V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.NERVÜRLÜ KİRİŞLERDE KİRİŞ AÇILIMINDA BENZER KAT SEKMSEİNİ
2.KAZIK TEMELDE DONATI ÇİZİMİNİ
3.PANELİN RADYE YE BASTĞI NOKLARDA DÜZELTMELER GERİLME ÇOK BÜYÜK OLYOR
4.KUBBE DONATİ ÇİZİMİ
5.PANELLERDE KİRİŞLERDEKİ GİBİ SAĞ ÜST KOTUNUN OLMASINI SONUÇTE KİRİŞİ PANELE ÇEVRYORSAK O DA OLMALI
6.RAPORDA PDF E ÇEVRDĞİMİZ GİBİ WORD V.B DOSYA ÇEVRME OLANĞI
7.KÖŞE DÜŞEY TASYICI ELMANLARIN ETRAFLARINDA SÜREKLİ KİRİŞ GEÇİLDİKTEN SONRA ORTASINA RADYE DÖŞEME ATILMISI ÇOĞU KİŞİ BUNU YAPYOR SAHİTTE OLMUSUMDUR.
8.RİJİT BODRUMLARDA VEYA DEVAM ETMEYEN PERDLERDE GRDĞÜM KADARYLA DUVAR YÜKÜ SEKMESİ OLMADĞINDAN DOLAYI DUVAR YÜKÜ GİRİLMYOR YÜK EKLE OLABİLİR AMA KAÇ KİŞİ KULLANYOR YADA HATRLYOR
9.KİRİŞE DUVAR YÜKÜ GİRERKEN DUVAR YÜKÜ HESABINDA BENİM BİLDİĞİME GÖRE KİRİŞİN ORTA NOKTASINA DÜZGÜN YÜK OLARAK GRLYOR OYSA DUVARLAR KİRİŞLER SIFIRDAN YÜKLENYOR(ÖRNEK KİRİŞ 30/50 DUVAR İSE 10 LUK OLSUN KİRİŞ ORTA NOKATASI 30/2=15 DUVAR 10/2=5 SIFIRDAN YANASTIĞI YADA ÖRÜNDÜĞÜ İÇİN 15-5=10 CM YÜKLEME SONUCU KİRİŞTE EĞİLME MOMENTİ OLSMAZ MI )
10.içi boş dairesel kolon çiziminin olmasını
11.tekil temel de sürekli temelde yükleme yapa bilme sansımız olmalı kolon üzerinden olmamalı sadece radye temelde nürmal döşemeler gibi noktasal ve çizgsel yük olmalı
12.radye temelde demel derinliği dikkate alınması lazım sonuçta bazı hocalarımız 1/6 oranın önemli bi yere sahip oldğunu söylyor biz bunu yapmaya çalsyoruz bi bodrum daha ekledğimizde radye temel sorununu içinden çıkmayuz doğrudur gerilme atar ama ona bağlı temel derinliğide artyor
 
Temel Çizimleri Biraz daha detaylandırılsın... kesitlerin içinede donatıyı koysun,
olabiliyorsa ; Su basman perdelerini biz tanımlayalım ide çizsin hesaba katmadan, dolgumu değilmi, dolgu ise içini dolgu göstersin, vs vs
 
Kalıp planı hazırlarken en çok zaman alan kısımların başında ölçülendirme geliyor. Özellikle eğik açılı objeler varsa ölçülendirme ızdıraba dönüşebiliyor bazen. 2 boyutta kalıp planı ölçülendirmesinde 3 boyutta olduğu gibi iç ölçülendirme seçeneği olsa çok iş görür. 2 boyuttaki kesişim ölçülendirmeden bahsetmiyorum. Çünkü kirişlerin nervür boşluklarına denk gelebiliyor. Veya 3 boyuttaki iç ölçülendirmeyi patlatmadan 2 boyuta atabilirsek de olur
 
İstinat duvarının değişken kesitli durumunda eğimli tarafı dolgu tarafında yapmak istiyorum.
 
Kullanım kolaylıkları ile ilgili bazı talepler.

* Otomatik isimlendirmede radye temelleri D olarak isimlendirilmesin.
* Kolon-kiriş vs betonarme tablolarında hepsini seçme tuşu olsun yada ctrl A kullanılabilsin.
* Yine aynı tabloların başlık satırına tıklandığında tıklanan sütuna göre sıralansın.
* Daha önce yazmıştım; yük kütüphanesi kolay türetilip kaydedilebilir olsun.
* Obje üzerinde beklediğinizde yada objeyi tıkladığınızda katmanı gösterilsin. Plan üzerinde kiriş ve perdelerin açıları yazsın.
* import edince yada başkası tarafından siyah ekranda çizilmiş objelerin dönüştürülmesinde negatif renklere dönüştürülmesi sağlanmalı
* Merdiven çizimlerinde çok parçalamak gerekiyor. Bloklama çok fazla ve bence tuhaf.
* Temel aplikasyonda filizler ve sehpa donatı çizimi 1/50 olması çok küçük. 20 olsa daha iyi olur. ben her defasında büyütüyorum.
* kolon apl. aks çizimleri ve ölçüleri kalıp planındaki gibi olsun.
vb ufak tefek şeyler.
 
