V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

zemin taşıma gücü ve radye donatı yetersiz

herkese iyi çalışmalar. zemin taşıma gücü 30 ve yatak katsayısı 2100. 8 katlı yapı ve temel derinliği 90 cm. yatak katsayısı yüksek olunca güvenli tarafta kalmış olmuyor muyuz. ama aksine 1750 yatak katsayısı...

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

projemde şuan temel kırmızı ama ilave arttırarak yeşil oluyor ama x yönünde göreli kat hatası alıyorum çözüm ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımlarınızı bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Proje hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Merhabalar. Ekteki proje için tavsiyeleriniz nelerdir? (Betonarme Kapasite hatası ve eksenel kapasite hataları mevcut)

Devamını Oku ⇾

Projem hakkında yorum yapabilir misiniz ?

Perdemde kayma hatası alıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca statik tasarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın sorunu

İyi akşamlar. Rijitlik sorununu bir türlü çözemedim. Öneride bulunabilir misiniz lütfen? Alta takatta 2 dubleks, üstte katda 1 dubleks olduğu için çok fazla seçeneğim kalmıyor kolonlama bakımından.

Devamını Oku ⇾

Kolon donatıları fazla çıkıyor

Projemde kolonlarda çok fazla donatı çıkıyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Devamını Oku ⇾

X ve Y yönünde B1 Düzensizliği

Merhaba ; Zemin Etüt raporuna göre -400 m radye temel ve bodrumlu olarak tasarımını yapmak zorunda olduğum projemde merdiven yüksekliğinden dolayı 2 kat bodrum tanımladım. Merdiven boyunu kurtaran kısmı bodrum kat...

Devamını Oku ⇾

Tasarladığım istinat duvarı abartılı mı?

Merhaba tasarladığım duvar biraz abartı mı acaba? ZB zeminde olacak dolgu %20 eğimle gelecek. Site içerisinde olacak. Jeoloji istediğim verilerin ne olduğunu bile anlamadığı için araştırarak verileri aldım. En...

Devamını Oku ⇾

Bodrum perdeleri 25 cm olmalı mı?

MERHABALAR DEĞERLİ ARKADAŞLAR. 1) BODRUM PERDELERİNDE BELEDİYEYE VERDİĞİM PROJELERDE ÇİROZLARI ŞAŞIRTMALI YAPMAMI İSTİYOR.İDECAD DE OTOMATİK AYARLAMA YAPABİLİYOR MUYUZ ? 2) BODRUM PERDELERİ YÖNETMELİKTE EN AZ 25 CM...

Devamını Oku ⇾

Kolon-Kiriş Bölgesi Kesme Birleşim Güvenliği Sağlanamadı

Herkese İyi günler, kolay gelsin Ekteki projemde kolon-kiriş bölgesi kesme birleşim güvenliği sağlanamadı hatası alıyorum mevcut proje şuanda düzenleme aşamasında ama bir türlü sorunu gideremedim yardımcı olma...

Devamını Oku ⇾

x yönünde B1 düzensizliği

b1 düzensizliği hatası alıyorum. Bina çok küçük ek kolon koymadan sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

Proje tarihi nereden değiştirilir?

merhaba yaptığımız projelerde tarih değiştirme veya tarih kaldırma opsiyonu mevcut mudur ?

Devamını Oku ⇾

Çizgisel yük raporda görünmüyor

Merhabalar, idecad datasında oluşturduğumuz bazı çizgisel yükler raporda görünmemekte. Örnek olarak bir projemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Problemin çözümü için yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum..

Devamını Oku ⇾

YANAL ÖTELEME ÖNLENMEMİŞ

Yanal ötelememe önlenmemiş bir sorun değil bir durumu belirtir diyorsunuz burdan çıkaracağımız sonuç onu çözmeye gerek yok mudur ?

Devamını Oku ⇾

Kirişe Sığmayan Donatı Detayı

Merhabalar ilgili idare benden kirişe sığmayan donatı detayı eklememi istedi, daha önce böyle bir çizim yapmamıştım. Daha önce karşılaşan örnek gösterebilecek bir meslektaşım varsa çok memnun olurum. Kirişlerde...

Devamını Oku ⇾

150 cm temel yüksekliği fazla

Merhaba, iyi çalışmalar. 10 katlı bir projemiz var, radye temelimizi 130cm yaptım. Ana donatıları Q26/20 seçtim. Kolon ve perdelerde çok fazla alt ilave istiyor. Kademeli olarak temel kalınlığını artırarak kontrol...

Devamını Oku ⇾

Geometri hataları ve perde kesme güvenliği hatalarını aşamadım

Geometri hataları, perde kesme güvenliği hataları, perde donatı yetersiz hataları alıyorum. Proje hakkında yorum yapabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾
Geri