V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Analiz Ayarları sihirbazında koordinat için haritanın açılmaması sorunu

Analiz ayarları sihirbazını açıp, yapı koordinatı seçmek için haritadan koordinat seçe tıklayınca: "Google Haritalar Java Script API'si tarafından desteklenmeyen bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Lütfen tarayıcınızı...

Devamını Oku ⇾

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

MERHABA GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ SORUNUNU AŞAMIYORUM PERDE EKLEDİM BÜYÜTTÜM OLMUYOR

Devamını Oku ⇾

Temel ve döşeme donatıları bindirme boyları ve yerleri

Merhabalar İdecad programı ile yapılmış bir statik projeyi kontrol ediyorum. Temel donatılarında üst ve alt donatılar kesitte aynı hizada bindirilmiş. Döşeme donatılarında da üst donatıların bindirilmesi çok fazla...

Devamını Oku ⇾

DONATI YETERSİZ

otopark projemde dilatasyon istendi tadilat olarak bende dilatasyon yaptım birçok sorunla karşılaştım projem ekte neler yapabilirim fikir verebilirsiniz

Devamını Oku ⇾

Betonarme Villa Projesi Analiz Hataları

Merhabalar, İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Çizmiş olduğum villa projesi, onay almış bir projedir. Fakat projemde yetersizlik hataları alıyorum. Buna ek olarak metrajlarında da gerçeği yansıtmadığını...

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş birleşimlerinde ve döşemelerde hata alıyorum

Hocam merhabalar. Bir prefabrik yapıda betonarme ara kat yapılmış bitmiş durumda ve betonarme kısmı ayrı çözümlemem gerekti. Uygulamadaki tüm kolon kiriş döşeme boyutlarını birebir yapıyorum ancak kolon kiriş...

Devamını Oku ⇾

Radye temeller gerilme dağılımı ve ampatman mesafeleri

Merhabalar, biliyoruz ki temelde yüklerin farklı oturma problemi yaratmaması açısından yüklerin uniform dağılmasını isteriz bu durum ve taşıma gücüne göre de ampatman mesafelerimizi ayarlıyoruz, şimdi bu kapsamda g+q...

Devamını Oku ⇾

kiriş pmm oranı sağlanmıyor

Çatı kata ait kirişlerde pmm oranı sağlanmıyor ve kiriş sehim sınırı aşıldı hatası alıyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Göreli kat öteleme hatası

bu göreli kat ötelemesi baş belasından başka bir şey değil üç katlı bir projede bile bu şekilde uğraştırıyor. yardımlarınızı bekliyorum

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş kesme bölgesi güvenliği sağlamıyor

Merhabalar, 10 katlı bir yapı modelliyorum. Fakat bir çok hata ile karşılaştım. Bazı katlarda sıkıntı yaşamazken bazı katlarda eksenel kapasite sorunu, bazılarında kolon kiriş kesme bölgesi güvenliği sorunları bazı...

Devamını Oku ⇾

kat kalıp planı

merhabalar kat kalıp planında terasta donatılarım birbirine çok karıştı. alt katta subasman perdesine bağlı terastaki donatı renklerini daha iyi anlaşılması için farklı renk yapsam bir sıkıntı çıkar mı? yardımcı...

Devamını Oku ⇾

Betonarme yapının çelik çatı projesi

2 katlı betonarme yapının çelik çatı projesi bir mi çözülmesi gerekiyor ? ve projemde 80 cm de radya temel kurtarıyor bunu nasıl düşürebilirim yardımcı olurmusunuz ?

Devamını Oku ⇾

Zf zemin sınıfında göreli kat öteleme problemi ve üst yapı etkileşimsiz çözüm

Merhabalar, zemin sınıfı ZF olan 2 katlı villa yapıda yatak katsayısı 500 t/m3 taşıma gücü ise 9 t/m2 olan projede x yönünde yoğun bir göreli kat öteleme problemi almaktayım, sistemde plak çözüme gidildi şu an için...

Devamını Oku ⇾

kolonda fazla donatı sorunu

eklediğim projede s07- s10- s11 kolonlarında fazla donatı çıkıyor bunu nasıl minimuma düşürebilirim. şimdiden teşekkürler

Devamını Oku ⇾

perde boyutuna oranla çok fazla donatı sayıları çıkıyor

Hocam merhabalar. B+Z+1 bir proje çözüyorum ancak bazı perdelerimde perde boyutuna oranla çok fazla donatı sayıları çıkıyor. bodrum ve zeminde düzeltebiliyorum ancak 1. kat ve makine dairesi kısmında azalttığım zaman...

Devamını Oku ⇾

YOĞUN DONATI VE ETRİYE

kolon ve perdelerde yoğun donatı ve düşük etriye aralığı alıyorım kz043 ve kz057 nolu kirişlerde fazla donatı çıkıyor nasıl çözüm bulabilirim normal mi bu kadar çıkması teşekkürler

Devamını Oku ⇾

radye donatısı çok fazla

Radye donatısı çok fazla çıkıyor. yapı acil sağlık merkezi olarak tasarlanacak. kar yükü 140 kg bu bilgiler ışığında projemi inceleyip yanlış veya eksiklerimi yazabilir misiniz? yardımlarınız için şimdiden teşekkür...

Devamını Oku ⇾

Asansör çukuru sorunu

Merhaba Temelde çukur açmadan önce ciddi sorun olmayan projemde çukur açtıktan sonra 123 hata veriyor . Bu çukur olayını nasıl yapabilirim bu kadar hata normal mi modelleme mi sorunlu acaba?

Devamını Oku ⇾

yoğun donatı sorunu

şablon kaynaklı mı çözemedim inanılmaz donatı yoğunluğu var bakma şansınız var mı acaba datayı yükleyemiyorum hata ile karşılaştık diyor

Devamını Oku ⇾

sürekli temel donatı yetersiz uyarısı

SÜREKLİ TEMELLERDE DONATI YETERSİZ UYARISI ALIYORUM DONATI ÇAPLARINI VE ETRİYE ÇAPINI ARTTIRMAMA RAĞMEN SORUNU ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Devamını Oku ⇾
Geri