İYİ AKŞAMLAR .. PROJEMDE BELEDİYEDEN KAYNAKLI OLARAK DİLATASYON İLE BİNA VE OTOPARKI AYIRMAK ZORUNDA KALDIK. DİLATASYONDAN ÖNCE PROJEM KURTARIYORDU AMA ŞUAN BİR ÇOK HATALAR ALIYORUM.ACABA AYARLAR KISMINDA MI HATA...
Devamını Oku ⇾Merhaba Önceden yapılmış asmolen döşeme sistemli bir yapının (şu anki yönetmeliğe uygun olamayacak) performans analizini yapmak istediğimizde, ilk olarak binayı modelleyerek normal analiz yapmak gerekiyor...
Devamını Oku ⇾Merhaba, iyi akşamlar. Yapı kısa ve uzun sayılır. Perde grubumun bodrum katındaki P08 perde kolunun kesme güvenliğini hiçbir şekilde sağlayamadım. O perdeyi kaldırmak istemedim, perdelerin daha sağlıklı...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar, mükemmel parselizasyona örnek böyle bir taslak geldi kırmızı çizgiler zemin kat geçen kısımlar çıkma Dar binalar çözmüştüm ama bu kadarı denk gelmemişti, ilk aklıma gelen kısa yönde perdeleri...
Devamını Oku ⇾göreli kat ötelemesini sadece 1 kolonda gideremiyorum nasıl bir yol izleyebilirm
Devamını Oku ⇾temelimi altta üstte düz donatı yapmak istiyorum ama hata alıyorum yardımcı olabilir misiniz ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar, yeni yapılmış bir binada usta hatası yüzünden bazı kolonlar akslarında kaymış bu yapıya güçlendirme yapılması için idecad ile performans analizi yapmaktayım sonuç kh ancak eko değerleri kurtarmıyor bu...
Devamını Oku ⇾Merhaba.Zd zeminde zemin + 1.kat toplam iki katli zemin yaklasik 5.55*7.6m 1.kat 5.55*9.1m ev icin proje cizdiriyorum.Muhendis arkadas idecad progrmainda C30 beton kullanarak 30 cm radye ve ekteki kolon kiris...
Devamını Oku ⇾Merhaba. Demo sürüm üzerinden öğrenme amaçlı küçük modellerle doğrusal olmayan performans analizi yapıyorum. Analize başlamadan önce ayarlar kısmında "İkinci mertebe etkileri" kısmında "doğrusal olmayan" seçtiğimde...
Devamını Oku ⇾MERHABA.1200 M2 PROJEMDE BETON METRAJINI DOĞRU ALIYORUM FAKAT DONATI METRAJINDA HATA VERİYOR SEBEBİ NEDİR?
Devamını Oku ⇾çokça birleşim hataları alıyoruz , bakıp fikir paylaşabilen arkadaşlara şimdiden teşekkrler
Devamını Oku ⇾Merhaba, ekteki projede bodrum kattaki K27 kirişinde Nmax aşıyor uyarısı alıyorum. Kiriş boyutlarını arttırdım, beton sınıfını C30 yaptım, forumda daha önceki konulardaki tavsiyeleri de uyguladım, fakat hatayı...
Devamını Oku ⇾iyi günler elimde bir mimari etüd var idecade import ettim kolonları nasıl yerleştiririm acil yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾Şuanda elimde bu şekilde bir proje var. Mimari kısıtlar gerçekten çok zorluyor. Döşeme kalınlığının ısrarlar 22cm'den fazla olmaması isteniyor. Ayrıca 2. bodrum katta büyük bir döşeme boşluğu var. Henüz projeyi...
Devamını Oku ⇾kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı ve bodrum rijitliği sağlanamadı analizimdeki sıkıntılar bu nasıl düzeltebilirim ayrıca merdiven mesnetlemesini bilmiyorum
Devamını Oku ⇾Merhabalar, ekteki projede modellemiş olduğum istinat duvarları ve yapı ile olan konumu görülüyor. 1- Kesitlerim ve donatılarım hakkında iyileştirme yapılabilir mi? 2-Yapı ile böyle bi konuma sahip istinat...
Devamını Oku ⇾182-99 attığım datada kat ötelemesi hataları var daha sonra ben x yönünde olan kolonları y yönünde yaptım. 182-98Analizde rijit bodrum koşulu sağlanmıyor diyor ve ayrıca kolon kiriş kesme güvenliği hatası veriyor...
Devamını Oku ⇾ANALİZDE PROBLEMLER ÇIKIYOR DÜZELTEBİLİR MİSİNİZ?
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar basit bir sorum olacak kararsız kaldım, son katta 25 cm çatı saçağı (ÇD3) bulunmakta, sizce resimdeki gibi kirişin önüne konsol atmak mı mantaklı, k6 k12 k17 konsol kirişlerini 25 daha uzatıp k27 ve...
Devamını Oku ⇾ANALİZ YAPTIRIYORUM ANALİZE BAŞLAYIP ANALİZ DEVAM ETTİKTEN SONRA PROGRAM KAPANIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR ? 4 5 KEZ YAŞADIM BU DURUMU CAN SIKICI HALE GELMEYE BAŞLADI PROJEYİ BİTİREMİYORUM.
Devamını Oku ⇾