Apocalpyse
Etkin Üye
Re: Ribon menu
aynen öyle yapıyorum bilgisayar yeniden başlayınca gene ribon menu ile açılıyor
aynen öyle yapıyorum bilgisayar yeniden başlayınca gene ribon menu ile açılıyor
Apocalpyse":2xnvx1mo' Alıntı:aynen öyle yapıyorum bilgisayar yeniden başlayınca gene ribon menu ile açılıyor
NYILMAZ":ew0z9d4l' Alıntı:Bazı komutların daha kolay ulaşılabilir olmasını bekliyorum. Hemen her ortamda lazım olan komutlar:
Katman ile ilgili komutlar
Çizgi komutu
Rota komutu
Ölçülendirme
Alan
Bu tip komutlar çalışma esnasında sıklıkla kullanılan (yada benim kullandığım) komutlar. Sadece çizim ekranında değil veri giriş ekranında da gerekli oluyor. Bu durumda menü değiştirmek pratik değil.
Ayrıca aynı komutlar değişen menülerde sabit yerde kalsa daha iyi olurdu. Örnek: Değiştir komut grubu betonarme menüsünde ekranın başka yerinde, çelik menüsünde başka bir yerde, çizim menüsünde başka bir yerinde çıkıyor. Bu da hafızanın değiştir komut grubunun yerine ilişkin alışkanlığını bozuyor.
AYDIN":86wvjlkt' Alıntı:Diğer bir konu çok çok rica ediyorum eski versiyonlarda olan "Uç noktası edit komutunu " geri verin bize. Düğüm noktasını taşı komutu sorunsuz çalışıyor fakat bir düğüm noktasında birden fazla elemanın olduğu bir düğüm noktasında herhangi bir elemanın düğüm noktasını yakalamak istediğim zaman elemanın düğüm noktasını kimi zaman yakalıyor kimi zaman yakalamıyor. Örneğin perdenin ortasınabinen bir kirişinin ucunu alıp perdenin başındaki kolona koymak istediğimde kimi zaman kolay oluyor kimi zaman almıyor oysaki ' uç noktası edit' komutuy sıfır sorunla istediğimizi yapabiliyor idik. Lütfen komutu geri verin bize
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
cenkmiri":3graf3bl' Alıntı:Kalıp planında kalıp plan kesiti çıkarmayı bulamadım.
İyi çalışmalar.
Ribbon Memünde -->Betonarme sekmesi--->Analiz-Tasarım Butonu sekmesine tıklayarak açılan pencereden Riskli Bina Analizini seçebilirsiniz.damlatpz":asb0v15r' Alıntı:Riskli Bina Analizi seçenek ve raporlarını toolbarda bulamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim