Kolay gelsin. Yapı denetim firmasındaki kontrolör projemi inceledi ve 'TS500 YENİDEN DAĞILIM MADDESİ' tikini kaldırmamı söylüyor. Böyle bir şey yapmak zorunda mıyım? Ya da bunun mantığı nedir açıklayabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾iyi çalışmalar, Eğimli araziye villanın etrafına istinat duvarı yapıyorum idecad çizimimi yaptım ama etüt verilerini girerken emin olamadım. - İstinat duvarı ayarlarını doldururken raporda olmayan verileri nasıl...
Devamını Oku ⇾Projem hakkında yorum alabilirmiyim. Eksiklerim neler. Önerileriniz nelerdir.
Devamını Oku ⇾Merhaba projede merdivenler aşağı inmesi isteniyor alttan dilatasyonlu başka bir yapıya çıkacak. Ancak temel modellemesi yapınca çok fazla ilave çıkıyor. Nasıl çözebiliriz acaba?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde 20 cm çiçeklik ve bina girişi üzeri olan konsol döşemelerimde sehim sorununu aşamadım yardımcı olur musunuz? ayrıca merdiven mesnetlememi doğru yapmış mıyım bunu sormak istiyorum cevaplarınız için...
Devamını Oku ⇾merhabalar ekteki projemdeki hatalarla ilgili yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Raporda temel statik sonuçları aşırı uzun bunun sebebi nedir? bu verilerin oluşması normal midir?
Devamını Oku ⇾arkadaslar balkon döşemelerde kalınlık hatası alıyorum. kalınlığı arttırmadan çözüm mevcut mu?
Devamını Oku ⇾ekte göndermiş olduğum bilgilere nereden ulaşabilirim?
Devamını Oku ⇾İYİ GÜNLER . PROEJEMİ ÇİZDİM FAKAT BODRUMDA , KİRİŞ N P18 PERDESİ KESME HATASI, P36 RADYE ZIMBALAMA HATASI ALIYORUM. ZIMBALAMA DONATILARI EKLEDİM AMA FAYDA ETMEDİ BAŞKA NELER YAPABİLİRİM KONTROL EDER MİSİNİZ ...
Devamını Oku ⇾iyi günler, idecadde 7-8 metre yüksekliğinde istinat duvarı çizmek istiyorum fakat kesitler çok fazla çıkıyor. önerileriniz nelerdir ?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmadı yardımcı olur musunuz 3.ünde de aynı problem yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Merabalar Projemde radye döşemem var hesap aksı atıyorum ancak her aks için aynı sayıda atıyor yani çakısan yerler için bir sayı azaltması yapmıyor. Mesela 10 m bir radye döşemem var her girinti cıkıntıya yeni bir...
Devamını Oku ⇾İyi günler arkadaşlar depremden sonra çıkan yeni yönetmenlikte zemin+4 kat az olan yapılarda kapalı çıkmalarda kuşatılmış kolon istenmektedir. elimde bulunan mevcut projede bununla alakalı olarak bazı şeyler sormak...
Devamını Oku ⇾Kolay gelsin arkadaşlar projemde bir kolon ve perde arasında oluşan kısa kirişim var ve kesme hatası alıyorum,donatı yetersiz diyor ama gereginden fazla donatı atıyor ,kiriş boyutlarını büyültüp küçültmeme rağmen hiç...
Devamını Oku ⇾eklediğim projede zemin katta k9-10-11-12-13-14 kirişlerinin statik tasarım penceresine girmeyi denediğimde k8-15 kirişleri açılıyor. k9-14 kirişlerinin statik tasarım penceresine ne klavye kısayolu ile ne de mouse...
Devamını Oku ⇾İskele projeleri hakkında bilgi verebilecek var mı?
Devamını Oku ⇾Merhabalar bir konuda fikrinizi almak istiyorum son yaşadığımız depremden sonra alüvyon zeminlerin sıvılaştığını hatta üst yapı ne kadar düzgün tasarlanırsa tasarlansın zemin kaynaklı hasarların önlenemediği...
Devamını Oku ⇾tabanı doğal zemin olan yerin üstüne balkon çıkıntısını nasıl çizebilirim
Devamını Oku ⇾