https://we.tl/t-1HLgGgo1tu zımbalama sorununu aşmak için neler yapabilirim? bir de zımbalama sorunu neden olur yardımcı olur musunuz? teşekkür ederim iyi çalışmalar
Devamını Oku ⇾Merhaba. 7-8 katlı bir modellerin statik hesap raporunu almak istediğimde çok uzun süre beklememe rağmen statik rapor basılmıyor. Statik hesap Raporunu hiçbir şekilde göremedim. Nedeni ne olabilir? Sistemim: i3...
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. projemde subasman perdelerimin birisinde P38 perdesinde maksimum pursantaj hatası alıyorum. Bağlantı hatası olabilir düşüncesiyle bir çok düzeltme yaptım lakin hatayı...
Devamını Oku ⇾Göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın hatası alıyorum? neler yapılabilir köşe kolon boyutları absürt dereceye gelince sistem kurtarıyor başka yapılabilir çözümler nelerdir?
Devamını Oku ⇾Merhabalar Projemde temel ilavesi çok fazla ve fi16/12 cm arayla alt/üst donatı çıkıyor. Ve neredeyse her kolon altında ilaveler var ve hala problem var (fi18/6 cm olan yerler var).Yaklaşık 540 m2 proje ve m2'ye 60...
Devamını Oku ⇾İyi günler yeni yönetmeliğe göre tasarımını yaptığım projemde kuşatılmış kolon hatalarını gideremedim yardımcı olabilir misiniz ? İyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾Göreli kat ötelemesi sağlanmıyor sistem rijitliğini arttırın sorununu aşamadım. Arsa tipi ve mimari yüzünden köşelere perde ekliyemiyorum. Sizce ne yapabilirim? Teşekkürler...
Devamını Oku ⇾Göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini arttırın diye hata alıyorum. Her ne kadar kolonları büyütüp sisteme perdeler eklesemde bir türlü gideremedim.
Devamını Oku ⇾Kolonlarda donatı yetersiz uyarı veriyor kolon pursantajım 1 lerde olmasına rağmen neden donatı atmıyor program.
Devamını Oku ⇾Merhaba, Mimari projeye göre birebir yerleştirdim, m3 başına 100 kg demir çıkıyor. Ama klasik bir şekilde müteahhit fazla diyor ve inandıramıyorum. Yine de kendimi geliştirmek adına, acaba müsait olan arkadaşlar...
Devamını Oku ⇾Döşemede donatı yetersiz hatası alıyorum. Sistemin düğüm noktalarında mı sıkıntı var acaba ? https://www.dosyaupload.com/9vR2
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba, projeyi çizdim analiz yaptıktan sonra sadece radye temelde donatı yetersiz hatası alıyorum. Minimum donatı aralığını arttırıyorum, donatı çapını biraz daha arttırıyorum ama yinede sorunu...
Devamını Oku ⇾İyi Günler, Ekte yüklemiş olduğum projede Kolon Kiriş birleşim bölgesi güvenliği sorunu yaşıyorum.Mimari açıdan kolon yönlerinde değişiklik yapıyorum bu konu hakkında öneri ve tavsiyelerinizi alabilir miyim...
Devamını Oku ⇾iyi günler statik projede kolonda bu hatayı alıyorum kolonu 60 ken 100 e kadar çıkardım fakat hata gitmedi nasıl çözebilirim
Devamını Oku ⇾İyi günler idecad 8 demo kullanıyorum. Geometri kontrolünde d10 döşemesi için Yetersiz olan döşeme yada hatalı döşeme aksı hatası veriyor.İşin garibi d10 diye bi döşeme yok projede bunu nasıl çözebiliriz ? Çok önemli...
Devamını Oku ⇾kirişte Nmax hatası alıyorum? beton sınıfını C30 yapmadan bunu düzeltebilir miyim?
Devamını Oku ⇾Zemin emniyet olumsuz hatası ile birlikte birkaç hata alıyorum. Bir türlü çözemedim. Lütfen ilgilenebilir misiniz.. Ayrıca 8.61 sürümünü güncelledim donatı seçim menüsünü bir türlü bulamadım. (Önceden...
Devamını Oku ⇾Betonarme proje hakkında tavsiyeler ...Suat bey merhabalar. bir sorum olacak hani dıyosunuz ya depremın %70 veya 75 (şuan sorum açısından oran onemlı değil) perdeler tasıyor yada tasırsa ıyı olur falan dıye. benım...
Devamını Oku ⇾iyi günler, ekte belirtmiş olduğum projede sistem çözülemiyor geometrik kontrol yapın. uyarısı uyarısı alıyorum fakat geometrik kontrolde bir hata görünmüyor.sorun hakkında görüş ve önerilerde bulunabilir misiniz...
Devamını Oku ⇾RAPOR YAPTIRDIĞIM ZAMAN HATA VERİYOR FAKAT BU SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR ÇÖZEMEDİM . BİRDE KÜTLE VE RİJİTLİK MERKEZİM PROJEMİN SOL ALT BÖLÜMÜNDE DURUYOR NEDEN ÖYLE OLUYOR ANLAMADIM BİRDE RADYE KALINLIĞINI...
Devamını Oku ⇾