perdelerimi grup haline getirmeme rağmen zemin ve 1.kat asansör perdelerim kesme güvenliği problemi veriyor ne yapılması önerilir
Devamını Oku ⇾kolay gelsin projemde neyi denediysem 2 katın asansör perdelerinde kesme güvenliği problemi yaşıyorum.ne önerirsiniz
Devamını Oku ⇾Ünver bey merhaba parselizasyondan ve mimari tasarımdan dolayı SBP7 perdesinden k156 gibi konsol çıkmak durumunda kalırsak ne tavsiye edersiniz ?
Devamını Oku ⇾merdiveni çizdikten sonra analiz yapamıyorum demo sürümdeyim yardımcı olursanız sevinirim. Forumlarda okudum çözemedim su basman olduğu için merdiven alt kotunu subasman üst kotuna göre ayarladım. Şimdiden teşekkürler
Devamını Oku ⇾İyi günler Projemizde çatı katında perde uç bölgesinin üstüne oturan kolon mevcut. Ancak bu kolonların düşey açılımlarını aldığımda boyuna donatılarının perde içinde girmediği ve kolon boyuna göre çok kısa kaldığını...
Devamını Oku ⇾geometri kontrolünde kiriş döşeme kenarı çakışıyor hatası veriyor. aynı subasman perdesi kapasite oranı büyüktür 1 hatası veriyor. projemi genel olarak inceleyip kolon kiriş donatıları zorlamalarına göre de...
Devamını Oku ⇾Merhaba ben bu sene mezun olmuş bir inşaat mühendisiyim ve kendimi geliştirmeye çabalıyorum ancak istinat duvarı hakkında hiç bir öğreti videosuyla karşılaşmadığım için size bu projeyi gönderiyorum nasıl yapılacağı...
Devamını Oku ⇾su basman yüksekliğim çok az mimari projeye göre böyle devam edince bu hataları alıyorum bana yardımcı olabilir misiniz? asansör perdelerinde -150 kotuna inmek zorundayım
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar. Bazı kontrol mercileri duvar yüklerinin kontrolü için duvar planlarının raporlarda görmek istiyorlar. kalıp planları gibi duvar planları da raporlarda gösterilebilir mi
Devamını Oku ⇾Herkese Merhaba Yaklaşık 6.5m kol uzunluğuna ve 5.5m genişliğine sahip bir dış merdivenimiz var. Merdivenin ilk basamağı sürekli temele, son basamağı ise kirişe oturuyor. Mesnetlenme koşullarını aşağıda temele bağlı...
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Projemizde 3 kollu merdiven var. Çıkış hatlarını çizdikten sonra merdiven oluşturuyorum ancak ALAN-3 ü çizince sahanlık kotundan yukarıda kalıyor. Bir türlü çözemedik. Yardımcı olur musunuz. Foruma...
Devamını Oku ⇾TECRÜBELİ ABİLERİM VE ABLALARIM MERABA , PROJEM HAKKINDA YORUM BEKLİYORUM. EKSİKLERİM NELER? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. KOLAY GELSİN.
Devamını Oku ⇾İYİ GÜNLER.. -RADYE TEMELİMDE DONATILARI 11,12 CM ARAYLA ATIYOR. GİRİNTİ VE ÇIKINTI ÇOK OLDUĞU İÇİN HESAP AKSLARINI HER YERE GELECEK ŞEKİLDE TANIMLADIM AMA ARALIKLAR ÇOK AZ . PROJEYİ EKLEDİM - SÜREKLİ TEMEL...
Devamını Oku ⇾Öncelikle Herkese Geçmiş olsun umarım çok kısa zamanda bu deprem sürecini atlatırız. Soruma gelecek olursam bir adet konser alanı ek binası çözümlüyorum. 2. katta s13 ve s07 kolonlarına çok fazla donatı atıyor. Alt...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar; Ekte ki projeyi daha önceden çözmüştüm merdivenleri yapıdan bağımsızdı, daha sonraa revize etmeye başladım en sonunda da merdivenleri yapıyla birlikte çözülsün diye düzelttim. Fakat bu merdiveni...
Devamını Oku ⇾Sürekli temellerin tasarımı ile ilgili bir sorum olacak. Ts500 de sürekli temellerde kiriş yüksekliği serbest açıklığın 1/10'undan az olmaz denmekte. İdecad de bu durumla ilgili kontrol yapıyor ama iki kolon arasında...
Devamını Oku ⇾Zemin + 1kat iki katli bir proje cizdirdim ve statik proje belediyeye gönderildiğinde dwg örneğini aldim ve inceledim .30 *40 bes adet kolon 8 fi 6 cm ara etriye ile dizayn edilmiş iki üç kolonda ise sadece...
Devamını Oku ⇾Merhaba, kaset döşeme sistemine sahip bir proje üzerinde çalışıyorum. Bazı kombinasyonlarda deformasyonlar fazla çıkıyor. Nasıl yorumlayabilirim?
Devamını Oku ⇾2 katta merdivenlere göre kirişleri bağlayamadım. Diğer katları da incelerseniz tavsiyelerinizi önemle dikkate alırım.
Devamını Oku ⇾MERHABALAR PROJEMDE RADYE TEMELİMDE ÇIKAN NEGATİF TABAN BASINCI VE YAPIMIN DAVRANIŞIYLA ALAKALI İNCELEMEDE BULUNUP TAVSİYE VEREBİLİR MİSİNZ? GENEL OLARAK PROJEMİ DE DEĞERLENDİRİSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR...
Devamını Oku ⇾