V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

döşeme kalınlığı yetersiz

merhabalar projemi çözdüm ama sadece bir döşemem döşeme kalınlığı yetersiz hatası alıyorum. yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Çizgisel yük kontrolleri/kaplama yüküne etkitme

Merhaba, çizdiğimiz projede 3m yüksekliğinde 10 cm ve 19 cm duvarları çizgisel yük olarak etkittim. Etkitmiş olduğum yük değerleri bu kalınlıklardaki duvarlar için yeterli mi ve sistem rijit olarak çözümlendiğinde bu...

Devamını Oku ⇾

Kolon-Kiriş Birleşim bölgesi Güvensizliği ve diğerleri

Merhabalar mevcut projemizin aks sisteminde mimari hatalar bulunmakta, Mecburen bu şekilde çözmek zorunda kaldım. zorda olsa projeye bir yapı sistemi oturttum. sizlerle projenin bodrum katında bulunan bazı hataları...

Devamını Oku ⇾

MODAL YÜKLEMESİNDE SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR DÜĞÜM NOKTASI HATASI ALIYORUM

ANALİZ AŞAMASINDA MODAL YÜKLEME SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR HATASI ALIYORUM İLGİLİ KOORDİNATTA BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL GENELLİKLLE PROJE ÜZERİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YAPIP ANALİZ AŞAMASINDA İKEN ÇIKIYOR DEĞİŞİKLİĞİ GERİ...

Devamını Oku ⇾

DONATI ÇAPI ARTTIRILABİLİR Mİ BİR ÜST KATTA ?

DONATI ÇAPININ ÜST KATLARDA ARTTIRMA GİBİ BİR KISITLAMASI YA DA BUNUN HESABI İLE İLGİLİ BİR MADDE VAR MIDIR TS500/TBDY2018 ? PROGRAMLARDA BUNA UYGUN MUDUR

Devamını Oku ⇾

Kiriş kesme güvenliğini sağlamıyor

https://forums.idecad.com.tr/forum/attachments/kiri%C5%9F-kesme-sorunu-cde.32361/ yapmış olduğum projede asansör ve merdiven perdeleri arasındaki krişilerin ebatlarını da etirye çap ve sıklaştırma aralarını da...

Devamını Oku ⇾

Temel üzerinde ki dolgu ağırlığını sisteme girmek gerekir mi ?

İyi çalışmalar, bodrumsuz binalarda temel ve subasman seviyesi arasında kalan dolgu ağırlığını sisteme girmeden sadece radye temel üzerindeki hareketli yükü 0,5 t/m2 yapmak doğru mudur ? Ya da radye temel üzerine...

Devamını Oku ⇾

kiriş kesme güvenliğini sağlamıyor

yapmış olduğum projede asansör ve merdiven perdeleri arasındaki krişilerin ebatlarını da etirye çap ve sıklaştırma aralarını da değiştirdiğim halde kesme güvenliği ve donatı yetersizliği devam etmekte yardımcı...

Devamını Oku ⇾

Projede yanlış yaptığım noktalar nelerdir?

projede yanlış yaptığım noktalar nelerdir yardımcı oluranız sevinirim devamlı bir yerlerden yetersizlikler çıkıyor.

Devamını Oku ⇾

Radye temelde zımbalama

Aşşağıda sorduğum sorular hakkında yardımcı olurmusunuz 1-Subasman perdesi ekleyince neden temelde zımbalama tahkiki yapılmıyor ? 2- Örnek veriyorum benim radye temelim 40 cm gayet güzel kurtarıyor ancak çerçevedeki...

Devamını Oku ⇾

Kritik Perde Yükseklikleri

Herkese merhaba. Yapıda veya raporda herhangi bir hata gözükmemekte. Kapasite oranları da uygun. Yetersizlik görmediğimden ve kapasiteler yeterli olduğundan kontrol etmemiştim fakat sonuç bölümünde kritik perde...

Devamını Oku ⇾

Autocad 3d modeli idestatike alma

ekte autocad 3d modeli bulunan projemi belirtilen layerlar ile idecad ile çözmek istiyorum. ancak program(idestatik) kapanıyor. nerde hata yapıyorum. https://dosya.co/bsyq87til6uq/75dwg.dwg.html

Devamını Oku ⇾

İlk projemiz hakkında tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var

Herkese merhabalar. Bahsettiğim projenin bina önem katsayısı 1,5'dir. Projenin son aşamasındayız. Mimari ve statik projeler bitti. Mimaride değişiklik hatalı bir durum olmadıkça mümkün değil. Sistemle ilgili şu...

Devamını Oku ⇾

Kaset döşeme donatı yetersiz

Kaset döşemeli sistemde balkon döşemelerinde hata alıyorum. Balkonlardaki açıklıklar bir hayli fazla döşemelere hareketli yük olarak 0,5 girince hata veriyor. Rapordan baktığımda ilgili döşemeler için donatı yetersiz...

Devamını Oku ⇾

Su basman perdeleri

Merhaba , Projelerde subasman perdeleri farklı şekillerde tanımlanmaktadır. 1) Su basman perdesini kat olarak tanımlayıp rijit diyafram olarak çözüm yapmak 2) Su basman perdelerinin yüksekliğini kat yüksekliğine...

Devamını Oku ⇾

KOLONDAN KOLONA ÇERÇEVE OLUŞTURMAK

Değerli meslek büyüklerim. projecilikte daha yeniyim. siz büyüklerimin fikrini almak istiyorum o yüzden bu projemde. birkaç sorum olacak sizlere 1. sorum: ekte sunduğum projelerde 1.sinde kolondan kolona çerçeve...

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersiz

Projemiz de merdiven mesnetlemeden sonra zemin hatası veriyor, büyüme yapmamıza rağmen hatayı düzeltemedik yardımcı olursanız seviniriz. Bodrum, zemin ve 1. katı tek tek mesnetliyoruz hata vermiyor sonrasında hata...

Devamını Oku ⇾

Göreli kat ötelemesi

Merhabalar kolay gelsin projemde x yönünde göreli kat ötelemesini gideremedim yardımcı olurmusunuz ?

Devamını Oku ⇾

PLAK DÖŞEMEDE AÇIKLIK

Plak döşemeden 6m açıklıktan sonra hangi tür yollara başvuruluyor?

Devamını Oku ⇾
Geri