1-----Geoteknik rapordan analiz ayarlarında ekleyeceğimiz zemin birim ağırlığı ,yatak katsayısı ,zemin taşıma gücünü nasıl ekliyoruz hesap yapacak mıyız? Birde aşağıdaki gibi raporda birden fazla sonuç var hangisini...
Devamını Oku ⇾ekteki projemdeki merdiveni bir türlü oluşturamadım yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾Asansör kulesinin döşemesini bu şekilde tanımladım seçili olan kirişlerin kolonlara kötü bir etkisi olur mu ayrıca bir alt kattaki perdelerin üzerine daha küçük kolonlar tanımladım ve yine bir alttaki kolonların...
Devamını Oku ⇾Deneme sürümünde yaptığım bir projede kolon kiriş birleşimi kesme güvenliği kontrolünde birbirini sadece 2 cm kadar karşılayan aynı doğrultudaki kirişler (K002 ve K003) arasında Asüst ve Asalt donatı alanlarını...
Devamını Oku ⇾Projede merdiven için döşemede boşluk açtığımdan konsol döşemelerim oluştu zemin kat D4 döşemesi donatı tasamı ile alakalı önerileriniz nedir ? Bu döşemeleki aksların çalışma prensleri nasıl olmalıdır ?
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Projesini bitirmiş olduğum bir yapıda performans hedefi kontrollü hasar performans seviyesi. Bütün elemanlar kesit ve kapasite olarak yeterlidir. Performans analizinde de bir sorun gözükmemekte...
Devamını Oku ⇾projemdeki S01 kolonu 50/50 ebatlarında 30/60 veya 30/70 boyutlarına getirmek istiyorum fakat bir türlü getiremedim bir de merdiveni mimari projedeki haliyle çizemedim yardımcı olur musunuz proje ektedir mimariye...
Devamını Oku ⇾İyi günler, projemde çatıdaki döşemelerden dolayı döşeme zımbalama güvenliğini sağlamıyor hatası alıyorum yardımcı olabilir misiniz? Bir de asansör çukuru detayıyla ilgili tereddütlerim var kontrol edebilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba,üzerinde duvar olan bir döşemede çizgisel yük değil de hareketli yükü artırsak doğru olur mu?
Devamını Oku ⇾Merhabalar aşağıda attığım resimlerde perdenin olduğu kısımlarda asansör kuyusu var dolayısıyla o kısımda radye boşluğu oluşturup daha düşük kotlu bir temel tanımladım analizden sonra temeldeki hesap aksları o...
Devamını Oku ⇾1-Temel derinliği neticesinde bodrumsuz binalarda zemin kat kolonlarının bir kısmı dolgu içerisinde kalmaktadır. Burada ne gibi sorunlar olabilir? 2-Ayrıca burda imal edilen subasman perdeleri ile kolonlar arasında...
Devamını Oku ⇾Merhabalar.. Zemin sınıfının ZE olduğu bir yerde çizdiğimiz projemizde sistem ve rijitlik olarak mimari projeye göre elimizden gelenin fazlasını yaptık. Ancak Göreli Kat Ötelemesini istediğimiz seviyeye getiremedik...
Devamını Oku ⇾Zd sınıfı Sds=1.651 olan zeminde göreli kat ötelemelerini kurtaramıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhabaalar, projem hakkında önerilerinizi ve hatalarımı düzeltmem için yardımınızı rica ediyorum. -Dilatasyona gerek var mıdır? -Tabliyenin bir kısmına 4 kN/m2 bir kısmına 3 kN/m2 yük girildi. üretimde kullanılacak...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Projemizde zemin kazısında tarihi duvar çıktığı için çalıştığımız kurumdan bu şekilde tasarım yapmam önerildi. İlk defa böyle bir uygulama yaptım doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Yorumlarınızı ve...
Devamını Oku ⇾3 kolon yapıdan 80cm daha aşağıda radye + sürekli temel tasarımı bir arada yapmam uygun mudur? sürekli temeli radye ile bağlamam şart mı?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde radye döşemesi sağlanmıyor radye döşeme zımbalama hatası veriyor napmam lazım yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾ekte yüklediğim projemdeki bazı hataları gideremedim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾merhaba,eklediğim projede hataları gideremiyorum lütfen projeyi tamamlamamda bana yardımcı olur musunuz? rijitlik hatasını giderebilmek için y yönünde mümkün yerlere perde denedim ama yapamadım ,perde grubunda hata...
Devamını Oku ⇾