V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

iki yönlü dişli döşemeli (yani programda kaset) binalarda R katsayısı seçimi ve süneklilik

Kaset döşemeli (çift yönlü dişli döşeme) 3 katlı bir bina projesinde sünekliliği yüksek seçtiğim için proje onaylanmadı. Kaset döşemeyi (çift yönlü dişli döşeme) tek yönlü döşeme yani nervürlü döşeme ile aynı sayarak süneklik düzeyini yüksek almama itiraz ettiler. Türkiye nin birçok belediyesinde bu şekilde proje yaptım ve yapılıyor ve sorun olmuyor. Bakanlıktan görüş istendi ve görüşte olumsuz geldi. Bu konuda yorumunuz nedir?

Ekli dosyalar

Kaset döşemeli (çift yönlü dişli döşeme) 3 katlı bir bina projesinde sünekliliği yüksek seçtiğim için proje onaylanmadı. Kaset döşemeyi (çift yönlü dişli döşeme) tek yönlü döşeme yani nervürlü döşeme ile aynı sayarak süneklik düzeyini yüksek almama itiraz ettiler. Türkiye nin birçok belediyesinde bu şekilde proje yaptım ve yapılıyor ve sorun olmuyor. Bakanlıktan görüş istendi ve görüşte olumsuz geldi. Bu konuda yorumunuz nedir?
görüşe göre dts= 3veya 4 olması durumunda r=4 seçilip tek doğrultuda dişli döşeme olabileceği, veya karma sistem seçilip yine tek yönde yapılabileceği,
bu durumda da perde devrilme momenti sağlanamıyacağından yapmayınız . demek oluyor. sonuç olarak.

soru: Gönen belediyesi kabul etmemiş, bakanlıktan görüş istemiş. acaba tüm belediyeler buna uyacak mı? eskisi gibi devam mı edecek? Bakanlık görüşünün arkasında duracaksa tüm belediye ve yapı denetime görüş bildirisini göndermelidir. yoksa herkes kendi kanunu uygulamaya devem edecektir benim güzel türkiyem; de

Tam bir karmaşa, bu yazı bu haliyle sadece Gönen Belediyesini ilgilendiriyor. Ama verdiği karar aslında tüm deprem yönetmeliğini ilgilendiriyor. Yazıdaki "Kaset döşeme" tanımına göre, iki yönde arası dolgulu hiç bir döşeme kaset döşeme olarak kabul edilmiyor. Ama aynı boyutlarla bir döşeme yapıp dolgu yerine hazır plastik kalıp kullanırsan bu kaset döşeme kabul ediliyor. Bu normal bir mantık değil. Aslında yönetmelikte veya standartlarda açıkça bir kaset döşeme tanımına ihtiyaç var. Bu yapıldıktan sonra dişli döşeme nedir, kaset döşeme nedir tartışması yapılabilir. Gönen belediyesince izin verilmeyen projeye, bir sürü yerde izin veriliyor. Doğru mudur, yanlış mıdır orası ayrı konu ama, yönetmelikte bunun için yapılmış net bir tarfif olmadığından, yıllardır bu şekilde uygulanıyor.

Geri