V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Asmolen döşemelerde 4 mt açıklık geçildikten sonra otomatik enine bir diş ( 7 mt yi geçtikten sonra iki enine diş ) sorunu yeni versiyonda çözülmesini umuyoruz..

telvin:1mf7an4p' Alıntı:
Asmolen döşemelerde 4 mt açıklık geçildikten sonra otomatik enine bir diş ( 7 mt yi geçtikten sonra iki enine diş ) sorunu yeni versiyonda çözülmesini umuyoruz..

Merhaba,

Asmolen döşemelerde 4 -7 metre vs açıklık geçildikten sonra otomatik enine diş atılması programda olanaklar dahilindedir: Tüm nervürlerinizi enine diş tanımlayacak şekilde kaset objesi olarak girin. (Kaset ve nervür objeleri arasında bildirim olanakları dışında herhangi bir fark yoktur.)

Aşağıdaki linkte verilen bilgileri inceleyiniz :

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar ...

Merhaba mhanifiata,

Bu e-posta size ammer tarafından "ideCAD Forum" mesaj panosunda bulunan
hesabınız aracılığı ile gönderildi. Eğer bu e-postanın spam olduğunu
düşünüyorsanız veya içeriğinden rahatsız olduysanız lütfen alttaki e-posta
adresiyle iletişime geçin.

Bu e-posta size ammer tarafından gönderildi.

Alttaki mesaj size gönderildi:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dear sir
i'm so happy to write to to at the first time,i'm a c
ivil engineer from
iraq,i heard idecad software which is a greatest design software in the
turkey form civil engineers users.i have downloaded a copy of idecad statik
v 6.5 but i don't have a crack of it.i wounder if you can to help me to
sending me a copy of idecad statik crack to my email below
[email protected]
many thanks to you
by regards
ammer

ide yapı yetkililerinin dikkatine sunmak istedim...

-BEN ÖNCELİKLE ŞU BALKON DONATILARININ MERDİVEN DONATILARI GİBİ AYRI SEÇİLEBİLMESİNİ İSTERDİM.PROGRAM OTOMATİK 8 LİK DEMİR KULLANIYOR.BÜTÜN KATLARDA TEK TEK KALINLAŞTIRMAK ÇOK VAKTİMİZİ ALIYOR.
-DÖŞEME BOŞLUKLARININ KALIP PLANINDA TANIMLAMAK İSTEMEDİĞİMİZDE PAFTA SONUNDA ÖRNEK BOŞLUK DETAYI OLMASINI
ÇÜNKÜ DÖŞEMELERDE BOŞLUK TANIMLADIĞIMIZDA DÖŞEME KESİTİ YETERSİZ HATASI VEREBİLİYOR.AYRICA KALIP PLANINDA KARIŞIKLIK OLUŞTURUYOR.
-KOLONLARI PERDE BOYUTUNDA SEÇTİĞİMİZDE PROGRAM OTOMATİK PERDE OLARAK TANIMLIYOR FAKAT BETONARMESİNE BAKTIĞIMIZDA KABUK OLARAK SEÇEMİYORUZ.
-KOLON-KİRİŞ BİRLEŞİMLERİNDE KİRİŞ BOYUTLARINI 1 CM. BÜYÜTÜNCE VEYA 1 CM KAÇIKLIK YAPTIĞIMIZDA B HATASI DÜZELEBİLİYOR.25 CM. KİRİŞ YERİNE 26 CM. KİRİŞ GİRMEKTE KALIP PLANLARINI KARIŞTIRIYOR.
-ASANSÖR ÇEVRE PERDELERİNDE ÇOK HATALAR VERİYOR.

-RAPOR BAŞINDA FİHRİST BULUNMASINI İSTERDİM.
-MERDİVEN DETAYININ 1/20 ÖLÇEĞİNDE ÇIKMASINI İSTERDİM.BİRDE MERDİVEN DETAYINDA ÇOK BÜYÜK PAFTADA ÇIKTI ALIYOR.PARÇALAMAK ZORUNDA KALIYORUZ.AYARLARDAN DEĞİŞTİRİYORUZ AMA YİNEDE AYNI ŞEKİLDE ÇİZİM YAPIYOR

I'm so so sorry to my email which i have sent it to you,please forgave me.i do n't know that the idecad v6 software are so expansive price which is reach to 4000 $ ,i thought it may be 1000 $.
thanks again for your patient me.
ammer

excalibur_24":2kijydeg' Alıntı:
-DÖŞEME BOŞLUKLARININ KALIP PLANINDA TANIMLAMAK İSTEMEDİĞİMİZDE PAFTA SONUNDA ÖRNEK BOŞLUK DETAYI OLMASINI
ÇÜNKÜ DÖŞEMELERDE BOŞLUK TANIMLADIĞIMIZDA DÖŞEME KESİTİ YETERSİZ HATASI VEREBİLİYOR.
Döşeme kesit yetersizliği ile ilgili belirttiğiniz durum bir istek değil. Eğer bu durumu bir sorun olarak iletiyorsanız, örnek proje gönderin. Bir sorun olup olmadığını inceleyelim.
KOLON-KİRİŞ BİRLEŞİMLERİNDE KİRİŞ BOYUTLARINI 1 CM. BÜYÜTÜNCE VEYA 1 CM KAÇIKLIK YAPTIĞIMIZDA B HATASI DÜZELEBİLİYOR.25 CM. KİRİŞ YERİNE 26 CM. KİRİŞ GİRMEKTE KALIP PLANLARINI KARIŞTIRIYOR.
Buradaki isteğiniz anlaşılmadı. Örnek bir proje ekleyip detaylandırır mısınız?
-
ASANSÖR ÇEVRE PERDELERİNDE ÇOK HATALAR VERİYOR
.
Eğer kesit yetersizliği ile ilgili hatalardan bahsediyorsanız, bu tür hatalar genelde taşıyıcı sistem seçiminden kaynaklanır. Sorun yaşadığınız bir projeyi eklerseniz, veri girişi ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığını inceleyebiliriz.

excalibur_24":1dntkd5n' Alıntı:
-RAPOR BAŞINDA FİHRİST BULUNMASINI İSTERDİM.
Rapor aldıktan sonra "indeks göster" ikonunu tıklayarak fihrist i ekrana getirebilir ve yazdırabilirsiniz.

MERDİVEN DETAYININ 1/20 ÖLÇEĞİNDE ÇIKMASINI İSTERDİM.BİRDE MERDİVEN DETAYINDA ÇOK BÜYÜK PAFTADA ÇIKTI ALIYOR.PARÇALAMAK ZORUNDA KALIYORUZ.AYARLARDAN DEĞİŞTİRİYORUZ AMA YİNEDE AYNI ŞEKİLDE ÇİZİM YAPIYOR
Merdiven detayı, çizim ekranında 1/1 olarak çizilmektedir. Çizim çıktısı alırken ölçek 1/20 verilirse sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• indeks.PNG
    indeks.PNG
    78.2 KB · Görüntüleme: 25,175
- asansör altı temel tanımladığımızda planda donatı detayı olmalı
- tipik detaylar olmalı örneğin parapet detayı,temel içine giren kolon sıklaştırma detayı,temel içine giren perde temel sıklaştırma detayı,döşeme boşluk detayı,falan filan...

5 versiyonda olan çelik çaprazlar ile yapılan güçlendirme ve rijitlik arttırma yöntemlerini neden 6 ve 7 versiyonlarda kullanmadınız. Çelik elemanlarla betonarme güçlendirme yapmayı planlıyor musunuz. Planlıyor iseniz ne zaman çıkartırsınız.

bunun yerine döşeme toolbar ına bir komut atsak ve tevzi kirişi ile adlandırılsa ve sayısınıda verebilsek. örneğin 4m yi geçince bir adet ortalasa ve 7 myi geçince 2 adet ortalasa.
kaset açılımları farklı oldugu için nervürleri ayrı kasetleri ayrı çıkarıyoruz. birde nervür donatı detaylarında konsol nervürlerin altına donatı atmıyor ve manuel olarak 2Q10 luk el ile girmek zorunda kalıyoruz.

Bir güçlendirme projesi için eski bir yapıyı idecad statik ile modellememiz gerekti. Bağ kirişleri için gerek 12, gerek 14lük donatı kullanmışlar bu eski projede. İdecad modeline bunları girebiliyorum ancak her analiz yaptığımda bu bahsettiğim bağ kirişlerinin donatıları program tarafından değiştiriliyor. Bu büyük bir sorun değil. Rapor almadan önce bu donatıları bağ kirişi penceresinden düzeltebiliyorum.Ancak bağ kirişlerinin donatılarını (kiriş,döşeme vb. elemanlarda yaptığımız gibi) kilitleyebilsek iyi olurdu.

