tekil temel donatı yetersiz hatasını bir türlü gideremedim ne yapmalıyım
Devamını Oku ⇾Projemde hata alıyorum 4.5 R yapınca geçiyor ama üst katta kolon küçültmem gerekiyor bu sebepli sanırım hata veriyor
Devamını Oku ⇾bodrum katta kenetlenme boyu sağlanamadı ve 1. katta kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı analizde bu hatalar çıkıyor yardımcı olur musunuz acilen bakabilir misiniz size zahmet
Devamını Oku ⇾Merhaba, Bir projemde analiz aldığımda tüm temel kirişleri kurtarıyor, ardından bir kirişi kilitlediğimde başka kirişlerle beraber hata veriyor ve hiçbir şekilde kurtarmıyor. Sorunu bir türlü çözemedim aşağıda adım...
Devamını Oku ⇾Merhabalar rahatsızlık veriyorum kusuruma bakmayın fakat projemde sürekli temel sorunumu yenemiyorum her perdeye gelecek şekilde sürekli temel tasarlıyorum fakat yetersizlikten kurtulamıyorum yardımcı olabilir...
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba, projemdeki hataları gidermemde yardımcı olabilir misiniz? Nasıl giderebilirim?
Devamını Oku ⇾Merhaba, Eklemiş olduğum projeyi başka bir bilgisayarda çözüp diğer bilgisayara aktardık. Bu bilgisayarda çaprazlar döşeme altında görünüyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir? Teşekkürler.
Devamını Oku ⇾İyi Çalışmalar.. Projemde kesme hatası gibi hatalar alıyorum ama önceliğim Asansörün arka perdesinde kesme güvenliği sorunu alıyorum. Perdeyi 30 cm kalınlıkta yaptım ekstra olarak etriye çapını artırdım ve başlıkları...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Y yönünde zemin kat ve 1. kat özelinde göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın hatası alıyorum, burada tek çözüm kolon eklemek mi olur yoksa başka bir çözüm yapılabilir mi..
Devamını Oku ⇾Merhabalar size bir kac teknik sorum olacaktı. İlki bu resimde ve raporda Zc olan bir zeminde, kohezyon katsayısı 5t/m2 olabilir mi? Eğer doğru ise kayma dayanımı olan cu 0.5 mi olmalı 50 mi? Zemin kayma direnci...
Devamını Oku ⇾herkese iyi çalışmalar. yapmış olduğum projedeki kolon- kiriş kesme güvenliği problemini aşamıyorum .daha önceki yardım isteyen arkadaşlara verilen tüm cevapları okudum ama eleman ebatılarını büyütme seçeneği...
Devamını Oku ⇾İyi günler .. Projemi bitirdim hesap raporumda dahi promlem görünmüyor fakat çizimkleri aldıktan sonra kiriş ve perdelerde kenetlenme boyu hatası alıyorum. Normalde projeyi ilk açınca çıkması gerekirken paftaya geçiş...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar. Bitişik nizam bir parselde 4 kat proje çizmekteyim.projede ticari kullanımda olduğundan ortayı 3 büyük kolon ile geçtim. Yüksekliği max. kullanmak için tek dişli nervür döşeme yaptım. süneklik...
Devamını Oku ⇾11 e 10 alanımız.İki kenara da simetri olacak şekilde 11 metre uzunluk 1 m genişlik çıkma ekledim hesaplamalarda sorun yok ama mimar diretiyor 1.4m yapılsın diye yapılsa hesaplamalarda sorun olmasa bile sizce...
Devamını Oku ⇾Selamlar Projemde resimde kare içine aldığım kiriş kolon bağlantısında kenetlenme boyu hatası alıyorum. Donatı çizimlerine baktığımda bu kirişlerin bağlandığı kolonların boyu 70 cm olmasına rağmen çizimde 40 cm...
Devamını Oku ⇾Kolay gelsin..projemde bodrum katta ki kirişin nmax hatasını düzeltemedim.bu konuda yardımcı olurmusunuz.şimdiden teşekkürler.
Devamını Oku ⇾Merhabalar kolay gelsin betonarme projemde zımbalama hatasını gideremiyorum ve problemin ne olduğunu çözemiyorum yardımcı olur musunuz saygılar.
Devamını Oku ⇾merhaba projemdeki radye temelde zq hatasını alıyorum.rapordan baktığımda radye temel taban basıncı tablosundaki minimum taban basıncı kısmında hata var.yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Devamını Oku ⇾Ekte gönderdiğim taslaktaki merdiven çizimini yapamadım. merdiven içindeki sahanlığı bir rıht gibi tasarlamak istiyorum. fakat hem rota objesiyle hemde idecadde bulunan hazır taslak merdivenlerde tasarlayamadım...
Devamını Oku ⇾