merhabalar projemde kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmadı yardımcı olur musunuz ilgili kolonu büyüttüm kirişi büyüttüm merdiveni mesnetledm yinme aynı problem çıktı yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemde sıfırdan merdiven çizimi yapıyorum ancak son 2 basamağını, basamak olarak değilde sahanlık diye tanımlıyor bu yüzden analize entegre edemiyorum merdiveni, acaba çizim esnasında mı hata yapıyorum...
Devamını Oku ⇾iyi günler , istinat duvarında pasif taraftaki toprak yüksekliği 6m ,aktif tarafta ise herhangi bir malzeme yok. Bu şekilde analiz yapamıyorum.Ne yapabilirim acaba ?
Devamını Oku ⇾İyi günler . otopark projemde kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı hatası alıyorum. kolonları araçlara denk geldiği için büyütemiyorum. bir kısmı da bina ve dilatasyondan dolayı girinti çıkıntılı şekilde kalıyor...
Devamını Oku ⇾bodrum katta farklı kotlar bulunmakta ve bu katta program kirişleri algılayıp birleşim kontrolü yapmıyor bu kot farkını nasıl tasarlamamı önerirsiniz tasrımdaki hata var mı inceleyip tavsiye verebilir misiniz ayrıca...
Devamını Oku ⇾deprem yönü (örneğin +y) için ve bulurken mpi(-) ve mpj (+) olarak alıyor. deprem yönü -y olduğunda bunlar tam tersi oluyor. nedenini açıklar mısınız?
Devamını Oku ⇾Merhaba burdaki örnekte moment vektörü yönü nasıl oluyor. Burada kirişin içindeki negatif yöndeki moment çizgisini 3 boyutlu olarak gösterebilirmisiniz? Sağ el kuralına göre basınç ve çekmeyi belirliyor bunu da...
Devamını Oku ⇾iyi günler projemde kenetlenme boyu sorunu yaşıyorum. donatılarla oynadım ama düzelmedi bakabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Duvar üstü dış cephe kaplaması yapıyorum ama görüntü duvarın içinde kalıyor çözümü nedir acaba
Devamını Oku ⇾Merhabalar , ekde projeyi koydum ve bir kolon ile temel arasında zımbalama güvenliği sağlanamıyor sebebini bulamadım ne yaptıysam düzelmedi , çözümü nedir acaba ?
Devamını Oku ⇾Merhaba istinat duvarı projemde beton kalitesini C25 yapmak istiyorum fakat ayrıca istinat duvarı için beton kalitesini seçemedim.
Devamını Oku ⇾merhaba,projede istinat duvarı kotları mimariye uygun olarak çizildi fakat size sormak istediğim 1-İST01, bina temeline kadar indirilmeli mi? 2-İST02, bina temeline kadar indirilmeli mi yerinde mi kalmalı?
Devamını Oku ⇾GEOMETRİ KONTROLÜNDE HİÇBİR PROBLEM OLMAMASINA RAĞMEN SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR.
Devamını Oku ⇾Projemde çok fazla B hatası alıyorum çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾merhaba,projemdeki sehim hatasını gideremiyorum.projemi inceleyerek sehim hatasını nasıl giderebilirim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde 2.katta S10 veS13 kolonlarında kesme güvenliği sağlanamadı .kolonları büyüttüm kirişleride gerekli çözüm yolunu denedim fakat çözümleyemedim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾SON 3 ATTIĞIM PROJEDE OLDUĞU GİBİ BU PROJEDE DE AYNI HATAYI ALIYORUM. HENÜZ CEVAP ALAMADIM . RİCA ETSEM BAKABİLİR MİSİNİZ NE YAPSAM GEÇMİYOR BU HATA. MODELLEME HATAM VARSA SÖYLER MİSİNİZ BEN DE DÜZELTEYİM...
Devamını Oku ⇾ONAYLI STATİK DATATA RADYE TEMEL BETONARME HESAP AKSI PAREMETRELERİNDE DONATI TİPİ SADECE " ÜSTTE DÜZ DONATI " OLARAK BELİRLENMİŞ. BUNA BAĞLI OLARAK DONATILANDIRMASINI GÖRSELDEKİ YAPIP ANALİZDE KURTARIYOR. FAKAT BUNU...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar, Temelde 60 cm kademesi olan projeyi analizdeki kesitte olduğu gibi çözdüm. Fakat sonra iki boyutta bu iki temeli temel kalınlığınca birlikte çalışacak şekilde 3. resimde ki gibi detaylandırdım...
Devamını Oku ⇾