İDECAD ' İN İNTERNET ÜZERİNDE ÇALIŞMASI.TABLETTE ,AKKILI CEPLERDE.USB KİLİDE GEREK KALMADA SADECE BENİM AYARLADIĞIM ŞİFREYLE SADECE BİR KİŞİNİN GİRECEĞİ BİR LİSANS DÜZENLENMESİ.YANİ BEN İNTERNETTEN SADECE BİR GİRİŞ YAPABİLEYİM.BAŞKASI GİREMESİN.BUNU "AUTOCAD 360" VEYA"DRAFTSİHGT" GİB PROGRAMLARI YAPTILAR.SİZ BUNU LİSANSLI SADECE BİR KİŞİNİN GİRECEĞİ ŞİFREYLE ONUN AYARLARIYLA AÇILMASINI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.DAHA ÖZGÜR OLURUZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

mevcut olan betonarma konsol istinat duvarına ek olarak ağırlık tipi ve nervürlü istinat duvarı betonarme tasarımları eklenmeli diye düşünüyorum... ilginiz içinde ayrıca teşekkür ederim...

1-beni en çok uğraştıran,asmolen döşemeler oluyor,her döşemeyi ayarlamak gerekiyor,başka bi statik programda otomatik olarak tüm tali kirişleri açıklığa döşemenin büyüklüğüne göre ayarlıyor,bu özellik eklenirse çok iyi olur,ilave olarak strafor,tuğla vs seçip ağırlıgını otomaik alsa buda artı güzel olur.

2-bazı yapılarda (daha cok bodrum perdeli) yukarı devam eden kolon ve perdelerde farklı donatı veriyor,bunun düzelmesi lazım diye düşünüyorum.

3-kubbe,tonoz,kazık temel bunların donatılarını vermesi iyi olur.

4-kademeli ve asansör çukurlu radye temellerde donatıları düzenleyerek vermesi iyi olur.

5-Autocad programına aktardıgımızda farklı layerlar ,layer kalınlıkları olursa ve örnek detaylar verirse iyi olur.

6-kirişlerin altında bazen küçük kiriş kalıyor ve uğraştırıyor bunu gidermek için bi çalışma yapılabilir.

7-mesela SZ01 kolonun üst kotu -61 cm de üst katındaki S01 kolonun kotunu düşürmeyi unuttuğumuzda analiz yapıyor ,eğer geometrik kontrole bakmadıysak kolon detaylarını alınca fark edebiliyoruz,yani demek istediğim üst kotunu düşürdüğümüz kolonun üst katta devam eden kolonu varsa otomatik olarak alt kattaki kolona bağlanması iyi olur.

8-kolon'u 175/25 yaptığımızda perde olarak algılıyor program fakat çubuk olarak modellemiş oluyoruz,benim edindiğim bilgiye göre kabul olarak modellemek yani panel objesi olarak girmek daha uygun oluyor,fakat daha önce kolon oalrak girip perdeye çevirdiğimiz kolonu kabuk olarak modellemek için silip tekrar girmek gerekiyor,küçük projelerde sorun olmuyor fakat büyük projelerde çok uğraştırıyor,buna dönüştür yada kolon özelliklerine kabul olarak modelle seçeneği konulunabilir belki.

9-bazı projeler yarı rijit çözmek gerekiyor,12 dakka ,25 dakka hatta 63 dakka analizi süren projeler yaptım buda baya bi can sıkıcı,daha hızlı analiz yapabilmek için döşeme,temel vs kapat diye seçenek mevcut ,ama yarı rijitte süren analiz süresini düşürme imkanı yokmu acaba ?

İsteklerimin bazılarının yapımı mümkün olmayabilir,sonuçta yazılım bilmiyoruz,sadece beni uğraştıran biraz daha pratik olmasını istediğim için öneri niteliğinde yazdım.
En çok olmasını istediğim 1nci, 2 nci ve 3ncu maddede yazdıklarımdır.
Herkese iyi çalışmalar,hayırlı,helal ve kolay kazançlı işler dilerim :)

ottomancagatay":2hh5rzn3' Alıntı:
2-bazı yapılarda (daha cok bodrum perdeli) yukarı devam eden kolon ve perdelerde farklı donatı veriyor,bunun düzelmesi lazım diye düşünüyorum.

7-mesela SZ01 kolonun üst kotu -61 cm de üst katındaki S01 kolonun kotunu düşürmeyi unuttuğumuzda analiz yapıyor ,eğer geometrik kontrole bakmadıysak kolon detaylarını alınca fark edebiliyoruz,yani demek istediğim üst kotunu düşürdüğümüz kolonun üst katta devam eden kolonu varsa otomatik olarak alt kattaki kolona bağlanması iyi olur.

