Asansör perdelerini grup yapmama rağmen, kesme hatası ve donatı yetersiz hatasını bir türlü çözemedim.bu konuda neler yapabilirim..şimdiden teşekkürler.. https://we.tl/t-RxJfH7GSHF
Devamını Oku ⇾döşemelerdeki donatı yetersiz ve çift donatı gerekli hatasını gideremedim yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar link ekliyorum https://dosya.co/boaniwhvanpq/geyve_a_blok.ide10.html
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde zemin tasıma gücü 13tn/m2 zemin sınıfı ZE , radye temel kontrolünü ortalama gerilmeye göre yaptığımda kurtarıyor ama yapı denetim ortama gerilmeye göre yapılan analizi kabul etmiyor. Projemde maximum...
Devamını Oku ⇾https://help.idecad.com.tr/ideCAD/Spektral-%C4%B0vme-Katsay%C4%B1lar%C4%B1.836404129.html Yukarıda verdiğim linkde; Analiz Ayarları Sihirbazı - Tasarım Spektrumları sekmesinde çevrimiçi ve çevrimdışı seçenekleri...
Devamını Oku ⇾Perdelere saplanan kirişlere çok fazla donatı atıyor rijitliğini azaltmama rağmen olumlu sonuç alamadım. linki yazdım bu konuda yardımcı olur musunuz? yapmam gereken başka bir şey var mıdır? https://we.tl/t-g5qfcZYaMG
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar herkese Yapım bodrumsuz otopark + 3 kattan oluşmaktadır. Şu an ön çalışma ve ilk olduğu için numarataj yapamadım kusura bakmayın Genel olarak projenin tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bunun...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Ekli projede raporda zemin taşıma gücü yetersiz şeklinde uyarı alıyorum. Analiz modeli-kabuk sonuçları-radye temel basıncı görsellerine baktığımda zeminde taşıma gücü problemi görünmüyor. Atladığım bir...
Devamını Oku ⇾Merhaba sistemimde zımbalama sorunu veriyor. Sizce çözüm önerileriniz nelerdir rica etsem yardımcı olabilir misiniz ?
Devamını Oku ⇾herkese iyi günler, 7 adet kolonda birleşim bölgesi hatası veriyor. kesitleri artırmadan çözüm yolu olabilir mi? şimdiden teşekkürler...
Devamını Oku ⇾İYİ GÜNLER ..KOLAY GELSİN.. PROJEDEKİ HATALARI 1 HAFTAYA YAKINDIR NE YAPTI İSEM ÇÖZEMEDİM.. BU KONUDA BİR KAÇ KEZ PROJEYİ PAYLAŞTIM AMA YARDIM ALAMADIM.. SON BİR KEZ ŞANSIMI DENEYEYİM..BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR, PROJEMDE 3 ADET PERDEDE KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANAMIYOR HATASI ALIYORUM VE SADECE 2 KATTA BÖYLE HATA OLUŞUYOR. BU PERDELERDEN BİRİSİ ASANSÖR PERDESİ. PERDELERİN BOYUTLARI 30/815 VE 35/210 ŞEKLİNDE. ETRİYE...
Devamını Oku ⇾merhabalar..projemi idecad forum yüklemek istiyorum..ancak dosya boyutunuz büyük diye uyarı alıyorum.. ne yapmalıyım.. projede yaptığım 1-boş bir alana kiriş atıp analiz yaptıktan sonra analşz hata verdi 2-hata veren...
Devamını Oku ⇾MERHABA İDECAD AİLESİ.. ELİMDE OKUL VE PANSİYON PROJELERİ MEVCUT.. AMA NE YAZIK Kİ BİR KAÇ GÜNDÜR HATALARI BİR TÜRLÜ AŞAMADIM..BU KONUDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİZ..ÇOK AZ SÜREM KALDI..
Devamını Oku ⇾merhaba idecad ailesi.. okul projemdeki hataları nasıl düzelteceğim konusunda yardım edebilirmisiniz..
Devamını Oku ⇾Statik raporu aldığımda Kiris yüksekligi, döseme kalınlıgının 3 katından az olamaz. (TBDY 2018 7.4.1.1) Sürekli temel kiris yüksekligi serbest açıklıgın 1/10'undan az olamaz. (T.S.500 10.4.2) hatalarını alıyorum...
Devamını Oku ⇾otopark projesi çiziyorum kolonlar 35*60 olarak tasarladım yalnız döşeme açıklığı 42 m² şeklinde kirişlerim 35*60 şeklinde döşeme yüklerim 950* 750 şeklinde analiz yaptığımda kolon filizleri 20 adet çıkıyor ne...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, ekte yer alan projeyle alakalı olarak perdelerde ki devrilme momenti oranları ve perde donatı oranları oldukça az görünmektedir. Konuyla alakalı olarak görüşlerinizi paylaşmanız mümkün müdür? (Kesiti...
Devamını Oku ⇾proje çalışmasında x ve y yönünde göreli kat ötelemesi hatası almaktayım hangi kolon perde veya kirişlerde büyütme yaparak çözüm yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim. deformasyonda modal analize bakara çözüm...
Devamını Oku ⇾İlk projem olduğu için fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Şunu yapsaydın daha iyi olurdu veya şu eksik kalmış gibi yorumlarınız olursa çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba 1)Elimde mimari projesi olan hali hazırda yapımı bitmiş bir binanın aynısını ideCAD de çözdüm fakat analiz yaptığımda 4-5 yerde donatı yetersizliği hatası alıyorum. Gözümden birşey mi kaçıyor acaba . Bu...
Devamını Oku ⇾