Öncelikle herkese merhaba değerli meslek büyüklerim !! proje çiziminde yeni olduğum için sizden bu projemdeki konsol kirişlerin ve döşemelerin tasarımı hakkında öneri ,görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.. mimariden...
Devamını Oku ⇾Merhabalar iyi çalışmalar, Göreli kat ötelemesi hatası alıyorum . Ne yaparsam yapayım hata gitmiyor. Rica etsem yardımcı olur musunuz ?
Devamını Oku ⇾MİNİMUM TABAN BASINCI HATASINI NASIL AŞABİLİRİM?
Devamını Oku ⇾Merhabalar 2005 yılında yapılmış binaya performans analizi yapmamız istendi. Fakat analiz sonucu GÖÇME çıktı. Yardımcı olurmusunuz? hemen kullanım için ne yapmam gerekiyor. ?
Devamını Oku ⇾Nonlineer analizde nbi Max değeri kurtarmıyor nasıl duzeltebiliriz
Devamını Oku ⇾PROJEM BİRAZ KARIŞIK AMA ÇÖZEMEDİĞİM BİR ZIMBALAM SORUNU ÇIKOYOR PROJEDE GÖRECEĞİNİZ ÜZERE SORUNU AŞMAK İÇİN TEMELLERİ 70-80cm KALINLIĞINA ÇIKARDIM VE BAZI KOLONLARA ÇOK AŞIRI DONATI ATIYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUR...
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde temel kirişleri birleşim bölgelerindeki donatı yoğunluğundan dolayı sahada kolonların filizleri yerinde uygulanamıyor donatılar geçmiyor. Bununla alakalı donatı yoğunluğunu azaltmak için ne...
Devamını Oku ⇾Merhaba projede kesit büyüttüm perde ekledim ne yaptıysam göreli kat sorununu aşamadım tam aksine değer gittikçe büyüyor. yardımcı olabilir misiniz. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾merhaba projede kesit büyüttüm perde ekledim ne yaptıysam göreli kat sorununu aşamadım tam aksine değer gittikçe büyüyor. yardımcı olabilir misiniz. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾merhaba kolay gelsin projemde kiriş n max hatası alıyorum (bobrum kat k37 )me yaptımsa gitmiyor rica etsem yardımcı olabilirmisiniz diğer bir kaç hata var onları düzeltebilirim ama n max gitmiyor
Devamını Oku ⇾Merhaba herkese ; Projemde bodrum kat Kolon da donatı fazlalığı bir kolona yığıldı . Bunun için ne yapmalıyım ?
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin. İki bloklu bir proje çözümlüyorum. Projeyi sorunsuz çözümlemiştim ancak bazı kolonları kesitlerini yapı sahibinin üzerine büyüttükten sonra analiz yaptığımda 4. kat döşemelerinden hata almaya...
Devamını Oku ⇾bodrum kattaki b1 düzensizliği hatasını düzeltemiyorum
Devamını Oku ⇾Merhaba yeni mezunum ilk projemi çözüyorum projem 2B-Z+3+Ç normal kat tabliyem 200m2 (boşluklar dahil) bodrum 452 m2 ye çıkıyor otopark olduğu için projeyi çözdüm ergonomik ve estetik olmasını yakaladım ama ekonomik...
Devamını Oku ⇾Projemde göreli kat sorunu yaşıyorum kolonları büyütmemde bazı yerde yükseltiyor göreliyi kütle merkezi ve rijitlik merkezine göre büyütmeye çalışıyorum fakat olmuyor kirişleri 60 lık yaptığımda oluyor fakat 60...
Devamını Oku ⇾döşemlerim boyut olarak çok büyük değil ve yeteri kalınlıkta düzenlediğimi düşünüyorum fakat perdelere gelen döşemelerimde zımbalama hatası alıyorum yardımcı olur musunuz ?
Devamını Oku ⇾yeni mezunum projemi inceler misiniz ?
Devamını Oku ⇾Ekli dosyaların birinde sadece subasman perdelerinin etrafından radye temel dolanırken Kiriş Nmax hatası veriyor, daha geniş bir radye modellemesi yapılmış durumda ise herhangi bir hata vermiyor. Döşeme aksı...
Devamını Oku ⇾