İYİ GÜNLER ..KOLAY GELSİN.. PROJEDEKİ HATALARI 1 HAFTAYA YAKINDIR NE YAPTI İSEM ÇÖZEMEDİM.. BU KONUDA BİR KAÇ KEZ PROJEYİ PAYLAŞTIM AMA YARDIM ALAMADIM.. SON BİR KEZ ŞANSIMI DENEYEYİM..BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR, PROJEMDE 3 ADET PERDEDE KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANAMIYOR HATASI ALIYORUM VE SADECE 2 KATTA BÖYLE HATA OLUŞUYOR. BU PERDELERDEN BİRİSİ ASANSÖR PERDESİ. PERDELERİN BOYUTLARI 30/815 VE 35/210 ŞEKLİNDE. ETRİYE...
Devamını Oku ⇾merhabalar..projemi idecad forum yüklemek istiyorum..ancak dosya boyutunuz büyük diye uyarı alıyorum.. ne yapmalıyım.. projede yaptığım 1-boş bir alana kiriş atıp analiz yaptıktan sonra analşz hata verdi 2-hata veren...
Devamını Oku ⇾MERHABA İDECAD AİLESİ.. ELİMDE OKUL VE PANSİYON PROJELERİ MEVCUT.. AMA NE YAZIK Kİ BİR KAÇ GÜNDÜR HATALARI BİR TÜRLÜ AŞAMADIM..BU KONUDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİZ..ÇOK AZ SÜREM KALDI..
Devamını Oku ⇾merhaba idecad ailesi.. okul projemdeki hataları nasıl düzelteceğim konusunda yardım edebilirmisiniz..
Devamını Oku ⇾Statik raporu aldığımda Kiris yüksekligi, döseme kalınlıgının 3 katından az olamaz. (TBDY 2018 7.4.1.1) Sürekli temel kiris yüksekligi serbest açıklıgın 1/10'undan az olamaz. (T.S.500 10.4.2) hatalarını alıyorum...
Devamını Oku ⇾otopark projesi çiziyorum kolonlar 35*60 olarak tasarladım yalnız döşeme açıklığı 42 m² şeklinde kirişlerim 35*60 şeklinde döşeme yüklerim 950* 750 şeklinde analiz yaptığımda kolon filizleri 20 adet çıkıyor ne...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, ekte yer alan projeyle alakalı olarak perdelerde ki devrilme momenti oranları ve perde donatı oranları oldukça az görünmektedir. Konuyla alakalı olarak görüşlerinizi paylaşmanız mümkün müdür? (Kesiti...
Devamını Oku ⇾proje çalışmasında x ve y yönünde göreli kat ötelemesi hatası almaktayım hangi kolon perde veya kirişlerde büyütme yaparak çözüm yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim. deformasyonda modal analize bakara çözüm...
Devamını Oku ⇾İlk projem olduğu için fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Şunu yapsaydın daha iyi olurdu veya şu eksik kalmış gibi yorumlarınız olursa çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba 1)Elimde mimari projesi olan hali hazırda yapımı bitmiş bir binanın aynısını ideCAD de çözdüm fakat analiz yaptığımda 4-5 yerde donatı yetersizliği hatası alıyorum. Gözümden birşey mi kaçıyor acaba . Bu...
Devamını Oku ⇾Merhaba kolon boyutlarını değiştirmeden nasıl bir çözüm üretebilirim ? veya çok az bir değişiklikle ne yaptıysam hesap tutmadı çünkü
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba; Nervürlü döşemesi olan binanın Merdiven ara sahanlığına mesnetsiz kiriş ve döşeme kotu hataları veriyor(negatif kot verdim).Hata veren kiriş ve döşemeleri silip yeniden çizsem yeni oluşan kiriş ve...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Çözdüğüm Bodrum+Zemin+3 Katlı projemde bir asansör perdemde zımbalama hatası alıyorum. Temel kalınlığı ve genişliği, zımbalama donatısı ile sorunu çözemedim. Projem ektedir. Yardımcı olabilir misiniz...
Devamını Oku ⇾1)Perde boyutlarını 30 cm yapmama rağmen sorunu aşamıyorum. Ayrıca boyutlar alt katta da aynı olduğu halde alt katta bu hatayı vermiyor, üst katta bu hatayı veriyor. 2)Sürekli olan kirişlerde bu hatayı vermemesi...
Devamını Oku ⇾İstinat duvarı toptan göçme güvenliğini sağlayamadım Merhaba herkese iyi çalışmalar. Yeni yönetmeliğe göre bir istinat duvarı yapmam gerekiyor. Yan parsel bahçe kotu düşükte bizim otopark rampası yüksekte...
Devamını Oku ⇾Döşeme donatısı yetersiz hatası alıyorum. Döşemede sağ üst ilave donatı aralığını azaltmama ve donatı çapını değiştirmeme rağmen hata almaya devam ediyorum Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾arkadaşlar merhaba , radye döşeme donatı yetersiz sorununu bir türlü aşamadım,forumdaki tavsiyelerin hepsini denedim ama hala hata alıyorum. acaba tasarımsal bir sıkıntı mı var ? çok büyük bir yapıda değil aslında...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR;-DÖŞEMEDE ZIMBLAMA GÜVENLİĞİ SAĞLANMIYOR İLE KARŞILAŞIYORUM BU YÜZDEN PERDE DE SORUN ÇIKMIŞ. -BAZEN DÖŞEME KENARI ATTIĞIM KISIMLARDA PERDE VEYA KOLONLARDA ZIMBALAMA GÜVENLİĞİ SORUNU İLE KARŞILAŞIYORUM...
Devamını Oku ⇾merhaba Dinamik analizde mod sayısı yetersiz hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim?
Devamını Oku ⇾