Hesapları kontrol ettim İsmail Bey,
Eksenel kuvvetlerin ilgili hatam var. bilgilendirme için teşekkürler.
Erhan Bey, katkınız için de teşekkürler.
Numerik degerlerini verdiginiz ideCAD datasini ekleyin. Uzun laflara gerek olmadan soyle ifade edin ; bu sistemde devrilme orani X yonunde program tarafindan su deger bulunuyor, oysa su deger cikmali.
Bir proje ve iki deger lutfen. Birinci deger programin buldugu , ikinci deger sizin buldugunuz.
İsmail Bey, buna gerek var mıydı bilmiyorum... Şurada bir şeyleri anlamaya çalışıyoruz. Forumun amacının da bu olduğunu sanıyorum. Neden kestiriyorsunuz ki? Bir üslup sorunum mu oldu? Sorunu anlatabilmek için kaç kelime kullanmam gerekiyorsa bence müsaade edin de kendimizi daha rahat ifade edebilme adına biz karar verelim buna.
Mesajınızdaki bu ifadeyi sonradan farkettim ve aşağıda ayrıntılı sorduğum soruyu geri çekmeden paylaşıyorum. (bu seferlik böyle idare edin, tekrarı olmayacaktır, emin olabilirsiniz.)
Düzeltilmiş haliyle;
Mo = M1+M2+N1d1+N2d2
Mdev = M1+M2
Proje için bu değerler;
Mo = 124.462+124.462+8.505*3.8+8.505*3.8 = 313.565
Mdev = 124.462*2 = 248.924
AlfaM= 248.924/313.565 = 0.793
burada programdan okunan değerde ufak bir farklılık var sadece. ( Mo = 312.76 / 313.56)
Boşluklu Perdelerde:
Kiriş Kesme kuvvetlerini toplayıp, çekme/basınç şeklinde perde tabanına taşıyoruz.
Bağlılık derecesi raporu kontrolünde; Nv değeri de M1 M2 momentleri de oldukça farklı sonuçlar olarak basılmış.
Programdan alınan
kesme kuvvetleri toplamını perde tabanında kuvvet çifti olarak Mo hesabına kattığımızda aşağıdaki gibi bir sonuçla karşılaşıyoruz.
Programdan alınan hesap sonuçları:
Uygulama Örnekleri El Kitabı BA2/10'da, boşluklu perdenin yapıdan bağımsız olarak ele alınıp, üçgen fiktif yük altında analiz edildiği söylenmektedir.
Program sonuçlarındaki bu farklılık hesaplama yöntemiyle mi alaklı?
Program fiktif yük altında yapıdan bağımsız mı kontrolü yapmaktadır?
iyi çalışmalar, saygılar...