Donatı çaplarında ve radye temel yüksekliğinde oynamama rağmen bir türlü kurtaramadık. Daha fazla yük binen radye döşeme tasarımı yaptım kurtardı fakat paylaştığım projede bir türlü çözüme ulaşamadım. Yardımcı...
Devamını Oku ⇾Paylaşmış olduğum projede her iki kat için kütle merkezi ve rijitlik merkezinde izin verilen %5 sapma değerini yakalamak için neler yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾Kaset döşeme tipik kiriş SORUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZÜME ULAŞTIRAMADIM.PROJE EKTE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Devamını Oku ⇾s8 kolonunda donatı yığılması yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz ? ne yaptıysam düzeltemedim. not: donatı tipi seçimi müteahhit isteği üzerine
Devamını Oku ⇾projede rapor hataları alıyorum. düzelmedi. mimari projeye göre statik sistemi kurdum. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾Ekteki projede nervürlü döşemede yarı rijit diyafram sınırlı ve X,Y yönlerinde A31 taşıyıcı sistem tipi seçilmiştir. Projeyi raporladığımız da raporda hata gözükmemektedir. Fakat Belediye tarafından asansör...
Devamını Oku ⇾perde zımbalama donatısı çoğunlukla 100 adet donatılı çıkıyor hem bu projemde hem diğer projelerimde. bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾projemde geometri kontrolü yaptığım sırada başlıktaki hatayı veren objelerim mevcut değil ve araçlar/obje bul komutu ile de bulamıyırum silemiyorum yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾zayıf kat hatası alıyorum raporda perde ve kolon alanları komşu katlara göre az gösteriyor yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Çizdiğim proje sürekli temel ile çözülüyor lakin temelimi çizdiğimde belediyeden temelimin hatalı olduğunu söylediler. Bunun çözümünü nasıl sağlayabilirim. Temelimi sürekli temel olarak sisteme nasıl...
Devamını Oku ⇾rapor alırken döşeme ağı oluşturulamıyor diyor bundan kaynaklı hatalar veriyor bakabilir misiniz
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba, Ekteki mantar döşeme sistemli projemde bir hata var mıdır? ( Eleman Kesit seçimleri , Açıklıklar, Hesap Aksları, Donatı Dizaynı , Sonlu Eleman Seçimleri , Modelleme Hatası, Yapısal Kurallar, Kesit...
Devamını Oku ⇾Merhaba, eklemiş olduğum projede iki problemim var. Birincisi zemin katta PG3 perde grubundaki P20 perdesinin yetersiz donatı hatasını ne yaptıysam gideremedim. İkinci husus ise obje isimlendirmelerinde bir adet 1...
Devamını Oku ⇾anahtar takılı iken kaydettiğim dosyaya tıkladığımda görseldeki gibi anahtar yokmuş gibi uyarı veriyor. idecad exe dosyası açarak proje aç kısmından dosyayı yükleyerek ancak açabiliyorum. bunun sebebi nedir?
Devamını Oku ⇾kolon ve kirişlerimin boyutlarını arttırdım.ama hala sistemi çözemedim. projemi ekledim bir bakı inceleme şansınız var mı?
Devamını Oku ⇾Yakın zamanda çizdiğimiz betonarme projede kolon sürekliliği için bazı kolonlarda donatı sabitleme yapıp uygulamaya hazır rapor aldık,şuan aynı projemizi açıyoruz donatı yetersiz diye hata alıyoruz kolonlarda,bunu...
Devamını Oku ⇾Merhaba Ekteki proje dilatasyonsuz kurtarmasına rağmen sistemsel olarak içime sinmedi tavsiyeniz var mı acaba sağlıklı bir sistem olabilir mi?
Devamını Oku ⇾Merhabalar analiz yaptığımda Nmax aşıyor diye hata alıyorum. TBDY2018 baktığımda "7.4.1.2 – Kiriş olarak boyutlandırılıp donatılacak taşıyıcı sistem elemanlarında, tasarım eksenel basınç kuvvetinin Nd ≤ 0.10*Ac*fck...
Devamını Oku ⇾Merhaba merdiven ara sahınlığı nereyle birleşmesi gerekiyor. Ara sahanlığın olduğu yere kiriş mi atmamız gerekiyor. Eğer kiriş atarsak her katta kısa kolon oluşacak. Açıklayabilirmisiniz ?
Devamını Oku ⇾