Şuan aklıma gelen, Analiz ayarlarında bulunan kesit ve donatı toleransına ek olarak emniyetli yönde kalabilmek için negatif toleransında eklenmesi mühendis açısından faydalı olacaktır. Çünkü idecad ortamında çözülen projelerde ekonomik hesap ilkesi baz alınıyor. Örneğin, döşeme kaplaması laminant olarak tasarlanan proje daha sonra karo kaplamaya dönüştürüldüğünde takviye gerekebiliyor. Ya da çatıya basit bir çelik konstrüksiyon yapılmak istendiğinde mevcut yapıda takviye gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda gereken kesit/donatılar için daha emniyetli tarafta kalmak isteyen mühendislere kolaylık olabilir.
 
illaga":3356dp15' Alıntı:
Şuan aklıma gelen, Analiz ayarlarında bulunan kesit ve donatı toleransına ek olarak emniyetli yönde kalabilmek için negatif toleransında eklenmesi mühendis açısından faydalı olacaktır. Çünkü idecad ortamında çözülen projelerde ekonomik hesap ilkesi baz alınıyor. Örneğin, döşeme kaplaması laminant olarak tasarlanan proje daha sonra karo kaplamaya dönüştürüldüğünde takviye gerekebiliyor. Ya da çatıya basit bir çelik konstrüksiyon yapılmak istendiğinde mevcut yapıda takviye gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda gereken kesit/donatılar için daha emniyetli tarafta kalmak isteyen mühendislere kolaylık olabilir.

Kanımca burada bir ifade yanlışlığı var. 'ideCAD ortamında çözülen projelerde ekonomik hesap ilkesi baz alınıyor.' derken ideCAD analiz ve hesap yapıyor.
Mühendisliğin 3 amacı - Güvenlik - Ekonomi ve Estetik tir.
Gerçek mühendislik yapıyı güvenlik ve ekonomiklik açısından optimum noktaya getirmektir. Yani tasarımın ekonomik olması yada olmaması mühendisin elinde bir durum. ideCAD le alakasını çözemedim.
Aksi takdirde bu ifadeden ideCAD güvensiz tarafta kalıyor anlamı çıkar.
 
ideCAD de Materyal tanımlarken donatı çeliği ve beton için güvenlik faktörleri girilir. Bu değerler tam da sizin bahsettiğiniz farklar içindir. Ayrıca yükleme kombinasyonundaki zati yük faktörü 1.4 değerini ve hareketli yük faktörü 1.6 değerini daha büyük tanimlayabilirsiniz.
 
saridurmus":h40vm7p8' Alıntı:
Selam Nedim Bey,
Bugün Beklemekten sıkıldınız galiba yenilik lazım diyorsunuz.
:) katılıyorum....

Kaç versiyondur devam eden şu arayüzde de bir değişiklik olabilir mesela ne iyi olurdu. Yıllarca insan aynı ekrana ve interfaceye bakınca bir değişiklik arıyor. "Tebdil-i mekanda ferahlık vardır" derler, haksız mıyım?
 
nedim abiye katılıyorum. ürünün kalitesi ile birlikte sunumu çok çok önemlidir. artık görsellik ile yüzlerce kelime kullanmadan bir çok anlatım yapılıyor. idestatikte görsellik biraz geri planda duruyor. bu önemli değil diyemeyiz. bu her şeyden önemli de diyemeyiz. bir arayüz yeniliğine ihtiyaç var.
 
Duvar yüklerini kat yüksekliğine göre otomatik algılaması gerekir..
 
İki boyutlu oluşturulan paftalarda daha sonra veri girişinde yapılan revizyonların otomatik olarak yapılması, örneğin kiriş boyutları değiştirilmesi halinde kalıp planında da değiştirilmesi gibi. Bu özellik Tekla Structures (XSteel) yazılımında mevcuttur. Çizimlerin tamamlanması durumunda mimari projelerde yapılan değişikliklerden dolayı vb. aks ara mesafelerinin değiştirilmesi veya hesaplarda yapılan düzenlemelerden sonra daha önceden oluşturulmuş plan ve detaylarda değişikliklerin de aynı anda olması proje bittikten sonra gelişen değişiklikleri çile olmaktan çıkaracaktır. İyi çalışmalar...
 
saridurmus":pnowqbvc' Alıntı:
arada bir silkinmek lazım. manifatura nın da dediği gibi görsel yönünü de ele almak lazım
böyle bir değişikliği daha doğrusu büyük bir değişikliği kesinlikle istemem.
Alışmış olduğunuz bir düzen var . Değiştirerek sonuçları da değiştiremezsiniz.
Autocad uygulamasına bakın... sadece EXPLODE simgesini değiştirdi. ki bir çok kişi buluncaya kadar göbeği çatladı.
Ve o bile değişikliği secenekli bıraktı.
Görsellikten ziyade çıktılarda (hesap ve /veya çizim) eksik bulduklarınızı istemek daha önemli olmaz mı
 
Plan, detay, vs 2B çizimleri alıp ekranın köşesinden kapattığımızda "bu çizim silinecek devam etmek...." mesajından sonra silinince (yada kapanınca) boş ekran yerine bir önceki ekrana (en son aktif olan) dönse daha iyi olacak. Yada daha genel tabiriyle ekranın köşesindeki x ile bir ekran kapatıldığında en son aktif ekrana dönse daha mı iyi olur?
 
Döşeme kenarı, dadye döşeme kenarı, çizgi, daire vs. (özellikle ilkel objelerle döşeme vs) editlerinde aynı diyalog ekranı (başlık kısmı dahil sadece "ayarlar" yazıyor) gelmesi hangi objeyi edit ettiğimiz konusunda bize net yön vermiyor.

Yazı değiştir ile yazı özellikler komutu birleştirilsin. (re)
 
Geri
Üst