perdesinde donatı yığılması oluyor bunu nasıl önleyebilirim ayrıca asansör kuyusunun etrafındaki ve yukarı devam eden perdelerde düşey süreklilik ve üst üste obje hatası veriyor nasıl çözümleyebilirim
Ekli dosyalar
Son düzenleme:
projenizi cde formatından yükleyebilir misiniz?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Geometri kontrolündeki düşey süreklilik ve üst üste obje hatasını gideremiyorum bodrumdaki perdeye eksi kot verdiğimde ise 205 cm lik perde kuyunun diğer yanındaki perdelerle birleşip 230 cm ye dönüşüyor ben mi bir hata yapıyorum acabaİlave modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--iki yüklemeli durumlu hesap 4.8.5.1. işaretleyiniz,
--yatay toprak yüklerini giriniz,
--fiber donatı işaretleyiniz,
--balkon hareketli yükleri artırınız,
--3. ve 4. kat duvar yüklerini kaldırabilirsiniz.
Asansör çukuru etrafındaki perdeleri modele dahil edecek miyimBir kat içerisinde birden fazla perdeyi üst üste tanımlamayınız. Asansör çukurunu modele dahil etmeyiniz. yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Dediklerinizi yaptım çok teşekkür ederim ancak bu perdedeki donatı yığılması sorununu çözemedim ne yapabilirim PB15 PERDESİ @Yasin TEZEL @Ünver ÖZCANRadye temeli düz olarak modelleyin. Tüm perdeleriniz radye temel üst kotundan başlasın.
Asansör kuyusu etrafındaki perdeler için kot vererek temel altına indirmeyiniz.
p15 - p06 perdelerini grup yapmayı denediniz mi ?Dediklerinizi yaptım çok teşekkür ederim ancak bu perdedeki donatı yığılması sorununu çözemedim ne yapabilirim PB15 PERDESİ @Yasin TEZEL @Ünver ÖZCAN
Geometri kontrolündeki düşey süreklilik ve üst üste obje hatasını gideremiyorum bodrumdaki perdeye eksi kot verdiğimde ise 205 cm lik perde kuyunun diğer yanındaki perdelerle birleşip 230 cm ye dönüşüyor ben mi bir hata yapıyorum acaba
Evet o zaman da perde grubu kapasite oranı aşıyor hatası veriyorp15 - p06 perdelerini grup yapmayı denediniz mi ?
projenizin son halini iletebilir misiniz?Evet o zaman da perde grubu kapasite oranı aşıyor hatası veriyor
TABİİprojenizin son halini iletebilir misiniz?

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YALNIZCA BENİM ADLANDIRMAMA GÖRE HANGİ PERDELERİ KASTEDDİĞİNİZİ BELİRTEBİLİR MİSİNİZ KARIŞIKLIK OLDU BENİM İÇİN DE- DS tiklerini kaldırın.
- Toprak yükü kotları hatalı. Toprak yüklerini perde üst kotu ne kadarsa maksimum o kadar girebilirsiniz. (Ben silerek hesap yaptım)
- Poligon perde var (P02 ve P03), bu 2 perdeyi "grup perde" olarak tasarlayınca donatılarda yeniden düzenleniyor.
- Grup perde yapınca kapasite oranlarını aşan perdelerde başlık donatıları bir miktar arttırılınca problem gideriliyor.
- PBB105 perdesinin de donatıları, istediğiniz düzeyde çıkmakta.
- 1. bodrumdaki perdelerin hepsini grup perde yapmanıza gerek yok. Sadece P02-P05 perdelerini tüm katlarda grup perde yapınız.
Ekli dosyayı görüntüle 62774
EVET DEDİĞİNİZ GİBİ YAPIYORUM AMA BENİM DONATILARIM YİNE YÜKSEK ÇIKIYORGönderdiğiniz son görsele göre: PB15 - PB06 . Bu iki perde, tüm katlarda "grup perde" yapıldı.
Ekli dosyayı görüntüle 62778