TEK KATLI PROJEMDE S109 KOLONU YÖNÜNÜ ÇEVİRSEMDE KURTARMIYOR NE YAPMALIYIM SİZCE
Devamını Oku ⇾iyi günler mantar döşeme projede mod sayısı ve periyotta anormal rakamlar çıktı sebebi ne olabilir.Acil dönüş yapabilirmisiniz.
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin hepinize öncelikle. Projemdeki hataları gideremiyorum. Bodrum kattaki kesme kuvvetleri özellikle. Projemdeki hatalarımı gidermeme yardımcı olur musunuz rica etsem??
Devamını Oku ⇾İyi günler. Zd sınıf bir zemine sahip taşınmaz üzerine çizdiğim projede kolon etriye aralıkları parametlerde minumum 10 cm seçmeme rağmen program otomatik olarak 6 cm seçmiştir. Birçok projede 6 cm kabul edilirken bu...
Devamını Oku ⇾projemde d102 döşemesi konsol çalışıyor ama tek firkete donatısı atıyor anlayamadım nedenini yardımcı olabilir misiniz
Devamını Oku ⇾Selamlar. Kiriş sehim sınırı aşıldı, sorunu aşamadım. Kiriş boyutlarını ne kadar artırsam da sorun yine çıkıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhaba, program derin kirişten (25/45 gibi),sonra devam eden konsol yatık kirişlerde(60/35 gibi) min.donatı oranını dahi karşılamayacak şekilde donatılandırıyor.Programı yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum atladığım bir...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar proje paftasının başına ağırlık ve rijitlik merkezlerinin yerlerini göstermek istedim fakat hem çizim olarak hem raporda nasıl yapabileceğimi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Devamını Oku ⇾Merhaba. Temel içindeki etriye sarılma uzunluğu kolon minimum boyutu kadar olması gerekmiyor mu? Bu sonuç neden kaynaklandı çözemedik.
Devamını Oku ⇾Merhabalar Kolay Gelsin. Çalıştığım bölgede yapılar 2 katlı ve kolonlar belli bir düzende yerleştirilemediği için, büyük oranda çift yönlü döşeme tasarlamaktayız. Dolayısıyla kirişlerimiz yatık kiriş tanımlanıyor...
Devamını Oku ⇾Merhabalar kazık temelleri modelledikten sonra yaptığım analizde y yönünde devrilme momenti sağlanamadı diyor bununla daha önce hiç karşılaşmadım nasıl bir çözüm üretebiliriz bilenler yardımcı olabilir mi acaba ...
Devamını Oku ⇾MERHABA EKTEKİ PROJEMİN KONTROL EDİLİP BİLGİ VERİLMESİNİ RİCA EDERİM.
Devamını Oku ⇾Mantar radye temellerde su basman perdesine bağlı olan kolonlarda zımbalama kontrolü yapılmıyor ve raporda gözükmüyor. Perde ile birlikte hareket edip ''d'' mesafesi arttığı için mi dikkate alınmıyor acaba?
Devamını Oku ⇾Merhaba; ekteki dosyayı simetri alıp tekrar analiz yaptığımda bazı kesitler yetersiz kalıyor. Sebebi ne olabilir?
Devamını Oku ⇾Merhaba herkese iyi çalışmalar projemde kolonlara gereğinden fazla donatı atıyor sebebini anlayamıyorum projem ektedir. Aynı projeyi başka bir programda yapan arkadaşım S1 kolonunda 10 adet demir kullanmış fakat...
Devamını Oku ⇾Merdiven sahanlığına denk gelen s10 kolonunda kesme hatası alıyorum. Kolona bağlanan diğer kirişlerim 50/30 başka türlü geçemiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
Devamını Oku ⇾saplandığı kirişe etriye sıklaştırması yapmayı düşünüyorum. mimariden dolayı böyle bir yol izliyorum. her ne kadar saplama kiriş ve tali kiriş olsada ben statik açıdan sorun oluşturacağını öngörmüyorum. yorumlarınızı...
Devamını Oku ⇾Diyelim asmolen döşeme tasarımı yapacağız ve DTS 3 ve ya 4 yani 3. veya 4. deprem bölgesi için bir tasarım yapacağız.Dolayısıyla sınırlı sünek olarak analiz yapabiliriz. Yapımız genelde kolon ve kirişlerden oluşuyor...
Devamını Oku ⇾merhabalar, uzun doğrultuda alt köşedeki s18 kolonunda maksimum pursantaj hatası alıyorum. Boyutları arttırmama rağmen sorunu çözemedim. simetrisindeki kolonda aynı boyutlar yeterli gelmesine rağmen bu kolonda...
Devamını Oku ⇾