1-beni en çok uğraştıran,asmolen döşemeler oluyor,her döşemeyi ayarlamak gerekiyor,başka bi statik programda otomatik olarak tüm tali kirişleri açıklığa döşemenin büyüklüğüne göre ayarlıyor,bu özellik eklenirse çok iyi olur,ilave olarak strafor,tuğla vs seçip ağırlıgını otomaik alsa buda artı güzel olur.
2-bazı yapılarda (daha cok bodrum perdeli) yukarı devam eden kolon ve perdelerde farklı donatı veriyor,bunun düzelmesi lazım diye düşünüyorum.
3-kubbe,tonoz,kazık temel bunların donatılarını vermesi iyi olur.
4-kademeli ve asansör çukurlu radye temellerde donatıları düzenleyerek vermesi iyi olur.
5-Autocad programına aktardıgımızda farklı layerlar ,layer kalınlıkları olursa ve örnek detaylar verirse iyi olur.
6-kirişlerin altında bazen küçük kiriş kalıyor ve uğraştırıyor bunu gidermek için bi çalışma yapılabilir.
7-mesela SZ01 kolonun üst kotu -61 cm de üst katındaki S01 kolonun kotunu düşürmeyi unuttuğumuzda analiz yapıyor ,eğer geometrik kontrole bakmadıysak kolon detaylarını alınca fark edebiliyoruz,yani demek istediğim üst kotunu düşürdüğümüz kolonun üst katta devam eden kolonu varsa otomatik olarak alt kattaki kolona bağlanması iyi olur.
8-kolon'u 175/25 yaptığımızda perde olarak algılıyor program fakat çubuk olarak modellemiş oluyoruz,benim edindiğim bilgiye göre kabul olarak modellemek yani panel objesi olarak girmek daha uygun oluyor,fakat daha önce kolon oalrak girip perdeye çevirdiğimiz kolonu kabuk olarak modellemek için silip tekrar girmek gerekiyor,küçük projelerde sorun olmuyor fakat büyük projelerde çok uğraştırıyor,buna dönüştür yada kolon özelliklerine kabul olarak modelle seçeneği konulunabilir belki.
9-bazı projeler yarı rijit çözmek gerekiyor,12 dakka ,25 dakka hatta 63 dakka analizi süren projeler yaptım buda baya bi can sıkıcı,daha hızlı analiz yapabilmek için döşeme,temel vs kapat diye seçenek mevcut ,ama yarı rijitte süren analiz süresini düşürme imkanı yokmu acaba ?
İsteklerimin bazılarının yapımı mümkün olmayabilir,sonuçta yazılım bilmiyoruz,sadece beni uğraştıran biraz daha pratik olmasını istediğim için öneri niteliğinde yazdım.
En çok olmasını istediğim 1nci, 2 nci ve 3ncu maddede yazdıklarımdır.
Herkese iyi çalışmalar,hayırlı,helal ve kolay kazançlı işler dilerim