V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

DÖŞEME DONATI YETERSİZ

konsol çalışan döşemede donatı yetersiz yanıtı alıyorum. Donatı çapını büyütüp, aralıklarını küçültmeme rağmen bir sonuç olumlu bir sonuç alamadım.Bir inceler misiniz ?

Devamını Oku ⇾

s1 kolonu aşırı donatı atıyor

s1 kolonunda fazla donatı atıyor. inceleyebilir misiniz? neler yapılabilir?

Devamını Oku ⇾

Rijit bodrum kat hasara engel olur mu?

Bir şey sorabilir miyim yüksek katlı yapılarda bina yüksekliği ile doğru oranıtılı olacak şekilde zemine içerisinde rijit kat yapımı bu tarz hasarlara engel teşkil eder mi buna bağlı bir madde ya da öngörülen bir...

Devamını Oku ⇾

Projelerim Hakkında Tavsiye

Herkese merhaba, 6 katlı iki bloktan oluşan proje üzerinde çalışıyorum. Daha önce bu kadar büyük ölçekli iş yapmadım ve hata yapmak istemiyorum. Hatalı bir tasarım var mı ? Tecrübeli abilerim inceleyebilip tavsiyede...

Devamını Oku ⇾

Çerçeve oluşturma ile ilgili

Merhabalar, ekteki projemde b aksımda çerçeve oluşturamadım, döşemenin üzerine gelen yüklerini çizgisel yük olarak tanımladım, döşeme donatılarımı altta üstte düz olarak düzenledim burada bir hata var mıdır ? Başta...

Devamını Oku ⇾

Kolonlar çatıya kadar devam mı etmesi gerekir mi?

Zeminde başlattığımız bir kolonu 2 kat sonrasında bitirebilirmiyiz çatıya kadar devam mı etmesi gerekmekte

Devamını Oku ⇾

BU KOLON KONSOL DÖŞEMEYİ TAŞIYOR

Kolon ayarlarında bulunan bu kolon konsol döşemeyi taşıyor seçeneği hangi durumda işaretlenmelidir

Devamını Oku ⇾

13 KATLI PROJE

3.derece deprem bölgesidir..tbdy 2007 ye göre çözülmüştür..hesaplarda bir sorun yok.. sorum 1:temel ve sistem seçimi idealmidir.?smimari nedenlerden dolayı sıgınak v.s açıktadır..dolayısıyla rijit bodrum yapma...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat ötelemesi

Merhaba ben sistemde ne yaparsam yapayım bu göreli kat ötelemesinin önüne geçemiyorum , rapor kısmında değerlerde oynama olmuyor gibi birşey donatı arttırıyorum kolon büyütüyorum etki etmiyor lütfen yardım eder...

Devamını Oku ⇾

ASMOLEN DÖŞEMEDE KİRİŞ BOYUTLARI

Merhaba herkese iyi çalışmalar. Projemde belediye 8 metrelik kiriş boyutumu 75/32 istiyor. Benim kirişim 50/32. Kirişin bu kadar geniş olması konusunda meslektaşlarımın fikirlerini öğrenmek istiyorum

Devamını Oku ⇾

Performans Analizi

Merhaba yapının temelde oturduğu derinlik dışında değişen hiç bir parametre olamamıstır. Sadece subasman kotu 60 cmden 20 cm e düşmüştür ama perde boyu değişmemiştir. Yalnız ben kolonlar gevrek uyarısı alıyorum...

Devamını Oku ⇾

istinat perdesi ve kuyu temel tasarımı hakkında

Tasarımını yaptığımız kuyu temel ile ilgili temelin bulunduğu yerin hemen yanında araç yolu geçmektedir. ayrıca KT05 perdesi yanında sabit otopark alanı olacaktır. Dolayısıyla sürsarj yükü etkisine maruz...

Devamını Oku ⇾

Kirişsiz Döşeme, Tamamen Perdeden Oluşan Sistem.

Merhaba, kirişsiz döşeme sistemine sahip bir projem var. Projede bazı kısımlarda açıklıkların da fazla olması sebebi ile herhangi bir kolon kullanmadan sadece perdelerle bir çözüm gerçekleştirdim. Böyle bir tasarımın...

Devamını Oku ⇾

KESME VE PURSANTAJ SORUNU

Bodrum katlarda kesme ve pursantaj hataları alıyorum, temel ve beton sınıfını yükseltmeme rağmen çözüm bulamadım. bu binaya 100 cm radyenin ve c40 ın fazla olduğunu düşünüyorum. çözüm için yardımcı olabilirseniz...

Devamını Oku ⇾

kirişlerde hata vermiyorsa donatı eklemeye gerek var mı ?

Yaptığımız analiz sonucunda eğer kirişlerde hata vermiyorsa buna rağmen donatı eklemeye gerek var mı yoksa idecad gerekli güvenilir tarafta kalarak donatı atıyor mu

Devamını Oku ⇾

Lifli polimer güçlendirme ve performans analizi

Merhabalar. İki katlı bir villanın beton ve donatılarının girişini yaparak doğrusal olmayan performans analizi yaptım. Göçme durumu çıktı. Lifli polimer kullanarak kontrollü hasara getiremedim. Kolon sıklaştırması...

Devamını Oku ⇾

Rijit bodrumsuz yapi

3b+Z+9n kat toplamda 13 kattır .bütün bodrum katlar toprak üstünde olup hicbiri rijit değildir..radye temel ve cerceveli+perdeli sistemde çözülmüştür..radye temel yüksekliği 85 cm olup konsollar 1.5 metredir( her...

Devamını Oku ⇾
Geri