V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Proje Hakkında Tavsiye

Herkese selamlar,

İşin aslen şantiye kısmındayım. Ancak kendimi statik açıdan da geliştirmek istiyorum. Proje ile ilgili birkaç tavsiyenize ihtiyacım var.

Burada öncelikli odaklandığım kolon-kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmayan 2 adet kolon. Bu kesme güvenliği sorununu, ilgili kirişteki yönüne doğru büyütsem de açıkçası bir işe yaramadı. Vmax değeri ile Ve değeri arasında 2 kat fark bulunuyor.

Nereden nasıl başlamam ile ilgili bir yol gösterecek meslektaşım olursa çok sevinirim. Değerli tecrübelerinize ihtiyacım var. Ek olarak modelleme ile ilgili bir hatam söz konusu ise seve seve öğrenmeye açığımdır.

*** Ayrıca gelen mimari projede görüldüğü üzere 3 adet Y yönünde perde bulunmaktadır. Ancak X yönünde herhangi bir perde yok. Bu tasarım sizce ne kadar doğru? Açıkçası bana hiç doğru gelmedi en azından Y yönüne karşılık gelen X yönünde de perde olması kanaatindeyim. Elbette sünek bir yapı tasarlıyoruz çok fazla perdenin de olması iyi bir şey değil ama kafamda bir hayli sorular oluştu. Yardımlarınızı bekliyor olacağım.

Ekli dosyalar

Taşıyıcı sistem davranış katsayısı (R) her iki yön için farklı alınabilir.
Yani x yönünde çerçeve, y yönünde ise çerçeve+perde tasarımı yapabilirsiniz.

not: projeniz deneme sürümünde kayıt edildiği için açamıyorum.

Taşıyıcı sistem davranış katsayısı (R) her iki yön için farklı alınabilir.
Yani x yönünde çerçeve, y yönünde ise çerçeve+perde tasarımı yapabilirsiniz.

not: projeniz deneme sürümünde kayıt edildiği için açamıyorum.
O şekilde yaptım, eğer deneme sürümünü indirip bakabilirseniz çok sevinirim hocam. İlginiz için yine teşekkür ederim.

Geri