki doatılarla nasıl bağlarım yani merdiven kendini taşımaması durumunda yanında kiriş-perde-döşeme bunlara donatı bağlama işlemi yapabilirmiyim

Bu detayları program otomatik olarak vermemektedir. Merdiven filizleri vb çizimleri sizin yapmanız gerekiyor.

YasinTezel":3qfd64ev' Alıntı:
Bu detayları program otomatik olarak vermemektedir. Merdiven filizleri vb çizimleri sizin yapmanız gerekiyor.

Çok teşekkürler cevaplarınız için. Yalnız bir şey daha soracağım. idecad ten hakediş programı olmadan alabilceğimiz metrajlar nedir ve nasıl bakabilirim. Kullanılan demirlere bakabiliyorum çizimden ama beton ve kalıp metrajlarına ulaşabilirmiyim. Çünkü lisanslı hakediş programına sahip değilim. En azından beton ve kalıp metrajına ulaşabilirmiyim yada sizin bildiğiniz metraj programı varmı lisans almadan kullanabileceğim

Rapor menüsünde bulunan Metraj özelliği ile Beton, Kalıp ve donatı metrajları otomatik olarak alınabilir ve PDF olarak kayıt yapılabilir.
Metraj diyaloğunda rapor detay opsiyonları seçilebilir.

İdecad Statik 7 Programında Döşemenin bir kısmına farklı yayılı yük eklemek mümkün mü? benim projemde balkon kısmı kirişle ayrılmamış olduğu için oda ve balkon tek döşeme olarak çizilmiş balkon kısmına farklı hareketli yük eklemek istiyorum nasıl yapabilirim

Merhabalar,

Programda analiz yapınca "Dinamik hesaba katılan mod sayısı yetersiz" hatası alıyorum.

Mod sayısını abartı olsa da 100 bile yaptım aynı hatayı verdi. Nasıl düzeltebilirim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba furkizbey

Önerim:
--Versiyon 8.504 ile (hiç bir şey değiştirmeden)
--Model analiz durumunda Ritz seçerek çözüm yaptığınızda ister rijit ister yarı rijit çözerseniz sonuç alabiliyorsunuz

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

furkizbey":3enss1om' Alıntı:
Merhabalar,

Programda analiz yapınca "Dinamik hesaba katılan mod sayısı yetersiz" hatası alıyorum.

Mod sayısını abartı olsa da 100 bile yaptım aynı hatayı verdi. Nasıl düzeltebilirim.

İyi çalışmalar
Merhaba,
Projenizde merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenleyip, Tam rijit diyafram ve Deprem Yükü Yöntemini "Mod birleştirme ile hesaplanan yatay kuvvetleri rijit diyaframa uygula" seçeneğini işaretleyiniz. Mod sayısı yetersizliği sorunu düzelecektir.

Programda veri girişine yönelik ek bilgiler;
- Merdivenin mesnetlerinin yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenmesi durumunda yarı rijit diyafram kabulüne göre analiz yapılması uygun olur.
- Merdivenin boşta kalan kenarları sabit mesnet olarak işaretlenmemeli, boş bırakılmalıdır.
-Sahanlıklı merdivende, merdivenin üst kolunun alt kenarı merdiven sahanlığına bağlanmıyor.
-Tam rijit diyafram kabulüne göre çözümde çizgisel döşeme yükleri asmolen ve kaset döşeme üzerinde dikkate alınmamaktadır.
-Nervürlü döşemelerde tanımlanan enine dişler bağlandıkları kirişlere yük aktarır. Konstrüktif olması (Yük aktarmaması) isteniyorsa nervürler enine diş oluşturulmadan tanımlanmalı, Enine dişler daha sonra çizimlere 2 boyut olanakları kullanılarak çizimlere eklenmelidir.
-Sürekliliği olmayan tek konsol döşeme çözülmez.(Örnek 1. kat D16)
-40 cm. daha kısa nervürlerin çözümü yapılmaz.(Örnek 1. kat D02 Bu durumda döşemeyi plak döşeme olarak modelleyebilirsiniz.)

İyi çalışmalar

tayfuner":31f2b09q' Alıntı:
Projede normal kuvvet etkisinde kiriş bulunmuyor hatası nasıl giderilir. Nerede hata yapmış olabilirim

"Normal kuvvet etkisinde kiriş bulunmuyor" mesajı giderilecek bir hata değil, bir durumdur. Program TDY 3.4.1.2 maddesine istinaden bu durumu kontrol etmektedir. TDY 3.4.1.2 maddesine bakınız.

idecad de açık nervür lü döşeme açık çiroz yapma imkanımız var mı var ise nereden yapabilirim. Teşekkürler şimdiden

Asansör etrafını bu şekilde modellemem doğru mu? Yoksa tamamını panel olarak mı modellemeliyim?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    47.1 KB · Görüntüleme: 19,903
Tamamını panelle modelleyebileceğiniz gibi bu şekilde modellemenizde de hiç bir sakınca yoktur. Bu çalışma doğrudur.

Geri