göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın hatasını nasıl giderebilirim?
Devamını Oku ⇾herkese iyi çalışmalar. zemin taşıma gücü 30 ve yatak katsayısı 2100. 8 katlı yapı ve temel derinliği 90 cm. yatak katsayısı yüksek olunca güvenli tarafta kalmış olmuyor muyuz. ama aksine 1750 yatak katsayısı...
Devamını Oku ⇾BU KONUDA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾projemde şuan temel kırmızı ama ilave arttırarak yeşil oluyor ama x yönünde göreli kat hatası alıyorum çözüm ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımlarınızı bekliyorum.
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Ekteki proje için tavsiyeleriniz nelerdir? (Betonarme Kapasite hatası ve eksenel kapasite hataları mevcut)
Devamını Oku ⇾Perdemde kayma hatası alıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca statik tasarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Devamını Oku ⇾İyi akşamlar. Rijitlik sorununu bir türlü çözemedim. Öneride bulunabilir misiniz lütfen? Alta takatta 2 dubleks, üstte katda 1 dubleks olduğu için çok fazla seçeneğim kalmıyor kolonlama bakımından.
Devamını Oku ⇾Projemde kolonlarda çok fazla donatı çıkıyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba ; Zemin Etüt raporuna göre -400 m radye temel ve bodrumlu olarak tasarımını yapmak zorunda olduğum projemde merdiven yüksekliğinden dolayı 2 kat bodrum tanımladım. Merdiven boyunu kurtaran kısmı bodrum kat...
Devamını Oku ⇾Merhaba tasarladığım duvar biraz abartı mı acaba? ZB zeminde olacak dolgu %20 eğimle gelecek. Site içerisinde olacak. Jeoloji istediğim verilerin ne olduğunu bile anlamadığı için araştırarak verileri aldım. En...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR DEĞERLİ ARKADAŞLAR. 1) BODRUM PERDELERİNDE BELEDİYEYE VERDİĞİM PROJELERDE ÇİROZLARI ŞAŞIRTMALI YAPMAMI İSTİYOR.İDECAD DE OTOMATİK AYARLAMA YAPABİLİYOR MUYUZ ? 2) BODRUM PERDELERİ YÖNETMELİKTE EN AZ 25 CM...
Devamını Oku ⇾Herkese İyi günler, kolay gelsin Ekteki projemde kolon-kiriş bölgesi kesme birleşim güvenliği sağlanamadı hatası alıyorum mevcut proje şuanda düzenleme aşamasında ama bir türlü sorunu gideremedim yardımcı olma...
Devamını Oku ⇾KESİTİ YETERSİZ HATASI ALIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Devamını Oku ⇾b1 düzensizliği hatası alıyorum. Bina çok küçük ek kolon koymadan sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾merhaba yaptığımız projelerde tarih değiştirme veya tarih kaldırma opsiyonu mevcut mudur ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar, idecad datasında oluşturduğumuz bazı çizgisel yükler raporda görünmemekte. Örnek olarak bir projemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Problemin çözümü için yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum..
Devamını Oku ⇾Yanal ötelememe önlenmemiş bir sorun değil bir durumu belirtir diyorsunuz burdan çıkaracağımız sonuç onu çözmeye gerek yok mudur ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar ilgili idare benden kirişe sığmayan donatı detayı eklememi istedi, daha önce böyle bir çizim yapmamıştım. Daha önce karşılaşan örnek gösterebilecek bir meslektaşım varsa çok memnun olurum. Kirişlerde...
Devamını Oku ⇾Merhaba, iyi çalışmalar. 10 katlı bir projemiz var, radye temelimizi 130cm yaptım. Ana donatıları Q26/20 seçtim. Kolon ve perdelerde çok fazla alt ilave istiyor. Kademeli olarak temel kalınlığını artırarak kontrol...
Devamını Oku ⇾Geometri hataları, perde kesme güvenliği hataları, perde donatı yetersiz hataları alıyorum. Proje hakkında yorum yapabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