9-bazı projeler yarı rijit çözmek gerekiyor,12 dakka ,25 dakka hatta 63 dakka analizi süren projeler yaptım buda baya bi can sıkıcı,daha hızlı analiz yapabilmek için döşeme,temel vs kapat diye seçenek mevcut ,ama yarı rijitte süren analiz süresini düşürme imkanı yokmu acaba ?

2- Bu idestatik ten kaynaklanan bir problem değil. Tasarımınızda, pursantajı bodrum katta %1'e eşit yada düşük, üst katta ise pursantajı %1'den büyük kolon var demektir. Buda üst kattaki kolonun moment olarak alt kattan daha çok zorlandığını gösterir.
Eğer bu kolon alt kattan fazla pursantaja sahip olsaydı ama yine %1'in altında kalsaydı ikiside aynı donatıya sahip olacaktı. Burada ideStatik alt kattaki kolona, üstteki kolondan eksik olan donatı adedince filiz ekliyor ki bence doğrusu da bu... Tabi bu donatılara manuel olarak müdahele edip eşitlemek yada kolon boyutlarını büyütmek sizin insiyatifinizde...

7- Veri girişi ile alakalı bir problem ve geometri kontrolünde uyarısı veriliyor. Bence hiçbir sıkıntı yok, programın projeye doğrudan müdahale etmesi uygun olmaz görüşündeyim. Fakat analiz öncesi otomatik geometri kontrolü yap diye bir seçenek belki olabilir.

9- Bu da yarı rijit diyaframın doğası gereği bir sonuç. Sistemde bu kadar kabuk elemanla çözüm yapmak uzun sürüyor. Dediğiniz gibi optimizasyon yapılabilir mi, programcıların bileceği iş...

Betonarme diyaloglarında sütün başlıklarına tıkladığımızda, tıkladığımız sütüna göre, sütun verilerinin azalan ve artan sırada listelenmesini istiyorum...

Saygılar...

yük kütüphanesinde mevcut bir yükü seçip onu türetip farklı kaydetmek gerekir.
Örneğin:
düşük döşeme yükünden kolaylıkla bir tane daha türetmeliyim. birini 30 cm düşük yapmalıyım diğerini 25 cm yapmalıyım ve ikisini de aynı projede kullanmalıyım.

yada:
Kiriş yüklerinde 18 cm gaz beton duvardan kolaylıkla iki tane üretmeliyim. Birinde duvar yüksekliği 2.50m olsun diğerinde atıyorum 2.80 olsun.

Sonuçta her defasında;
yeni yük oluştur
gaz beton yüksekli birim h. ağ.
sıva yüks. birim h. ağ.

yeni yük oluştur
fayans kalınlık, ağırlık
harç kalınlık, ağırlık
sıva kalınlık, ağırlık
dolgu kalınlık, ağırlık....

..... makul değil.

kısaca bir yükün üzerine gelip "türet" diye bir komutla türetebilmeli ve değiştirebilmeliyim.

Birkaç istek
1. TEMEL HESAPLARINDA, HEM DEPREMLİ HEM DEPREMSİZ KOMBİNASYONLARIN ZEMİN GERİLME DEĞERLERİNİN RAPORDA AYNI TABLODA GÖSTERİLMESİ,
KONTROL MAKAMLARI BAZEN SORABİLİYOR, HANGİ DURUM DAHA OLUMSUZ ÇIKTI DİYE.
2. AYNI PROJE İÇERİSİNDE FARKLI ÖZELLİKTE MERDİVENLER YAPILABİLMEKTE, BUNLARA MERDİVEN AYARLARINDA İSİM VEREBİLİYORUZ, FAKAT BU İSİMLER
RAPORDA BASILMAMAKTADIR. HANGİ MERDİVENİN HESAP SONUÇLARI OLDUĞUNU ANLAMAKTA BAZEN ZORLANIYORUZ.
3. DEPREM PERFORMANS HESAPLARINDA HASARLI ELEMANLARIN KAT PENCERESİNDE SEÇİLEBİLME OLANAĞININ EKLENMESİ MÜMKÜN MÜ?
HASAR DÜZEYLERİNE GÖRE FARKLI RENKLERDE OLABİLİR, KESME HASARLI ELEMANLAR FARKLI BİR BİÇİMDE GÖSTERİLEBİLİR Mİ?
RAPORLARDAN HASARLI ELEMANLARIN TEK TEK İSİMLERİNİ NOT EDİP PROJE İÇERİSİNDE BULMAYA ÇALIŞIYORUZ, BÜYÜK PROJELERDE CİDDİ ZAMAN ALIYOR.

Şimdiden tüm idecad çalışanlarına teşekkür ederim ve kolay gelsin.

Geri