projemde zemin taşıma gücü hatası alıyorum yardımcı olur musunuz lütfen
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba herkese iyi çalışmalar. Üzerinde çalıştığım bir modelim var. Demo sürümde kendimi de test etmek amacı ile çalışıyorum fakat kirişsiz döşeme çözümünde gerilmeler ve zımbalama ile ilgili çok...
Devamını Oku ⇾Kademeli temelimiz var . Bu tür temellerde tek temel olarak çözüp pafta kısmında çift olarak mı göstermeliyim yoksa çift olarak mı çözmeliyim programda? 30*180 lik perdelerimde 1/6 oranı hatası alıyorum bunun nedeni...
Devamını Oku ⇾Ts 498 dağılım maddesi b+z+3 katlı binada açılabilir mi yada b+z+2 katlı binada da açılabilir mi çünkü bodrumu kat olarak hesaplanıyor bir çelişki var yardımcı olabilen var mı acaba ?iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾TS 498 dağılım maddesi b+Z+3 katlı binada açılabilir mi yada b+Z+2 katlı binada da açılabilir mi çünkü bodrumu kat olarak hesaplanıyor bir çelişki var yardımcı olabilen var mı acaba ?iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾modal analiz sonuçlarını nasıl yorumlamam gerekir .(yapının performansı hakkında) ?
Devamını Oku ⇾Şekilde kırmızı ile yuvarlak içerisine aldığım ilave donatıların mesafesini nasıl bileceğim ? Yani bu donatılar nerden başlayıp nereye kadar konacak ?
Devamını Oku ⇾merhabalar; 2 katlı 5 derslikli okul projesinde küçük bir döşemede kalınlık şartı sağlayamıyorum. Döşeme tipi kirişli plak döşemedir. Bundan çok daha büyük döşemelerde sağlarken bunda hata alıyorum. Döşeme eni boyu...
Devamını Oku ⇾Statik hesabını yapmış olduğum projenin toplam metraj listesini çıkartıyorum ve eleman bazında hangi çapta donatıdan kaç kg diye sonuç çıkartıyor. Tüm proje için kaç kg 8-12-14 lük donatı gerekiyor bunun listesini...
Devamını Oku ⇾Merhabalar Zemin kattaki kirişlerde sehim hatası veriyor.İnceleyip öneride bulunursanız çok sevinirim. https://we.tl/t-Yg1Rr94WXf
Devamını Oku ⇾sağdaki merdiveni çizmem gerekiyor, soldaki merdivende 1,2,3 ve 4. alanlar hangileri oluyor? deneyerek bile yapınca merdivenin şekli bozuluyor
Devamını Oku ⇾Geometrik kontrollerde hata olmamasına rağmen sistem çözülmüyor ve üstüne geometrik kontrolleri yapın diyor. Hatalar nerede nasıl ulaşabilirim?
Devamını Oku ⇾Merhaba, bodrum kat tavanında (0.20) bulunan 0.70 kotundaki d355ve d356 döşemelerini sisteme girdiğim zaman s08 s11 s18 kolonlarında kesme güvenliği sağlanamıyor ve donatı yetersiz hatası oluşmaktadır. Nasıl...
Devamını Oku ⇾Merhaba. B+Z+4 katlı bir proje çözümlüyorum. Projeyi çözümledim ancak k14 eğik kirişiyle s06 kolonu kenetlenme boyu sorununu çözemiyorum. Forumlardaki aynı konu başlığı altında önerdiğiniz çözüm yollarını denediğim...
Devamını Oku ⇾merhabalar. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? nasıl düşürebilirim donatıyı?
Devamını Oku ⇾Bodrumsuz iki katlı villa projemde kotlar nedeniyle subasman perde yükseliği 5.80m çıkıyor ilgili belediye olabilir dedi ama bana sıkıntılı geldi olabilir mi acaba böyle durum
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba, Ekteki projemin radye döşemesinde oluşan zımbalama güvenliğini, radye kalınlığını arttırmadan nasıl çözebileceğim konusunda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var? Şimdiden teşekkürler..
Devamını Oku ⇾bodrum kat üstünde zemin+1+2 de kolon kesme güveliği hatası alıyorum. 80*85 döşemede havalandırma boşluğu açmadan önce herhangi bir hatalı kolonum yoktu. döşeme boşluğu açtıktan sonra kolon kesme güvenliği hatasını...
Devamını Oku ⇾arkadaşlar merhaba. bu projede döşeme ve kirişlerde sehim hatası var . nasıl çözebilirim? yardımcı olabilir misiniz.
Devamını Oku ⇾